Duben

Chyby ve filmech uživatele Angelika2808

Angelika2808

Angelika2808 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jana

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 48
Angelika a král (Angélique et le roi)
Přidáno: 24.5.2013
logická
V průběhu děje se dovídáme, že vyjednávání a následná smlouva Francie a Persie vázne hlavně kvůli jazykové bariéře, přičemž jediný dvořan, ovládající perštinu, není schopen vyslance Batchari Baye přimět k návštěvě Versailles. Když se to posléze podaří Angelice, vyslanec pronese zdravici ve svém rodném jazyce (perštině), pochopitelně mu nikdo nerozumí, ale vzápětí Peršan konverzuje s Ludvíkem XIV. jeho rodnou řečí - tedy naprosto perfektní francouzštinou...
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
ostatní
Po návratu z televizního studia požádá pan Majer o prášek, který zapíjí vodou ze sklenice. Právě v ten okamžik jej čaroděj Vigo promění v jezevčíka-na dalším záběru je u stolu jezevčík, chybí však sklenice!
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
logická
Mařenka s Honzíkem se vznášejí v kouzelném kufru nad motoráčkem, do kterého vletí. Ocitnou se však v kupé, které je jen v rychlíku - motoráček má společné sedačky ve vagóně.
Arabela
Přidáno: 10.5.2010
posloupnost
Královský otec nejdříve roztrhne Arabele fotku Petra, v další scéně ji princezna drží roztrženou na dva kusy a v teprve potom tutéž fotku pod mísou s ovocem zahlédne Xénie- fotka je však už vcelku!
Arabela
Přidáno: 7.6.2010
logická
V 9. díle je vidět v davu pohádkových bytostí, které protestují proti změnám v říši pohádek také vodník, který však v předešlém díle uprchl před Xénií- logicky je tedy v říši lidí.
historická
V tomto jinak nadčasovém snímku si císař Rudolf (1552-1612) skvěle ztvárněný Janem Werichem prohlíží půvabné ženy v kaleidoskopu - ten však byl vynalezen až v r. 1816 skotským vědcem D. Brewsterem. Tvůrci trochu "předběhli" dobu...
historická
V díle Bouřka se v okamžiku, kdy strážmistr Arazím jde žádat o ruku Ludmilu Horkou, ozve zapípání mobilu - toto fopá televizní štáb neuhlídal.
Dallas
Přidáno: 27.5.2013
logická
Obě snachy - Sue Ellen i Pamela své tchyni Miss Ellie vykají, ale v některých dílech se zřejmě v dabingu spletli a všechny dámy si vzájemně naprosto běžně tykají.
Dallas
Přidáno: 22.7.2013
logická
Sue Ellen v době, kdy bydlí se synem na ranči Jižní kříž si s otcem Dustyho na rodeu tyká, ale o pár dnů později, kdy se od nich stěhuje, si opět vykají.
V mnoha dílech si český dabing tímto způsobem - vykání x tykání - protiřečí.
Dařbuján a Pandrhola
Přidáno: 3.1.2011
logická
Když Dařbuján hledá kmotra a nakonec se objeví Smrťák, tak ten nejednou prochází hrubou kamennou zdí (a ne otevřenými dveřmi), je tedy s podivem, že neprojde celý týden daleko tenčí dřevěnou stěnou, když ho Pandrhola uvězní v sudu.
Dařbuján a Pandrhola
Přidáno: 5.8.2014
logická
Když Dařbuján "léčí" Matěje Klofáta, naleje a rozmaže mu rendlík těsta po břiše a Matěj vzápětí cvičí ve světnici, ale po těstě není nikde ani stopa - měl by být umazaný, ne?
Dovolená s Andělem
Přidáno: 3.1.2011
ostatní
Ve scéně, kdy truhlář Vyhlídka sundává Maškovi z bundy hoblinu, se ho ptá: Co ta hoblovačka? (Hoblovačku-nástroj zaměnil za hoblinu). A na konci filmu, kdy se Marienka domlouvá se Štefanem na společném bydlišti, jí on navrhuje, aby šla s ním do Ostravy, protože tam potřebují =riadičky= ale řidička se slovensky řekne - vodička.
Dovolená s Andělem
Přidáno: 5.5.2013
ostatní
V titulcích je uvedena profese rekreantky Pavlátové jako svářečka, ale tato profese nikde v celém filmu nezazní - dovídáme se pouze, že pracuje v mladoboleslavské Armatě, ale tam může pracovat třeba jako účetní nebo kantýnská.
Druhý dech
Přidáno: 26.3.2012
ostatní
Ve 12. díle, kdy ing. Vydra jede zběsile na motorce domů za svou těhotnou manželkou, přejíždí přes chráněný přejezd. Doslova v několika vteřinách po sobě jsou staženy závory, ihned mezi nimi prokličkuje hrdina na motorce a vzápětí projede vlak. Ale takhle to nefunguje - vlak přijíždí (po závorách) vždy s časovým odstupem, nikdy se závory nestahují, když souprava už je nějakých 10 -20 metrů před přejezdem, jak to zde předvedli filmaři.
Holky z porcelánu
