Kriminálka Staré Město (2013) [TV seriál]

Kriminálka Staré Město
63.8 %
 
 

Další název: Kriminálka Staré Mesto (SK)

    Žánr: krimi
    Země: Slovenská republika / Česká republika
    Délka: 56 min.
„Zuzana Fialová a Matěj Hádek v rolích kriminalistů bojují proti zločinu. Sedmidílný koprodukční seriál podle skutečných případů“
Koprodukční česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru.

Skutečným hrdinou seriálu je tým kriminalistů, pátrající po nejrůznějších zločinech, odehrávajících se ve zdánlivě pokojných uličkách historické Bratislavy – ale mnohdy zasahujících až do pár set kilometrů vzdálené Prahy.

Kriminalistická práce je především prací týmovou, ale vykonávají ji konkrétní lidé s konkrétními, jedinečnými osudy. Pro nás nejvýraznější jsou především dva blízcí partneři v kriminalistickém týmu, slovenská kriminalistka Zuzana, čerstvě přeložená z menšího města do Bratislavy, a český kriminalista Andy, pracující v bratislavské policii. Zuzana je rázná mladá dáma a má v této dvojici dominantnější slovo, ale není tomu tak vždy a za všech okolností. Její vztah s Andym není nejjednodušší, ale není to příliš vidět, protože jsou oba profesionálové a oba mají svůj dosti komplikovaný soukromý život.

režie:
Ján Sebechlebský (II. řady)
 
 
hraje:
Hana Gajdošová-Letková (Primárka, 5 časť - prípad tancujúceho fantóma), Tomáš Lamoš (Fantóm, 5 diel , / Prípad tancujúceho fantóma/), Ľudmila Swanová, Róbert Halák, Jana Labajová (sestřička), Vasiľ Rusiňák (Olek, 2 časť (Prípad vysmiateho muža)), Saša Rašilov (Viktor Stránský), Jiří Langmajer (Josef Černín), Miroslav Donutil (soudce Březina), Jan Kanyza (Polanský), Linda Rybová (Klaudie), David Suchařípa (Alexandr), Zuzana Fialová, Milan Lasica, Milan Kňažko, Boris Farkaš, Peter Šimun, Martin Mňahončák, Rebeka Poláková, Oldřich Vlach, Dušan Kaprálik, Vladimír T. Gottwald (Rybář (1 díl)), Miro Mráz, Michal Iľkanin, Xénia Kubová, Cyril Žolnír (technik), Tomáš Kyselka (hecker)
 
 
námět:
Zuzana Fialová, Barbora Jašková, Dominik Dán (II. řady), Laura Siváková (II. řady), Rasťo Boroš (II. řady)
 
 
scénář:
Ján Koleják (II. řady), Ján Sebechlebský (II. řady), Laura Siváková (II. řady), Rasťo Boroš (II. řady)
 
 
kamera:
Tomáš Juríček (II. řady), Tomáš Stano (II. řady), Tomáš Stanek
 
 
hudba:
Ľubica Čekovská (II. řady)
 
 
zvuk:
Miloš Hanzély
 
 
produkce:
Peter Jaroš (Artproducent Trigon Production)
 
 
dramaturgie:
Ivan Hubač (šéfdramaturg ČT), Roman Brat (Šéfdramaturg STV), Scarlett Čanakyová (II. řady), Mojmír Brhel, Laura Siváková (II. řady), Jan Gogola (II. řady)
 
 
odborný poradce:
Dominik Dán (II. řady), Andor Šándor (II. řady), Kornel Földvári (II. řady)
 
 
producent:
Patrik Pašš
 
 
kreativní producent:
Jana Kákošová (za RTVS), David Ziegelbauer (Čt)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.