Slečna sekretářka (1940)

Slečna sekretářka (Mädchen im Vorzimmer)

Mädchen im Vorzimmer

    Žánr: romantický
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 95 min., 2614 metrů
"Slečna sekretářka" byl německý film, ve kterém titulní úlohu vytvořila Magda Schneiderová. Ta, které byly již tehdy vlastní úlohy mladých žen, které dovedly zápasit s vlastními city a zdánlivě je potlačit - ovšem jen dočasně, aby vítězství pak bylo tím sladší a diváci si tak přišli na své. Tak také v tomto filmu je odhodlaná vzdáti se lásky mladého inženýra, pracujícího na dálnici. Zatím se jako sekretářka stará, aby zachránila podnik svého šéfa, velkého nakladatelství a tím i živobytí svým spolupracovníkům.

Děj filmu měl v režii Gerharda Lamprechta volné tempo, sympatickou postavu inženýra podanou Heinzem Engelmannem a zdůrazňuje lásku k práci a k podniku, která je hybnou silou jeho úspěchu.  Autor: Asmodej

režie:
Gerhard Lamprecht
 
 
hraje:
Magda Schneider (Beate Willmerdingová), Heinz Engelmann (Paul Fabri), Richard Häussler (dr. Groner), Hans Leibelt (Karl Hartmann, majitel nakladatelství), Carsta Löck (Millie Mailatová, sekretářka), Edith Oß (Helga), Karl Hannemann (šéfredaktor Genzke), Rudolf Platte (Fritz Gödicke), Paul Bildt (prof. Groner), Willi Rose (Karl Mailat), Ilse Petri (Susi Schütz, sekretářka), Elisabeth Lennartz (šéfredaktorka Anni Rotheová), Erich Fiedler (šéfredaktor Weinreich), Rose Veldtkirch (Lore Hartmannová), Annemarie Korff (slečna Feinová, fotografka), Gerhard Dammann (Stallmann), Arthur Schröder (Clever, právník), Ernst Karchow (dr. Ziervogel, šéfredaktor), Franz Stein (Grimm, šéfredaktor), Walter Ladengast (Trall, šéfredaktor), Leonore Ehn (paní Willmerdingová, Beatina matka), Erwin Biegel, Robert Forsch, Karl Heidmann (Wehrle, autor krátkých povídek), Charly Berger (vrchní), Trude Lehmann (žena ve stánku s perníčky), Günther Brackmann (mladý tanečník od Susi), Richard Ludwig (majitel obchodu s pánskou konfekcí), Alfred Karen (host v tanečním podniku), Manfred Meurer (zákazník kupující si rukavice), Edgar Nollet ("vážený dědeček" na Rummelplatzu), Tommy Thomas (poslíček v nakladatelství), Klaus Pohl (kurýr v nakladatelství), Claire Reigbert (hospodyně u profesora Gronera), Oscar Sabo (lepič plakátů), Walter Steinweg (lepič plakátů), Eva Tinschmann (autorka článku "Kochen ist gesund"), Toni Tetzlaff (Beatina teta Olga), Werner Stock (nájemník paní Willmerdingové), Ewald Wenck (nájemník bytu v přízemí), Willi Witte (Susin tanečník), Martha Ziegler (nájemnice bytu v přízemí)
 
 
námět:
Edmund Sabott
 
 
scénář:
Franz Baumann, Walther von Hollander
 
 
kamera:
Karl Hasselmann
 
 
hudba:
Kurt Schröder (píseň "Immer verliebt sein,niemals betrübt sein")
 
 
kostýmy:
Gerda Leopold
 
 
střih:
Alexandra Anatra
 
 
zvuk:
Ewald Otto
 
 
vedoucí produkce:
Heinz Karchow
 
 
výtvarník:
Hermann Asmus, Anton Weber
 
 
text písně:
Franz Baumann (píseň "Immer verliebt sein,niemals betrübt sein")
 
 
fotograf:
Horst von Harbou
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.