Cerven
ohodnotit

Pád Berlína II

Paděnije Berlina II

Další název:
Padeniye Berlina (2-r seria) / The Fall of Berlin, Part Two
Žánr:
Země:
Rok:
1949
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
10.11.1950

Obsah filmu Pád Berlína II

 
Druhá časť tohoto sovietského veľkofilmu. Zaznamenáva posledné dni druhej svetovej vojny. Červená armáda má svoj posledný rozkaz. Dobyť Berlín. Dej filmu je natočený pod vplivom kultu osobnosti Stalina,a má niekoľko nedostatkov. Predovšetkým sa nedrží historických faktov. Napríklad, keď J.V.Stalin priletí do Berlína. V skutočnosti sa to vobec nestalo!

Autor: lejtenant
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Propagandistický snímek 2. dílem pokračuje   bitvami a postupem na Berlín, kterého také   dosáhnou. Ztvárněné osvobození jednoho   koncentračního tábora uráží i samotnou   trapnost. Mnohé bitevní scény vypadají   velkolepě a výpravně. V některých se   viditelně jeví i modely a miniatury s   namalovanými kulisy v pozadí. To se však   používalo i v jiných snímcích, takže se   nejedná jen o výsadu tohoto počinu. Postup   vojáků a styl boje budí úsměv. Vlastenecké   oplakávaní mrtvých vojáků nijak na tento   výtvor nepřekvapí. Hitler dál přiblble   křepčí, zato Stalin se objeví na scéně   velice málo. Na konci snímku však září, že   by mu i Ježíš záviděl. Na dobu vzniku byla   nenávist k fašismu ještě stále ohromná,   proto se nelze divit skutku, jak byli Němci   ztvárněni, ale takové vyzdvihovaní Stalina už   opravdu překračovalo všechny meze. Tento   výtvor skutečně už dnes pouze slouží jako   názorná ukázka zhovadilostí a zneužívání   filmu k obrovské lživé propagandě.   "Sláva Stalinovi, který skrz plameny války   směle vedl sovětský lid. Aby jak větry jarní,   jak bouřky, mohl nakonec v Berlíně   zvítězit." Po americku: NO COMENT.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Já dal pětku.
Z filmu nemůže mít dnešní divák jiné   pocity,než rozpolcené. Ti co film točili svojí   profesi ovládali a to je na něm vidět.
Horší   je to s dějem...
Když jsem film(budu mluvit o   filmu,ne o dvou..v podstatě jde o dva díly   vzniklé přestřižením jednoho filmu)viděl   poprvé,smál jsem se od začátku až do konce. I   když jde o vážné věci...smíchu se prostě   neubráníte.
Namátkou hned první scéna:   Dětičky si krásně hrají na socialisticky   rozkvetlé louce a paní učitelka jim říká:   děti dohrajte si jdeme na exkurzi do   ocelárny...A děti " jůůů do   ocelárny..." A za malou chvilku již dítka   nechráněněně pobíhají mezi tavícími   pecemi,kde právě hlavní hrdina Aljoša   Ivanovič vytvořil světový rekord v tavbě...   Brrrr :-)))
Krutý válečný osud pak   zamilovanou dvojici rozdělí a nasraný Aljoša   se prokosí tisíci mrtvých nácků až do   Berlína,kde vyvěsí vlajku na špičce   Reichstagu a se svojí milovanou Nataškou se   shledá ...světe div se, v davu vítajícím   osvoboditele Generalissima Stalina. Nataška   vyloudí od Visarionoviče polibek a pak už   patří jen svému Aljoškovi.
Kapitolou sama pro   sebe je vykreslení německých generálů a   samotného Hitlera. Tvůrci z nich udělali   partičku neškodných trotlů,prolezlých těmi   nejhoršími vlastnostmi. To konec konců zas tak   nevadí,ale v dnešní době to působí dosti   kontraproduktivně. Spíš je vám Dolfa líto   :-))
Naopak herec hrající Stalina raději moc   nehraje a většinu času jen pózuje a   ukazuje,jak to Generalissimovi sluší.
Nee fakt   nechci nikoho odradit. Když budete tenhle film   držet v ruce pusťe si ho,neprohloupíte. Takhle   královsky se jen tak u něčeho nepobavíte...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pervyj trollejbus

Pervyj trollejbus
Pervyj trollejbus

Naposled navštívené:
Pervyj trollejbus

Pervyj trollejbus
Pervyj trollejbus