Sborovna (2012) [TV epizoda]

Obrázek není k dispozici.
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 27 min.
Ředitel Grepl (Bohumil Klepl) se těší na nový školní rok víc než prvňáček. Má totiž pro své ovečky hned několik překvapení. Je konec šedým kamrlíkům, všichni budou sedět v jedné moderně vybavené sborovně, kde k sobě budou mít konečně lidsky blíž. Ředitel je bohužel jediný, kdo si to opravdu myslí. Zeměpisářka Róza Vodičková (Taťjana Medvecká) má podobný pocit jako v létě v osmašedesátém. To taky nevěřila vlastním očím. Češtinářka Alice (Vanda Hybnerová) zrušené kabinety neřeší. Rozešla se s přítelem a má teď jedinou starost: Jak dát kolegovi – matikáři Dušanovi (Jiří Langmajer) – najevo že je pro něj konečně volná. Ještě že má na svěřování dobrou kamarádku. Je to přírodopisářka Kamila (Bára Poláková). Dějepisář Zola (Oldřich Navrátil), který každý školní rok začíná v nějakém historickém kostýmu a letos přišel převlečený za egyptského faraona, má také úplně jiné starosti. Ředitel mu ve vzteku zlomil rekvizitu. A řekl, že kostým Jánošíka byl loni lepší.

Zatímco se učitelský sbor dohaduje ve sborovně, ke škole míří pohledný mladý muž. Pohledný je jen do chvíle, než ho nevrlý školník Alois (Ondřej Malý) polije červenou barvou. Zřízenec ho zavede do svého kumbálu, kde mu půjčí nějaké oblečení. Také se z něj snaží smýt barvu toluenem, což má jediný výsledek – mladý muž upadne do mdlob. Ve sborovně zatím postupuje seznamování s novým prostorem. Když ředitel pochopí, že sborovnou podřízené neokouzlil, snaží se je usmířit alespoň novým kávovarem. Jenže tělocvikáři Evženovi (Tomina Jeřábek) jsou nová sborovna i moderní kávovar úplně jedno. Dorazí také nahluchlý učitel Oktábes (Ladislav Trojan), který si nepamatuje, že loni odešel do důchodu, a proto se vrací. Ředitelův vysněný první den se hroutí. Zachránit ho může jen Roman Sivý (Lukáš Hejlík), nová posila učitelského sboru, držitel ceny Zlatý Ámos a podle ředitele Rolls-Royce mezi učiteli. Jenže… Kde vězí?

režie:
Petr Zahrádka
 
 
hraje:
Bohumil Klepl (ředitel a chemikář Zdeněk Grepl), Jiří Langmajer (matikář Dušan Myslík), Vanda Hybnerová (češtinářka Alice Fikejzová), Oldřich Navrátil (dějepisář Milan Zola), Taťjana Medvecká (zeměpisářka Rozálie Vodičková), Barbora Poláková (učitelka biologie Kamila Králová), Lukáš Hejlík (učitel výtvarky a občanky Roman Sivý), Tomáš Jeřábek (tělocvikář Evžen Pádivý), Ondřej Malý (školník Alois), Ladislav Trojan (bývalý učitel výtvarky Oktábes)
 
 
kamera:
Miloslav Holman
 
 
hudba:
Petr Šoupa (hudební spolupráce), Jiří Březík (ústřední píseň "Je naprosto nezbytné")
 
 
výprava-architekt:
Nora Sopková
 
 
kostýmy:
Eva Kotková (výtvarnice kostýmů), Tereza Králová, Lenka Jarolímová
 
 
střih:
Lukáš Opatrný
 
 
zvuk:
Richard Müller
 
 
zpěv:
Hana Zagorová (ústřední píseň "Je naprosto nezbytné")
 
 
text písně:
Jiří Březík (ústřední píseň "Je naprosto nezbytné")
 
 
II. kamera:
Prokop Králíček
 
 
masky:
Jana Hladíková (umělecká maskérka), Roman Lochschmidt
 
 
dramaturgie:
Ondřej Provazník
 
 
pomocná režie:
Martin Cigler
 
 
výprava:
Pavel Chalupa, Oldřich Doležal
 
 
výkonný producent:
Jana Brávková (FTV Prima)
 
 
producent:
Šárka Baborovská (šéfproducent FTV Prima), Vratislav Šlajer (Filmbrigade), Petr Bílek (Filmbrigade)
 
 
vedoucí výroby:
Tadeáš Trojánek
 
 
skript:
Alice Kánská
 
 
asistent zvuku:
Richard Müller (záznam zvuku), Viktor Ekrt (záznam zvuku), Jakub Čech (záznam zvuku)
 
 
casting:
Kateřina Oujezdská
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.