O čarovné Laskonce (1989) [TV seriál]

O čarovné Laskonce
69.4 %
 
 
    Žánr: pohádka / povídkový
    Země: Československo
    Délka: 25 min., 4 povídky
„Čtyři příhody zlomyslné čarodějky“
1. Princ Hněvsa
Čarodějka Laskonka, kouzelné brýle a permanentně rozhněvaný princ. Laskonka je navzdory svému jménu pěkně zlomyslná čarodějka. V království, kde se usadila, podstrojuje princi Hněvsovi pamlsky. Jenže to nejsou dobroty, ona do nich přimíchává zlé kouzlo a princ je po nich stále popudlivější a zlostně se utrhuje na své okolí. Vyléčí Hněvsu tři doktoři, nebo dojde sám k poznání, jak se změnit?

2. Povídavá pohádka
O tom, jak čarodějka Laskonka chtěla překazit královskou svatbu. Laskonka se sice přestěhovala do jiného království, ale i tady škodolibě podstrojuje své podivuhodné dobroty. Napekla zázračné pusinky a zařídila, aby princezna oněměla, zatímco všichni ostatní povídají, povídají, melou páté přes deváté a neváží si slov, která pronášejí. Myslela si, že tak překazí královskou svatbu, ale to se pěkně přepočítala!

3. Princezna Kazi
O tom, jak čarodějka Laskonka začaruje princeznu a jak ji švec Kuba zase napraví. Princezna Amálka je sice hezká, ale všichni jí říkají princezna Kazi. Kazi je totiž rozmazlená a ničí všechny věci kolem sebe. Trhá šaty, rozbíjí hrnečky a talíře, ničí obrazy. To všechno kvůli tomu, že ji začarovala kuchařka Laskonka. Kdo Kazi nakonec vyléčí?

4. Žalobnická pohádka
Co nastane, když pan král na každého žaluje a nemůže přestat? Laskonka je pěkně zlomyslná čarodějka, už jsme ji viděli páchat různé zlomyslnosti, když svými kousky chtěla například překazit královskou svatbu. Tentokrát si ale troufla na samotného krále. Začarovala ho s pomocí kocoura Mikeše a kouzelné dobroty - hrozinky. Pan král teď na každého žaluje a nemůže s tím přestat. Že se nakonec podaří krále nepěkného kouzla zbavit je nasnadě. A Laskonka musí zase pryč. Bůhvíkde se opět objeví...

Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.