Duben

Zajímavosti uživatele řepešínský

řepešínský

řepešínský zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 36
2012: Soudný den (2012 Doomsday)
Přidáno: 22.6.2009
Film 2o12: soudný den se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize; konkrétně v městě San Ignacio, v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v součanosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury.
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Přidáno: 17.5.2009
film aféra s náhrdelníkem je de facto naší koprodukcí, protože podstatná část filmu se natáčela u nás v české republice. na plátně díky filmu aféra s náhrdelníkem ožívá rozlehlý historický lednicko - valtický areál i s interiéry tamních zámků, dále zámecký areál dobříš a historická centra měst kutná hora a zcela logicky i scenérie z hlavního města prahy.
Artuš, Merlin a Prchlíci
Přidáno: 17.5.2009
jeden z hereckých hlavních dětských hrdinů již v době natáčení trpěl velmi silnými bolestmi hlavy, z kterých se později vyklubala těžká a zákeřná nemoc. nemoci také klučina rok po natáčení podlehl. film artuš, merlin a prchlíci se stal jeho posledním filmem.
Ať žijí duchové!
Přidáno: 8.6.2009
filmový muzikál ať žijí duchové se natáčel na zřícenině hradu krakovec v okrese rakovník a dále pak v mníšku pod brdy na okrese praha - západ a v novém kníně na okrese příbram.
Boháč a chudák
Přidáno: 24.12.2009
Roli štěstí Jáchyma měla původně odehrát Jitka Schneiderová, která je také uvedena ve všech tiskových materiálech k filmu i na obalech dvd, ale ve skutečnosti roli odehrála Zuzana Vejvodová!
Domina
Přidáno: 6.2.2012
Oním malým městem, v němž se má příběh odehrávat a které je několikráte na všudepřítomné celkové noční vedutě vidět, je královské město Znojmo. celkový pohled na svítící a blikající noční město pod úvodními i závěrečnými titulky je točen z lokality Kraví hora. ve městě Znojmě pak byly realizovány i další záběry dominy: z exteriérových obrazů mimo jiných třeba i filmové sídlo úřadu, ve skutečnosti historický měšťanský dům na Horním náměstí a z těch interiérových se pak bar vily lilie s chodbou i schody do sadomasochistického salonu točily v bývalém kabaretu Moulin Rouge.
Hon na čarodějnice (Season of the Witch)
Přidáno: 19.4.2012
Část filmu Hon na čarodějnice se natáčela na rakouském hradě Kreuzenstein (Kamenný kříž) nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa.
podstatná část televizního seriálu se natáčela u nás (čáslav, kost, kutná hora, kolín, rožec, ....)
Jatka č. 5 (Slaughterhouse-Five)
Přidáno: 24.5.2009
jen málokdo ví, že podstatná část filmu jatka č. 5 se natáčela u nás v československu. pozorný divák si jistě všimne, že scény, které se v ději filmu odehrávají v dráždanech, jsou nám čechům až moc důverně známé jako typické scenérie z historického centra hlavního města prahy. za zmínku stojí i epizodní, ale o to důležitější role velícího důstojníka německé armády, které se zhostil se svým osobitým kouzlem známý herec a režisér otto ševčík.
K-19: Stroj na smrt (K-19: The Widowmaker)
Přidáno: 14.8.2009
Koprodukční film K - 19: Stroj na smrt byl natáčen v lokalitách kanadského ledovcového jezera Manitoba včetně stejnojmenné kanadské provincie a také v kanadských městech Halifax a Torornto. K - 19: Stroj na smrt byl částečně realizován i v Rusku, a to převážně v jeho hlavním městě Moskvě a v interiérech sídla vlády v Kremlu.
Kat (The Punisher)
Přidáno: 19.4.2012
Část filmu Kat je točena v historickém areálu bývalého středověkého hradu Kreuzenstein (Kamenný kříž), který najdeme nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně.
Kladivo na čarodějnice
Přidáno: 12.2.2010
Pro razantnější přesah a nadčasové poselství strachu a obav z nikým nekontrolované moci se režisérovi Vávrovi v případě filmu Kladivo na čarodějnice podařilo do role jedné z obviněných žen obsadit J. Štěpničkovou, jež byla sama obětí vykonstruovaných politických procesů 5o. let; a do postavy vyšetřujícího inkvizitora Boblinga dosadit V. Šmerala, který sám v tehdejší době patřil ke komunistickým stoupencům praktik J. V. Stalina. Tento třetí a zcela skrytý plán shody jak v autenticitě doby děje s dobou realizace, zde navíc podpořený konfrontačními postoji a osobními protichůdnými názory hereckých představitelů v ústředních rolích. Obyvatelé Československa velmi rychle pochopili a premiérového uvedení filmu v kinech si nenechalo ujít na tehdejší dobu okolo tří milionů diváků! Zatímco lid přesah filmu Kladivo na čarodějnice pochopil hned, pohlaváři až později; a tak díky těmto tvůrčím záměrům snímek na dlouhá léta zakázali a uschovali na dno temného archivu.
Labyrint
Přidáno: 15.1.2012
Pražské podzemí, v kterém se film Labyrint odehrává je ve skutečnosti věhlasným podzemím pod historickým městem Znojmem. Právě ve znojemském podzemí se točila notná část Labyrintu, ale pozor: ne v těch prostorech a chodbách, kde se standardně provádí turisté, ale mimo všech klasických průvodcovských tras. Znojemské podzemí, které začalo být budováno již v období raného středověku má cca 6 pater nad sebou spletitých chodeb, sálů, studen i jesuitský vodovod, dodnes funkční, ale dávno nepoužívaný a i on si chvíli na plátně zahraje. Podzemí pod Znojmem je navíc místy dosud neprobádané, ostatně odborníci mluví o celkové délce okolo 1oo km, což je pro filmaře točící mystery lákavé a v posledních letech i hojně využívané.
Lovec a Datel
Přidáno: 10.1.2012
