Hnízdo (1977) [TV epizoda]

Hnízdo
88.8 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 60 min.
„Na pokoj Přemysla Rezka přivážejí těžce raněného svářeče Václava Pěnkavu, který k údivu všech způsobí proměnu sestry Huňkové v příjemnou mladou ženu. Legendární český seriál o lékařích, sestrách a pacientech.“
Na pokoj Přemysla Rezka přivážejí těžce raněného svářeče Václava Pěnkavu. Primář Sova navštíví Emu, která už je po těžké operaci. Doktor Blažej se poprvé setkává s Inou po její svatbě s Jáchymem. Vztah mezi nimi zřejmě nepominul. Nový pacient Václav Pěnkava způsobí k údivu všech proměnu sestry Huňkové v příjemnou mladou ženu. Irena přichází k otci Štrosmajerovi žádat další peníze. Ten jí odmítá. Alžběta s Přemyslem mají první schůzku. Zatímco Dr. Řehoř je s malou Eliškou na procházce, Dr. Králová posuzuje rodící se vztah mezi Alžbětou a Přemyslem velmi skepticky. Alžběta poctivě sděluje Řehořovi, že jí do života vstoupil jiný muž.

Václava Pěnkavu navštíví jeho brigáda a teprve teď vychází najevo, že je všechny s nasazením vlastního života zachránil z hořícího objektu. Obvodní lékařka posílá do nemocnice churavé dítě. Dr. Cvach podcení její diagnózu a nenasadí účinnou léčbu. Dítě je zachráněno v poslední chvíli. Primář Sova navrhuje Dr. Cvachovi, aby z nemocnice odešel. Sovova hospodyně Ema umírá. Štrosmajerovi se ztratí peníze a on zjistí, že mu je vzala dcera v jeho nepřítomnosti. Dr. Sova se po smrti Emy rozhoduje odejít do důchodu.

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Ladislav Chudík (primář Karel Sova), Ladislav Frej (doktor Karel Sova ml.), Marie Motlová (Ema, hospodyně u Sovů), Miloš Kopecký (doktor Josef Štrosmajer), Josef Abrhám (doktor Arnošt Blažej), Josef Vinklář (doktor Cvach), Eliška Balzerová (doktorka Alžběta Čeňková), Jana Štěpánková (anestezioložka MUDr. Dana Králová), František Němec (doktor Řehoř), Jana Prachařová (doktorka Ctiradová), Nina Popelíková (vrchní sestra Jáchymová), Iva Janžurová (sestra Marta Huňková-Pěnkavová), Andrea Čunderlíková (sestra Ina Galušková-Jáchymová), Marcela Martínková (sestra ARO), Josef Beyvl (nemocniční bílý zřízenec), Miroslav Saic (nemocniční zelený zřízenec), Ludmila Roubíková (vrátná v nemocnici), Viktor Preiss (hokejista Přemysl Rezek), Josef Dvořák (Václav Pěnkava), Vladimír Menšík (parťák Vandas), Václav Mareš (anesteziológ)
 
 
námět:
Jaroslav Dietl
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Jan Klusák
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš
 
 
kostýmy:
Stela Drozdová
 
 
střih:
Jaroslav Kotlant
 
 
zvuk:
Josef Rozhoň
 
 
II. kamera:
Miloslav Borovanský, Petr Čepický, Václav Dort, Jan Tenora
 
 
masky:
Vladimír Valter, Jitka Pazderová
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová
 
 
asistent režie:
Kateřina Paluzgová
 
 
pomocná režie:
Anna Kohoutová
 
 
vedoucí výroby:
Ivo Mathé
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.