Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Eating Raoul (1982)

Eating Raoul
80 %
 
 
    Žánr: černá komedie / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
Manželé Paul a Mary Blandovi jsou docela obyčejný pár, žijící si poklidným životem. On, fanatický znalec a sběratel vzácných vín, pracuje coby prodavač v nevelkém krámku, Mary je zaměstnána v nemocnici. I oni mají ovšem svůj velký sen: zařídit si někde na venkově specializovanou restauraci. K tomu mají už něco našetřeno, ale bohužel to nestačí - zprostředkovatel žádá zálohu 20 tisíc dolarů, jinak prý vyhlédnutý objekt prodá někomu jinému.

Když se navíc Paul nepohodne s majitelem obchodu kvůli prodeji-neprodeji určité značky vína jednomu zákazníkovi, zdá se, že slavnostní otevření jejich restaurantu bude odloženo na neurčito, ne-li dokonce navždy. Manželé se snaží čelit nepříjemnému zvratu a přitom postupně zjišťují, že jsou možná jedinými normálními lidmi v celém Los Angeles. Kamkoliv se totiž obrátí, stávají se oběťmi nejen drobných či větších podvodníčků, ale také zvrhlíků.

Pak však zaúřaduje náhoda: zprvu se zdá nešťastná, jenže manželé zahnaní do úzkých se spontánně rozhodnou využít ji ve svůj prospěch. A nejen to – najednou zjišťují, že k získání hotovosti potřebné pro realizaci jejich snu existuje i jiná cesta než jen usilovná práce a odříkání...

Od toho okamžiku děj nabere na tempu, na nějaké sáhodlouhé vysvětlování a „vatu“ zapomeňte. Černého humoru a zabíjení si užijete opravdu dost, avšak vše je tu podáváno s poklidem, i smrt přichází jen tak mimochodem.  Autor: jardiv

režie:
Paul Bartel
 
 
hraje:
Mary Woronov (Mary Blandová), Paul Bartel (Paul Bland), Robert Beltran (Raoul Mendoza), Richard Paul (pan Cray, majitel prodejny s alkoholickými nápoji), Susan Saiger (Doris, domina / sestra Sally Cummingsová), Lynn Hobart (zákaznice), Mark Woods (lupič), Darcy Pulliam (sestra Sheila), John Shearin (pan Baker, nadržený pacient), Ed Begley (hippík), Buck Henry (pan Leech, ředitel banky), Anna Mathias (sekretářka), Ben Haller (Dewey), Hamilton Camp (John Peck, nepoctivý kupec vína), Edie McClurg (Susan, žena v kožichu na swingers party), Don Steele (Howard Swine, hostitel swingers party), Garry Goodrow (opilý swinger), Beans Morocco (Bobby R.), Allan Rich (nacista), Billy Curtis (lilipután), Ralph Brannen (Raoulův kamarád), John Paragon (prodavač v sex shopu), Robert V. Barron, Charles B. Griffith, John Landis, Richard Blackburn (James z údolí)
 
 
scénář:
Paul Bartel, Richard Blackburn
 
 
kamera:
Gary Thieltges
 
 
hudba:
Arlon Ober
 
 
střih:
Alan Toomayan
 
 
zvuk:
Christopher T. Welch, Anthony Santa Croce
 
 
zvláštní efekty:
Frank L. Pope (pyrotechnika)
 
 
asistent režie:
Gary LaPoten
 
 
producent:
Anne Kimmel
 
 
kaskadér:
Bruce Paul Barbour (Paul Bartel)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.