Film Lovec a Datel režiséra V. Michálka se točil v obci Branky nedaleko Valašského Meziříčí na okrese Vsetín.
Manželé z roku II (Les mariés de l'an deux)
Přidáno: 15.11.2009
Skoro celý film Manželé z roku II byl natáčen a realizován v tehdejší Rumunské socialistické republice, především v okolí hlavního města Bukureště, kam se filmařský štáb uchýlil z důvodu šetření finančních prostředků. Rumunsko bylo pro koprodukční francouzsko - italský filmový tým přijatelé nejenom díky mnohem levnějším nákladům, ale vyhovovalo i ideologicky, neboť jeho postoj k Moskvě byl ze zemí celého východního bloku nejchladnější a skoro nezávislý. Výroba filmu Manželé z roku II tak v jemné parafrázi zobrazuje nejenom Velkou francouzskou revoluci, ale i bouřlivý rok 1968 a tehdejší politické mocenské poměry v Evropě.
mít někoho do deště je jeden z pár posledních filmů viléma bessera, který se z pravděpodobně zdravotních důvodů při jeho realizaci již nemohl sám sebe namluvit a proto jím ztvárněná postava zástupce ředitele základní školy promlouvá z obrazovky hlasem jana pohana.
Na vlastní nebezpečí
Přidáno: 14.8.2009
podstatnou část filmu na vlastní nebezpečí natáčel jiří langmajer se zlomeným 13. obratlem. tři pracovní týdny bylo langmajerovo tělo sice chráněno speciálním ortopedicko-zdravotnickým krunýřem, takřka neviditelným na filmovém plátně, ale ten nakonec nevydržel a při realiazaci nejnáročnějších sekvencí filmu praskl.
Na vlastní nebezpečí
Přidáno: 14.8.2009
Hned na počátku dějové linky filmu Na vlastní nebezpečí je divák svědkem posledních chvil života jedné z postav, p. Crhy, který na nemocničním lůžku pronáší slova, že už to má tady sečtený. Symbolicky se tato role stala pro Zdeňka Mlčocha, který Crhu hrál, jeho poslední rolí na plátně. necelý rok od uvedení filmu do kin herecký představitel Crhy, Zdeněk Mlčoch, zemřel i ve skutečnosti. Díky filmu na vlastní nebezpečí se tak Z. Mlčoch skutečně stylové rozloučil jak s diváky, tak se svou uměleckou kariérou.
Noční dravci (Nighthawks)
Přidáno: 29.1.2010
snímek Noční dravci se natáčel v lokalitách měst: New York ve Spojených Státech Amerických, Londýn ve Velké Británii a v hlavním městě Francie v Paříži.
O princezně na klíček je dílem s několika písničkami, o kterých se ani moc neví. Dodnes zcela aktuálním hitem může jistě být trio Střádej si a hrab si do vlastní kapsy interpretované D. Veškrnovou & O. Kaiserem & J. Lábusem; sóla tu mají s textově nedotaženou písní To jsou jména I. Janžurová či S. Nálepková a za zmínku stojí i duet S. Nálepkové s P. Trávníčkem či sólo J. Wimmera. písničky nebyly dosud vydány na žádném zvukovém nosiči!
Zatímco úvodní titulky filmu uvádí název Pohádka pro housle a violu, ve většině databází i v centrálním serveru České televize, která je jejím výrobcem, se ze zcela nepochopitelných důvodů uvádí titul Pohádka o houslích a viole.
Potkan 007 (Svein og rotta)
Přidáno: 4.9.2009
norský film potkan oo7 plně využívá schopností českých filmových chovatelů zvěře. v potkanu oo7 se tak potkáte s českými pro film vycvičenými hlodavci a kočkami z bývalé barrandovské zoo, protože na výrobě snímku se významnou měrou podílela společnost fauna film praha vedená o. barešem.
Sprejeři (Quality of Life)
Přidáno: 9.2.2010
Pozor! Film Sprejeři je z nepochopitelných důvodů ve formátu DVD na českém trhu uváděn také pod názvem Na život a na smrt. Pod výše uvedeným titulem jej nabízí v papírových pošetkách Edice Filmák.
Svatba ve třech (Imagine Me & You)
Přidáno: 1.2.2012
Mezi mnoha písničkami v hudebním podkresu filmu uslyšíme i světově proslulé Bolero Maurice Ravela, které nahrála Česká filharmonie pod vedením dirigenta Sergeje Bauda.
Švéd (Men of War)
Přidáno: 30.7.2009
Podstatná část filmu Švéd se natáčela v Thajsku. Konkrétně v lokalitách Krabí provincie a provincie Phang Nga. Na filmovém plátně se tak ve Švédovi objeví pobřeží i vnitrozemí výše uvedených ostrovních provincií, které oplývají vápencovými krasovými ostrůvky, útesy i útvary fantastických tvarů, díky čemuž patří mezi nejkrásnější přírodní scenérie světa.
Taktický útok (Tactical Assault)
Přidáno: 4.6.2009
podstatná část filmu taktický útok se natáčela v maďarsku a tak na plátně nechybí celkové záběry budapeště, dunaje a také zříceniny jednoho z maďarských hradů.
Tři mušketýři (The Three Musketeers)
Přidáno: 19.4.2012
Notná část filmových záběrů s výjevy, scénami, sekvencemi či rytířskými souboji Tří mušketýrů odehrávající se na historickém hradu byly realizovány na rakouském hradu Kreuzenstein (Kamenný kříž), který najdeme nedaleko českých státních hranic a na dohled od rakouského hlavního města Vídně.
Uštvaný válkou (Porta del cannone)
Přidáno: 20.8.2009
několik scén italsko-jugoslávského koprodukčního filmu Uštvaný válkou se natáčelo i v maďarsku. Na plátně v několika sekvencích tak kromě jiných sekvencí maďarské krajiny ožívají i záběry z hlavního města Budapeště.
Ve stínu Beethovena (Copying Beethoven)
Přidáno: 24.7.2009
Koprodukční snímek Ve stínu Beethovena se z podstatné části celý natáčel a realizoval v Maďarsku. Ve filmu se tak setkáte s reáliemi hlavního města Budapeště, na plátně také ožívá lázeňské městečko Šoproň nebo město Kecskemet v centrální části Maďarska.
některé exteriérové záběry filmu byly točeny na slovensku a každý znalý divák slovenské hory, kopce stráně i vršky určitě pozná. možná, že hodně pozorný divák na plátně také pozná některé slovenské herce či kaskadéry, bez nichž by se sovětský velkofilm vlkodav neobešel.

