Duben
ohodnotit

Obsah filmu Bez vědomí

 
Říjen 1989. Houslistka Marie a její politicky angažovaný manžel Viktor se vydávají z Londýna do Prahy. Dvanáct let britského exilu nikterak neumenšilo jejich touhu po svobodě v Československu, ozvuky o pozvolném tání ledů proto rychle vyústí v jejich návrat do vlasti. Nevydali se však do předrevolučního zmatku až příliš bezhlavě? Komunisté jsou totiž stále u moci, a tak může komplikovaná disidentská minulost vyústit v nemilé následky… Tři roky po oceňované Pustině přichází HBO Europe s dalším zásadním počinem v oblasti „quality TV“, znovu sebejistě zrežírovaným Ivanem Zachariášem. První dvě části šestidílné špionážní minisérie uvádí MFF KV...
 
Související odkaz
 
Padá režim, něco si přej!

Minisérie Bez vědomí je strhujícím portrétem doby kolem listopadu 1989, ve které nikdo nemůže věřit nikomu, tajné služby si jdou navzájem po krku a rádoby růžovou budoucnost špiní dávná tajemství. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bez vědomí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2020
Tak za mě tedy celkový dojem víc než dobrý.   Pravda, je to potřeba nahlížet pohledem   "žánru‟, který je špionážní   thriller, není to žádný "hraný   dokument‟. Přesto ale dobu těsně před a po   "sametové revoluci‟ přibližuje velice   věrně. Na výpravě se nešetřilo. Byl to   docela nostalgický pohled na tu ještě   nezgentrifikovanou a nezturizovanou Prahu. Ovšem   taky mi místy běhal mráz po zádech, ze   vzpomínek na všechny ty estébáky, fízly a   bonzáky. Dobový prostředí bylo zobrazený   opravdu výborně, k tomu skvělé herecké   obsazení i výkony, (u mě zabodovali zejména   "mostecký‟ Luďan - Martin Hofmann a Lenka   Vlasáková). Místy dost napínavý děj s   nečekanými zvraty byl pravda trochu příliš   "hollywoodský‟, ale bavil mě od   začátku, až do nahořklého konce.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2020
HBO nám po Pustině nadělila další stejně   kvalitní dílo se stejně depresivní atmosférou   a se stejným Zachariášem. Normálně koukám   vždy jen na jeden díl denně, ale tady to nešlo   vydržet a musel jsem si dát denně dvojitou   dávku. Příběh byl dostatečně komplikovaný,   aby byl nepředvídatelný (nebo jsem jen debil),   dobovou věrnost by mohl závidět i Luc Besson   (narážka na jeho poslední film Anna) a kdyby   byl seriál točen na film, vypadal by úplně jak   z 80. let. Asi hlavní hrdinka Pauhofová a   vlastně všechny postavy byly ke konci už s tím   jednotvárným výrazem otravní. Mám rád   zádumčivou naraci, ale nic se nesmí   přehánět. Pak mi ještě přišlo zvláštní,   že ač seriál točila americká televize, tak o   USA v něm nepadlo ani slovo. Když uvážím, že   se prý scénárista radil s CIA... radši se   nebudu pouštět do konspiračních teorií..   Seriál se jinak snaží být vyvážený a   trapně neonanovat nad sametovou revolucí. Toho   si užijeme dost od našich médií. Těším se   na další dílo.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2020
Po prvním díle jsem chytil depresi, ze   vzpomínek, jak se tady žilo - a fízlovalo.   Další díly byly víc hra tajných služeb,   která mi nic neříká. Poslední díl poučil,   jaké bylo pozadí přebírání moci po sametové   revoluci (ale nevím, jestli to tak opravdu bylo).   Vypiplané interiéry, slušné herecké výkony -   Vlasák už poněkolikáté stejný styl, ale je v   něm prostě dokonalý.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Bez vědomí (2019) [TV minisérie]Bez vědomí (2019) [TV minisérie]Bez vědomí (2019) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178487

Poslední komentáře

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Výslech (La question)

Výslech
La question

Bílé noci (White Nights)

Bílé noci
White Nights

Jack Creley

Creley Jack

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Justin Hall

Hall Justin

100 členný cigánsky orchester z Budapešti (100 Tagú Cigányzenekar)

100 členný cigánsky orchester z Budapešti
100 Tagú Cigányzenekar

Děvčátko (Pretty Baby)

Děvčátko
Pretty Baby

322

322

Interceptor

Interceptor

Neviditelné zlo (Imaginary)

Neviditelné zlo
Imaginary

Naposled navštívené:
Výslech (La question)

Výslech
La question

Bílé noci (White Nights)

Bílé noci
White Nights

Jack Creley

Creley Jack

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Justin Hall

Hall Justin

100 členný cigánsky orchester z Budapešti (100 Tagú Cigányzenekar)

100 členný cigánsky orchester z Budapešti
100 Tagú Cigányzenekar

Děvčátko (Pretty Baby)

Děvčátko
Pretty Baby

322

322

Interceptor

Interceptor

Neviditelné zlo (Imaginary)

Neviditelné zlo
Imaginary