Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Základka
Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem.

První díl zastihuje sbor na konci prázdnin. Všichni zamířili do školy na poradu, aby se připravili na začátek nového roku. Vtipně cynická zeměpisářka Róza (Taťjana Medvecká), nenapravitelný plejboj Dušan (Jiří Langmajer), praktická češtinářka Alice (Vanda Hybnerová), naivní učitelka biologie Kamila (Barbora Poláková), historii milující dějepisář Zola, který si libuje v dobových převlecích (Oldřich Navrátil), poněkud nechápavý tělocvikář Evžen (Tomina Jeřábek), a zejména energií sršící ředitel Grepl (Bohumil Klepl). Napjatě očekává novou posilu – učitele výtvarné výchovy a občanské nauky Romana Sivého (Lukáš Hejlík). Místo něj se ale dostaví osoba, kterou už Grepl vidět nechce. Bývalý učitel výtvarné výchovy Oktábes (Ladislav Trojan). Nehodlá se smířit se skutečností, že je v důchodu a na škole už nepracuje.

Učitelé se marně dobývají do kabinetů. Vzápětí pochopí, proč tomu tak je… Nadšený ředitel jim pyšně předvede zmodernizovanou sborovnu. Je konec šedým kamrlíkům, tady budou všichni pěkně spolu, aby utužovali vztahy. Ze všeobecného „nadšení“ je evidentní, že to je to poslední, po čem učitelé touží. Brblají, ale za chvilku si najdou jiné téma, u kterého se málem pohádají. Doprostřed diskuse konečně vstupuje očekávaná učitelská hvězda. Sivý, kterého omylem polil školník Alois (Ondřej Malý) barvou, má na sobě zřízencův nepadnoucí oblek a je cítit po ředidle. Zdá se, že do svérázného kolektivu hladce zapadne. Ředitel má ale pro své ovečky ještě jednu nečekanou zprávu. Jak ji přijmou a jaký bude v jejím světle nový školní rok?


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

15 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:25 - 03:05

5 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:45

50 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama