Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (1971) [TV seriál]

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (A Mézga család különös kalandjai)
84.1 %
 
 

A Mézga család különös kalandjai

Další název: Miazgovci

    Žánr: animovaný / rodinný
    Země: Maďarsko
    Délka: 25 min., 13 dílů
„Seriál o jedné nezničitelné rodině.“
Kdysi dávno žila, nebo možná stále ještě žije, v Budapešti jedna velmi výstřední, ba dalo by se říci, potrhlá rodina - rodina Smolíkova. Seriál nám bude vyprávět o jejich veselých a někdy až hrůzostrašných historkách. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a experimenty provádějící Ládínek a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké neuvěřitelné dobrodružství.

Jednou se stane, že se Ládínkovi podaří pomocí vynálezu navázat kontakt se svým potomkem, žijícím někdy kolem 30. století, jehož celé jméno zní Smolík lomeno osmi to celé na druhou. Zkráceně mu říkají Sm Lom Os (MZ/X). Protože Smolíkovi mají stále nějaké problémy, napadne je, že by jim mohl SM Lom Moz pomoci.Tento potomek se snaží řešit nejrůznější problémy Smolíkových tím, že jim posílá vynálezy z jeho doby, které ale vše ještě víc zkomplikují.

Názvy jednotlivých epizod:
1. Dálkový servis
2. Zázračné pilulky
3. Meteoromutomotor
4. Autopatálie
5. Robot
6. Létající talíř
7. Mozková živice
8. Usměrňovač času
9. Transmisní indikátor vůle
10. Urychlovač úrody
11. Neviditelní
12. Alfa beat
13. Superdům

Na tuto sérii navazují PODIVUHODNÁ DOBRODRUŽSTVÍ VLADIMÍRA SMOLÍKA (1972) a PODIVUHODNÉ PRÁZDNINY RODINY SMOLÍKOVY (1978)

režie:
József Nepp
 
 
dabing:
Rudolf Somogyvári, Ivan Letko (MZPRX), Juraj Kukura (sused Záviš (SK dabing)), Libuše Billová (Gábi), Světlana Těšitelová (Týna), Otakar Vážanský (Pepa), Karel Mišurec (Ládínek), Pavel Kunert (dr. Halíř), Jaroslav Kuneš, Libuše Švormová (Gábi (MINIMAX)), Klára Šumanová (Týna (MINIMAX)), Petr Gelnar (Pepa (MINIMAX)), Tomáš Juřička (Ládínek (MINIMAX)), Jaromír Meduna (dr. Halíř (MINIMAX)), Petr Meissel, Mirko Matoušek (strýc Oskar), Ladislav Suchánek (Pepův šéf), Leopold Franc (soused rybář), Vilém Lamparter (bláznivý rybář), Jiří Brož (hlasatel zpráv v televizi), Oldřich Slavík (policista), Jaroslav Dufek (doktor)
 
 
mluví:
Ilona Györi (Paula), Attila Némethy (Mézga Aladár), Imre Surányi ((12 částí, 1969-1974)), Antal Farkas
 
 
animace:
János Hangya, Ferenc Rófusz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.