TV Program

ČT1 - Trampoty vodníka Jakoubka (200...

13:05 - 14:05

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Král Karel III. malířem

12:45 - 13:35

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Hříchy pro pátera Knoxe (1992)...

13:00 - 14:15

24 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

12:50 - 13:25

34 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190666
Osobností: 698159
Fotografií: 765168
Plakátů: 377322
Obsahů a biografií: 178488
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alpská balada (Alpijskaja ballada)

Alpská balada
Alpijskaja ballada

15 minut (15 Minutes)

15 minut
15 Minutes

Rudá planeta (Red planet)

Rudá planeta
Red planet

VIP svět

VIP svět
VIP svět

Vtip za stovku

Vtip za stovku
Vtip za stovku

200 cigaret (200 Cigarettes)

200 cigaret
200 Cigarettes

Petr Zelenka

Zelenka Petr

(Ne)zadaní (That Awkward Moment)

(Ne)zadaní
That Awkward Moment

Anthony Harvey

Harvey Anthony

Fotr je lotr (Meet the Parents)

Fotr je lotr
Meet the Parents

101 Dalmatinů (101 Dalmatians: The Series)

101 Dalmatinů
101 Dalmatians: The Series

Naposled navštívené:
Alpská balada (Alpijskaja ballada)

Alpská balada
Alpijskaja ballada

15 minut (15 Minutes)

15 minut
15 Minutes

Rudá planeta (Red planet)

Rudá planeta
Red planet

VIP svět

VIP svět
VIP svět

Vtip za stovku

Vtip za stovku
Vtip za stovku

200 cigaret (200 Cigarettes)

200 cigaret
200 Cigarettes

Petr Zelenka

Zelenka Petr

(Ne)zadaní (That Awkward Moment)

(Ne)zadaní
That Awkward Moment

Anthony Harvey

Harvey Anthony

Fotr je lotr (Meet the Parents)

Fotr je lotr
Meet the Parents

101 Dalmatinů (101 Dalmatians: The Series)

101 Dalmatinů
101 Dalmatians: The Series