Přidáno: 21.10.2010
ostatní
V písni =Tak ako ja= zpívá skladnice Helena (Marta Rašlová), ... druhý ma pohladí a vysvětluje,že ji pohladí polštár - ale slovensky se polštář řekne vankúš! Mimochodem písničku ve skutečnosti nazpívala Valerie Čižmárová.
Honza málem králem
Přidáno: 26.12.2011
logická
Když Honza vaří u lakomé selky "sekyrkovou" polívku, dává do ní kroupy, omastek, houby a jiné- chybí tam však to nejpodstatnější- sůl! Pochybuju, že by právě neosolená polívka byla tak výborná, jak ji potom sedlák chválí.
ostatní
V některých dílech "Hříšníků" - např. Malý a velký vrah hraje soudního lékaře Dr. Vejvodu Gustav Nezval. V navazujícím snímku Smrt černého krále představuje téhož lékaře Vejvodu Ota Sklenčka.
Chalupáři
Přidáno: 4.8.2010
posloupnost
V díle Romeo z autobusu: před odjezdem do Prahy vítal řidič autobusu Tonda Čihák (V. Menšík) všechny cestující a vybízel je, ať si nastoupí a byl poslední, kdo nastupoval do autobusu. Když ovšem byl ještě venku, někdo už autobus nastartoval.
Chalupáři
Přidáno: 10.10.2014
logická
V díle Romeo z autobusu dojde v bývalém Humlově bytě k menší potyčce mezi ním a žárlivým Čihákem, který spadne do vany, plné namočeného prádla. Ten vyleze úplně promočený a v následujících záběrech, kdy následně pobíhá po Praze je jeho uniforma už suchá. Kdy se převlíkl nebo snad tak rychle oděv uschnul?
Chalupáři
Přidáno: 5.8.2019
logická
Ve 3.díle (Operace) se při jízdě na motorce zraní mladý Bláha a když je mu poskytnuta odborná pomoc, tak lékař ze záchranky se vyjádří, že první pomoc mu zachránila života a že měl namále. Ale hned druhý den ráno se mladík objeví u autobusu a vypadá úplně zdravý, určitě ne jako po těžké bouračce.
Chlapci a chlapi
Přidáno: 15.11.2010
logická
V posledním díle PROVĚRKY zachrání nadp. Ráž malého chlapce z hořícího stanu, sám utrpí silné popáleniny na obličeji. V nemocnici je téměř celý zafáčován, když mu však obvazy sundají, obočí a řasy má nedtknuté!
Kulový blesk
Přidáno: 9.9.2013
logická
Ve chvíli, kdy Knotek zjistí, že pěvec Bílek je mrtvý (ale my víme, že je mrtev jen zdánlivě), zastele ho společně s dr. Radostou do postele, aby nikdo nic nepoznal (mistr tedy musí být pečlivě schován v peřinách). Jak je tedy možné, že se pan Bílek na ulici probere a vyhrabe se z peřin? Vždyť pod těmi duchnami nemohl dýchat, logicky by se tedy udusil.
logická
V tomto díle je vrahem účetní Šíp, který se ve skutečnosti jmenoval Miroslav Šmíd - a toto jméno je i omylem uvedeno v titulcích.
M.A.S.H. (M*A*S*H)
Přidáno: 10.2.2012
ostatní
V 56. díle, kdy přijíždí na inspekci generál H. Steele se ukáže, že je cvok. To by nebylo nic až tak neobvyklého, ale tohoto šílence představoval Harry Morgan - po odchodu plukovníka Blakea velící M.A.S.H. Sherman Porter, velmi oblíbený velitel. Jednak si toho nikdo v polní nemocnici "nevšiml" a pak - nebyl to od tvůrců tak skvělého seriálu zrovna dobrý tah.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Když jde Ivan lesem a dochází k loupežníkům, slyšíme jak si píská, ale Ivan má pusu otevřenou a viditelně si nepíská.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Když Nasťa plakala do jezera, vykvetly na pařezu kvítky- její slzy přitom kanuly do vody a ne na pařez.
Mrazík (Morozko)
Přidáno: 15.7.2010
logická
Slepá babka ukazuje Ivanovi svoje obydlí: Vidíš tamtu roztrhanou chalupu? To je můj palác! (Jak může ukázat na něco, co nevidí)?
Mumie (The Mummy)
Přidáno: 21.9.2010
logická
Hned v úvodu,kdy kněží ztrestají Imhotepa kletbou, jej celého ofáčují (všetně zkřížených rukou). Jak tedy mohl do vnitřní strany víka sarkofágu vyškrábat nehty hluboké rýhy?
Popelka
Přidáno: 25.7.2011
logická
Popelka před odchodem na zámek rozdá své plesové šaty sestrám, které si je hned obléknou- ale jak jim mohly tak padnout, když Popelka je menší a drobnější postavy?
ostatní
Celou pohádku chůva princezně vyká, pouze ve dvou případech to scénáristům trochu "uteklo" a dobrácká chůva Ladě tyká - když ji otec plísní, že má ze zahrady ušpiněné ruce, chůva ji říká: "Já ti to říkám od malička, že si máš ruce pěkně mýt!" A potom, když spolu upravují myší kožíšek, tak princezně poví: "Tady máš jehlu, klubko nití a pomoz mi jej dokončit."

