Děti bohů (1997) [TV epizoda]

Děti bohů (Stargate SG-1: Children of the Gods)
83.5 %
 
 

Stargate SG-1: Children of the Gods

    Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční
    Země: Kanada
    Délka: 90 min.
Pilotní film k úspěšnému seriálu "Stargate: SG 1", jehož děj začíná přesně rok po misi ve filmu Hvězdná brána (Stargate).

Rok po misi na Abydosu napadne Zemi mimozemšťan Apophis. Generál Hammond, velitel základny Cheyenne Mountain, kde je umístěna hvězdná brána, si myslí, že přišel právě z Abydosu. Plukovník Jack O´Neill mu oznámí, že bombu, kterou měl odpálit na Abydosu a zničit tak tamní hvězdnou bránu, neodpálil na planetě, ale na Raově vesmírné lodi, která byla na oběžné dráze a Daniel Jackson zůstal žít na planetě. Hammond narychlo sestaví nový tým, který má vědce přivést zpět.

Apophis mezitím napadne i Abydos a unese Danielovu ženu Sha're a jejího bratra Skaaru. Na Abydosu Daniel ukáže Jackovi místnost, kterou se mu podařilo objevit. Podle jeho názoru jsou na obrazech v místnosti adresy dalších hvězdných bran, které se nachází po celé galaxii. Daniel se vrací zpět na Zem spolu s poraněným vojákem, který viděl symboly planety, kam Apophis odešel a kde se pravděpodobně nachází i jeho manželka...

režie:
Mario Azzopardi
 
 
hraje:
Richard Dean Anderson (plk. Jack O'Neill), Michael Shanks (Dr. Daniel Jackson), Amanda Tapping (kpt. Samantha Carter), Don S. Davis (generálmajor George Hammond), Christopher Judge (Teal'c), Peter Williams (Apophis), Jay Acovone (major Charles Kawalsky), Vaitiare Bandera (Sha're / Amaunet), Alexis Cruz (Skaara / Klorel), Robert Wisden (major Bert Samuels), Brent Stait (Louis Ferretti), Gary Jones (sgt. Walter Harriman), Colin Lawrence (Warren), Eric Schneider (Dr. McKenzie), Garvin Cross (Casey), Rachel Hayward (stráž), J. B. Bivens (strážce), Rick Ravanello (strážce), Anthony Ashbee (voják), Eric Schneider (dr. MacKenzie)
 
 
námět:
Brad Wright, Jonathan Glassner
 
 
scénář:
Brad Wright, Jonathan Glassner
 
 
kamera:
Peter F. Woeste
 
 
hudba:
Joel Goldsmith
 
 
kostýmy:
Christina McQuarrie
 
 
střih:
Allan Lee
 
 
produkce:
Ron French
 
 
vizuální efekty:
Robert Habros (supervisor), Ted Rae (supervisor), Dave McGhie
 
 
výkonný producent:
Jonathan Glassner, Brad Wright
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.