Cerven
ohodnotit

Zpovídám se

I Confess

Žánr:
Rok:
1953
Délka:
91 minut
„Jestliže víš, co on ví, co s tím uděláš?“

Obsah filmu Zpovídám se

 
Snímek podle francouzské hry Paula Antelma z roku 1902 vypráví příběh pátera Michaela Logana (Montgomery Clift), jemuž je ve zpovědnici sděleno obrovské tajemství. Zpovědník totiž v panice zabil svého šéfa, který jej přistihl při vraždě. Čin ale spáchal v kněžském rouchu a důkazy vedou vyšetřovatele až k páterovi, který nesmí porušit zpovědní tajemství. Další Hitchcockův snímek o nespravedlivém obvinění, zaslepených policistech a zákeřném padouchu pěkně udržuje napětí až do finále v soudní síni.
Kino Aero

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Další působivý film mistra napětí, kde je   vidět, jak je mnohdy silné zpovědní   tajemství. Kněz se zde staví do role trpitele   za hříchy jiných.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Díky Hitchcockovi, který si na klasické   filmařské postupy moc nepotrpěl, zde známe   vraha už od první scény. Dívat se, jak místo   něj díky shodě náhod a dalších věcí jde   před soud nevinný člověk je díky M. Cliftovi   zajímavé, ale ne dechberoucí. Cliftova postava   více vzbuzuje lítost, podle mě je zbytečně   stylizována do polohy trpitele a moc emocí   nejeví ani v okamžiku, kdy porota rozhoduje o   jeho osudu. Naštěstí na konci příběhu   projeví více odvahy než za celý film a   člověk pak věří, že to je bývalý voják.   Zbytek hereckého ansámblu je poměrně   nezajímavý, pravý důvod vraždy nepodstatný,   dav okolo si stejně myslí svoje, vyčnívá   pouze postava podváděného manžela.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zpovídám se (1953)Zpovídám se (1953)Zpovídám se (1953)Zpovídám se (1953)
Reklama