TV Program

ČT1 - Berenika (1989) [TV inscenace]

14:05 - 15:00

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

13:35 - 14:30

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Taková normální rodinka (2008)

14:15 - 16:25

2 minut již uběhlo
128 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

13:55 - 14:35

22 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190666
Osobností: 698159
Fotografií: 765168
Plakátů: 377322
Obsahů a biografií: 178488
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mrtví neumírají (1990)

Jako by

Mrtví neumírají
na člověka dýchla   atmosféra lehce plynoucích   devadesátek, do níž se u   nás tak výtečně obtisklo   duo Vorlíček-Macourek.   Víceméně více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 6 / 10

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ďáblova slza (The Devil's Teardrop)

Ďáblova slza
The Devil's Teardrop

Ukradený vlak (The Great Locomotive Chase)

Ukradený vlak
The Great Locomotive Chase

Basquiat

Basquiat
Basquiat

Kleopatra (Cleopatra)

Kleopatra
Cleopatra

Taxikář (Taxi Driver)

Taxikář
Taxi Driver

Fakjů pane učiteli 3 (Fack ju Göhte 3)

Fakjů pane učiteli 3
Fack ju Göhte 3

Damien - Omen II. (Damien: Omen II.)

Damien - Omen II.
Damien: Omen II.

Rozhodnutí nebo život (Choose or Die)

Rozhodnutí nebo život
Choose or Die

Slim Pickens

Pickens Slim

Detlef Birkner

Birkner Detlef

4% muž v akci (Der Bewegte Mann)

4% muž v akci
Der Bewegte Mann

Naposled navštívené:
Ďáblova slza (The Devil's Teardrop)

Ďáblova slza
The Devil's Teardrop

Ukradený vlak (The Great Locomotive Chase)

Ukradený vlak
The Great Locomotive Chase

Basquiat

Basquiat
Basquiat

Kleopatra (Cleopatra)

Kleopatra
Cleopatra

Taxikář (Taxi Driver)

Taxikář
Taxi Driver

Fakjů pane učiteli 3 (Fack ju Göhte 3)

Fakjů pane učiteli 3
Fack ju Göhte 3

Damien - Omen II. (Damien: Omen II.)

Damien - Omen II.
Damien: Omen II.

Rozhodnutí nebo život (Choose or Die)

Rozhodnutí nebo život
Choose or Die

Slim Pickens

Pickens Slim

Detlef Birkner

Birkner Detlef

4% muž v akci (Der Bewegte Mann)

4% muž v akci
Der Bewegte Mann