Cerven
ohodnotit

Avatar

Další název:
Project 880; Avatar - Aufbruch nach Pandora
Rok:
2009
Délka:
162 minut
Premiéra v ČR:
17.12.2009
„Vítejte v novém světě za hranicí vaší fantazie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Avatar
Po deseti letech se opět dočkáme filmového trháku od Jamese Camerona „Avatar“. Film bude natočen s nejnovější technologií 3D, založen na motión-capture technice a fotorealističnosti. Příběh vypráví o bývalém vojákovi, který byl proti své vůli vržen na neznámou planetu, kde probíhá meziplanetární válka. Provádějí se různé vědecké testy a s pomocí kombinace DNA se lidé vtělují do mimozemšťanů, kteří planetu obývají. Máme se na co těšit.


Autor: georginaa

Popis / Obsah / Info k filmu Avatar
Nově objevená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem Na’vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření genetického dvojníka, hybrida Avataru, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory. To má fluorescentní modrou kůži a dosahuje třímetrové výšky. Na tuto náročnou misi je vybrán mezi jinými také Jake Sully, bývalý námořník, který byl při jedné ze svých předešlých misí paralyzován od pasu dolů. A právě šance opět chodit Jakea přiměla, aby se do programu Avatar přihlásil...

Po přistání na Pandoře jsou členové průzkumné mise zcela ohromeni úžasnou rozmanitostí místní vegetace. Stromy dosahují výšky mrakodrapů a světélkující prales je plný nádherných tvorů, které nikdy neviděli – ale také hrozných prehistorických predátorů. To je však jen zrnko překvapení, které posádku čeká. I když se zdá, že po počáteční nedůvěře místních obyvatel Na’vi se posádce podařilo adaptovat a také získat prostor pro diplomatickou misi, Pandořané se rozhodně nehodlají nechat kolonizovat. Zanedlouho dojde k tvrdému střetu... Jake, který se postupně sblížil s místním obyvatelstvem – a především s místní princeznou Neytiri –, tak teď stojí před rozhodnutím: Za koho bojovat ve finální bitvě, která má rozhodnout o osudu a vývoji celého světa?

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Avatar
Avatar před námi otevírá neuvěřitelný svět za hranicemi naší fantazie, svět střetu dvou naprosto odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem Na’vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avatara, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory. Na tuto náročnou misi je vybrán mezi jinými také Jake Sully, bývalý námořník, který byl při jedné ze svých předešlých misí paralyzován od pasu dolů. I když se zdá, že po počáteční nedůvěře lidí Na’vi se posádce podařilo adaptovat a také získat prostor pro diplomatickou misi, pandořané se rozhodně nehodlají nechat kolonizovat a dojde ke tvrdému střetu. Jake, který se postupně sblížil s místním obyvatelstvem, a především s místní princeznou Neytiri, stojí před rozhodnutím, za koho bojovat ve finální bitvě…

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Avatar
Efektní sci-fi Avatar je výsledkem nákladného a dlouholetého projektu režiséra Jamese Camerona, který vyčkával s realizací na výrazné zdokonalení počítačových animačních technologií, aby dílo odpovídalo jeho představám. Příběh se odehrává v budoucnosti na planetě Pandora, kde lidé ze Země objeví vzácnou horninu unobtanium a rozhodnou se ji vytěžit. V cestě jim však stojí místní domorodci Na’vi. Aby pozemšťané získali jejich důvěru, vytvoří umělé tvory „avatary“, kteří vzhledem odpovídají obyvatelům planety, ale je do nich přenášeno lidské vědomí. Hlavní hrdina, ochrnutý mariňák Jake, se tak v zapůjčené podobě dostává k místnímu kmeni Omaticaya. Brzy prohlédne zpupné chování lidí, pozná kouzlo života v symbióze s přírodou a zamiluje se do dcery náčelníka Neytiri. V rozhodujícím boji o budoucnost planety se proto postaví na stranu Na’vi. Snímek, odehrávající se z větší části v počítačově vytvořené úchvatné pandorské přírodě, stojí na hranici hraného filmu a animace. Je sice technologicky dokonale propracovaný a tudíž vizuálně působivý, ale zároveň je dramaturgicky nepřesvědčivý. Sdělovaná (především ekologická a mravní) poselství jsou totiž až příliš doslovná. Pokud nepřijmeme nadsázku ve filmu obsaženou, může nám příběh, v němž odhodlaní domorodci s luky a šípy vítězí nad vojáky se supertechnikou připadat poněkud naivní. – Snímek, který nesporně znamená další krok vpřed v dokonalosti moderní filmové produkce a který se okamžitě zařadil k nejúspěšnějším titulům kinematografie, je uváděn rovněž v digitálních kinech ve formátu 3-D (jen dabovaná verze) a v jedné kopii pro kino IMAX.
-mat-, Filmový přehled 2010/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Avatar 4 (2026)

 Avatar 4 (2026)
Avatar 4 n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Avatar 3 (2025)

 Avatar 3 (2025)
Avatar 3 n
Avatar: The Seed Bearer
Žánr: akční / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Avatar: The Way of Water (2022)

 Avatar: The Way of Water (2022)
Avatar: The Way of Water n
Avatar 2
Žánr: fantasy / thriller / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Šestinedělí napospas

11:55 - 12:25

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:35

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama