Smrt na biofarmě (2015) [TV epizoda]

Obrázek není k dispozici.
77.1 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Česká republika
    Délka: 57 min.
„Brigádnice z biofarmy se záhadně ztrácejí a zůstávají nezvěstné. Plzeňské kriminalistické oddělení vedené plukovníkem Drtinou se je snaží vypátrat. Na biofarmu je jako brigádnice vyslána kapitánka Ondrová.“
Milena je již druhou brigádnicí, která se po svém odchodu z biofarmy podezřele ztratila. Z plzeňské kriminálky je do „terénu“ vyslán nejdříve mladý kriminalista Jakub Lepší, ale kromě podezřelých momentů nic zásadního neobjeví. Po něm se do Lhoty vypraví jeho kolegyně Mirka Ondrová, aby se v utajení na biofarmě zaměstnala. V obci i na samotné biofarmě se potká s řadou lidí s tajemným osudem. Patří mezi ně zejména majitel biofarmy Klas. Místní šlechtic Rohan Mirku Ondrovou seznamuje s historií Lhoty i s příběhy jejích obyvatel. Nakonec ji pozve i do svého podivného domu, kde jí láskyplně vypráví o své dceři Leoně žijící na farmě v Německu. Paralelně s pátráním Mirky Ondrové se odvíjí příběh záhadné ženy věznící brigádnice ve svém sklepě. Skončí Mirka Ondrová v tomto panoptikálním vězení?

Smrt na biofarmě je závěrečným dílem šestidílného kriminálního seriálu Místo zločinu Plzeň. Ani událostí ve Lhotě nevybočují z řady záhad tohoto seriálu, kdy nároky na jednotlivé kriminalisty jsou extrémní.
Česká televize

režie:
Jan Hřebejk
 
 
hraje:
Lukáš Vaculík (plukovník Karel Drtina), Martin Stránský (vyšetřovatel Viktor Knap), Jan Zadražil (kapitán Tomáš Karas), Vladimír Polívka (kapitán Jakub Lepší), Berenika Kohoutová (kapitánka Mirka Ondrová), Vladimír Kratina (Vladimír Šimek), Zuzana Vejvodová (Alena Račková), Jaroslav Pížl (barman), Jiří Maria Sieber (malý Pepek), Jana Hubinská (Hana Bartošová), Kamila Trnková (Jarka Rybáková), Tomáš Bambušek (Evžen Klas), Marta Bačíková (Milada Klasová), Ivan Urbánek (Mgr. Roman Rohan), Martin Hofmann (Luboš Šafránek), Kateřina Holánová (Vilma Šafránková), Josef Nechutný (řidič autobusu), Jakub Jirásek (vousáč), Václav Veselý (Fusko), Kristýna Hulcová (Milena Bartošová), Anna Pačesová (Lucie Pešková)
 
 
námět:
Martin Bezouška, Martin Froyda
 
 
scénář:
Martin Bezouška
 
 
kamera:
Asen Šopov
 
 
hudba:
Vladimír Mišík (znělka a závěrečné titulky)
 
 
výprava-architekt:
Barbora Erhiholdová
 
 
kostýmy:
Ivana Brádková
 
 
střih:
Boris Machytka
 
 
zvuk:
Pavel Kovařík, Jiří Čermák, Lukáš Martina (záznam zvuku)
 
 
vedoucí produkce:
Daniel Rouha
 
 
text písně:
František Gellner (píseň Pomalu v revolver se ztrácí víra)
 
 
dramaturgie:
Vladimír Kavčiak, David Musil
 
 
asistent architekta:
Tomáš Jaroš (placový architekt)
 
 
výkonný producent:
Ilona Jirásková
 
 
producent:
Martin Froyda
 
 
ostřič:
Štěpán Cincibus
 
 
kreativní producent:
Jan Štern
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.