Zari

Olga Krasko

Povolání:
Rodné jméno:
Olga Jurjevna
Národnost:
Věk:
42
Narození:
30.11. 1981, Charkov, Ukrajina
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jméno Olga Krasko většině českých diváků na první poslech asi moc neřekne, dodáme-li ale: "Četnické humoresky" a "Klaudie", je to jiné. Ano, právě rolí nemanželské dcery strážmistra Arazíma a později i ženy jeho kolegy a přítele Bedřicha se tato rodačka z ukrajinského Charkova zapsala do našeho povědomí. Režisér Moskalyk se tenkrát spojil s moskevským pedagogem O. Tabakovem a požádal ho o doporučení nějaké mladé a nadané herečky aristokratického vzeření, která by byla schopná ztvárnit poměrně rozsáhlou roli v cizojazyčném - českém prostředí. A Oleg Tabakov mu doporučil právě Olgu,tehdy ještě žačku svého kursu.

Spolupráce se více než vydařila, dokonce ani jazyková bariéra prý nebyla tak zlá, jak se mladá herečka zpočátku obávala - starší generace jejích českých kolegů oprášila své znalosti ruštiny, pilně se listovalo ve slovnících a na konci natáčení už se musela Olga hlídat, aby jí čeština šla stále stejně špatně - tak, jak to předepisoval scénář.

Olga Krasko se narodila 30. 11. 1981 v Charkově a roku 2002 ukončila pod vedením zkušeného herce a pedagoga Olega Tabakova, studia na moskevské Umělecko - divadelní škole. Patřila zřejmě s dobrým studentkám, protože jí Tabakov nabídl spolupráci i nadále a ona se stala členkou jeho Divadelního studia. Mimoto působí ještě i na scéně moskevského Uměleckého divadla.

I její filmový rejstřík je za těch několik let značně rozsáhlý a čítá (r. 2010) už skoro 20 filmů a seriálů. Valná většina jejích rolí je ale našim divákům neznámá, jelikož se ruská filmová tvorba u nás příliš "nenosí". K naší škodě, bohužel...

Každopádně Olga Krasko má skutečně výborně "našlápnuto" správným směrem a věřím, že o této pohledné a talentované herečce určitě ještě uslyšíme!

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Manéž Bolka Polívky (1987) [TV...

00:40 - 01:50

26 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Sedmý terč (1984)

23:35 - 01:20

91 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Policejní akademie 7: Moskevsk...

00:50 - 02:35

16 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

Prima - Voják (2006)

00:50 - 02:35

16 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Olga Krasko

Krasko Olga

Naposled navštívené:
Olga Krasko

Krasko Olga