Čtyři pohřby a jedna svatba (2006) [TV epizoda]

Čtyři pohřby a jedna svatba (Four Funerals and a Wedding)
96.7 %
 
 

Four Funerals and a Wedding

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Velká Británie
    Délka: 93 min., ep. 48
„V Midsomeru se chystá tradiční jarmareční slavnost, ale uprostřed příprav je v hotelovém pokoji nalezena mrtvá Mildred Danversová. Její smrt zprvu vypadá přirozeně, ale brzy se potvrdí, že stará dáma byla otrávena...“
Rodina se loučí s Vivienne Marwoodovou, která byla milující manželkou Henryho a matkou Rolanda. Při této příležitosti se obrátí na reverenda Anthonyho Ganta Mildred Denwersová, která je jeho sestřenkou a chce s ním probrat otázky pro případ, že by zesnula, ale nemyslí tím normální smrt, ale pro případ, že by byla zavražděna.

V Broughtonu se chystá jarmark, kde se opět sejdou ženy, které jsou členkami naběračkového řádu. Zde promluví i Mildred, jako místopředsedkyně řádu. Na jarmark chce jít i šéfinspektor Barnaby, také proto, že poběží v televizi jeho fotbálek, doma je též Cully, která když otevře pusu, tak mluví jenom o medicíně. Aby dům byl plný, přijela i matka manželky, a jak se zdá, tak celá rodina vyrazí za nákupy právě do Broughtonu. Joyce by raději do Oxfordu, je však v menšině. Na rozdíl od žen v hospodě probíhá schůze členů spolku "jezdci," kteří se modlí, aby porazili naběračkový řád.

Když ráno probíhají v plném tempu přípravy k jarmarku, nachází dcera hoteliéra Polly v pokoji mrtvou Mildredd Denwersovou. A i když to vypadá na infarkt, Barnaby, který byl na místě během pár minut, pro jistotu, aby něco nepodcenil, zavolá konstábla Bena Jonese. Reverend Anthony nemá čisté svědomí, Mildred byla majitelkou listu, který dostala z Oxfordu, ve kterém je vzpomínáno, že se Anthony dříve než přišel do Broughtonu z Oxfordu zapletl se jako homosexuál s jedním mladíkem. Reverend Gant byl zvolen k rituálu. Má jet na koni a nechat se tlouci ženami s naběračkami. A při této akci je Gant střelen přímo do čela. Doktor již zná i výsledky z placatky s brandy paní Denwersové, kde bylo více než dost barbiturátů, které používají veterináři.

Přes den probíhá rozloučení s Mildred a večer dojde k pokusu o vraždu. Místní doktor O'Dowd dostane ránu do hlavy. Když Peggy veřejně v kostele vyhlásí, že si bude brát Henryho Marwooda, jejich děti, které jsou proti, požádají policii o exhumaci Vivienne Marwoodové. Mají podezření, že byla zavražděna svým mužem. Při pohřbu reverenda Ganta se strhne velký liják, který odhalí další vraždu Cathy Hewlettové. Barnaby odhalí vraha, musel ale zapátrat téměř 40 let do minulosti, do roku 1960, což pro Henryho znamenalo, že se dozvěděl, kdo je jeho otec a že není Denwers - ale Hastings...  Autor: jarda53

režie:
Sarah Hellings
 
 
hraje:
John Nettles (detektiv šéfinspektor Tom Barnaby), Jason Hughes (detektiv seržant Ben Jones), Jane Wymark (Joyce Barnabyová), Laura Howard (Cully Barnabyová), Barry Jackson (doktor George Bullard), Dominic Jephcott (Henry Marwood ), Joseph Kennedy (Roland Marwood ), Struan Rodger (doktor O'Dowd), Richard McCabe (reverend Gant), Shaughan Seymour (jáhen Able), Andrew Hawkins (Alan), Lloyd McGuire (Bob), Sian Thomas (Peggy Aynscombová), Jessica Brooks (Fiona Aynscombová), Ann Morrish (Mildred Danversová ), Sandra Voe (Lorna Hastingsová), Daphne Oxenford (Muriel)
 
 
scénář:
Elizabeth-Anne Wheal, Caroline Graham
 
 
kamera:
Colin Munn
 
 
hudba:
Jim Parker
 
 
střih:
Derek Bain
 
 
producent:
Brian True-May
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.