Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Ďáblova lest

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2019
Na české poměry určitě   výrazně nadprůměrný film,   který znovu dokázal že   Jiří Strachy vyrostl ze   svérázného herce
v   jednu z nejvýraznějších   osobností české filmové   režie současnosti. Jen   málokdo u nás je schopen   natočit stejně dobře a   působivě pohádku, komedii i   dramatický mysteriózní   krimi thriller!!!! Herecký   tandem Ivan Trojan-Jiří   Dvořák se už režisérovi   opakovaně osvědčil a   patří k tomu nejlepšímu co   české herectví může   momentálně nabídnout. Ve   vedlejších a epizodních   rolích zdatně sekunduje   řada dalších dobrých a   známých herců. Scénář   známého spisovatele a   záhadologa Arnošta   Vašíčka svou kvalitou zdar   celého projektu hodně   usnadnil. Aspoň dvě   hvězdičky patří tomuto   filmu za odvahu tvůrců   pustit se do žánru, který   je u nás pořád ještě   vzácností. Plusem je   určitě i to, že se film   natáčel v autentických   lokacích Pardubického kraje.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Pár knížek spisovatele A.   Vašíčka máme doma v   knihovně, takže mi tohle   téma až tak cizí nebylo a   na seriál jsem se vyloženě   těšila. Dá se říct, že   zklamaná jsem sice nebyla,   vyloženě nadšená ale také   ne...i když jako celek se mi   seriál, opředený záhadami   a mystikou docela zamlouval,   pár věcí mi tam přece jen   přišlo hodně   "přitažených za   vlasy" - hlavně pak ten   prapodivný závěr. Takže   dávám sice poněkud   slabší, přesto ale   zasloužené   osmihvězdičkové hodnocení.
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Původně jsem dala známku 9,   nakonec ji zvedám na 10 a to   i přesto, že závěr filmu   působil poněkud chaoticky.   Přesto však není kromě   toho nic, co bych vytkla a   myslím, že si tento   režisérský počin J.   Stracha vysoké ocenění   zaslouží. Možná budu   opakovat to, co již zde padlo   - výborné reálie,   skloubení historických   faktů a fikce, výborné   herecké výkony. Ani mým   favoritem není Ivan Trojan,   ale v roli religionisty mě   nečekaně zaujal, v závěsu   za ním mu výborně   sekundují Jiří Dvořák s   Annou Geislerovou, která   konečně dokázala, že se   nemusí omezovat pouze na   hraní podváděných   paniček, ale dokáže podat i   zcela jiný typ role. Máte   snahu srovnávat s Audrey   Tatou ve skutečné Šifře   mistra Leonarda, výkony jsou   výborné u obou hereček. V   neposlední řadě je   zajímavá samotná historie   Ďáblovy bible.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2018
Celkově velmi slušné,   hlavní výhrou byla kombinace   tří hlavních hrdinů. Že   to Trojanovi s Dvořákem   šlape už měl Strach   vyzkoušené, ale přidat k   nim Geislerku by mě asi   nenapadlo. Na duchařinu jsem   moc velký realista, ale až   na ten konec se světelnými   očima andělů jsem všechno   skousla. Rozhodně mohu   doporučit a při poslední   repríze v televizi mě docela   udivilo, že už je to skoro   deset let od natočení.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2018
Jako celek nakonec 70% na TV   počin slušné. První díl   rozehřívačka, ale navnadil,   druhý se napětí a tempo   stupňovalo a třetí závěr   byl spíš průměr, ale i tak   celkově obstojná mystery   krimoška a cení se, že   někdo zkouší i to co se zde   zas tolik netočí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Popularita zfilmovaných    dobrodružný románů s   prvky fantazie amerického   spisovatele Dana Browna se   zřejmě nalepila i na české   tvůrce a tak se vytasili s   třídílnou adaptací   něčeho podobného. Dění   kolem pentagramu a hlavně   Ďáblovy bible se ale nese v   poněkud omšelé atmosféře   bez napětí a nějakého   zaujetí. Příběh se až   neuvěřitelně vleče a tak   je potřeba chvílemi při   sledování trpělivost. Mnoho   patosu tomu taktéž   nepřidává, takže to   hodnocení ještě daleko   více snižuje. Tohle si   prostě zaslouží nůžky a   nemilosrdně to zkrátit. Jako   celovečerní snímek by to   snad mohlo být daleko   lepší. Ale co naplat,   viditelně televizní optika   celkový vizuální dojem   stejně neuhrane. Námět je   ale docela zajímavý a plný   nápadů. Stejně jako Dan   Brown se tu Arnošt Vašíček   opírá o skutečná fakta a v   rámci krimi příběhu si s   nimi mile pohrává. Jiří   Strach na to šel ledabyle a   však starou metodou, ale   třeba se poučil a příště   to bude lepší.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2015
Chutná detektivní polévka   se satanskou příchutí,   rozvařená do třech dílů,   osolená dobrými herci s   dobrým režisérským   vedením, okyselená   některými nelogičnostmi,   peprně okořeněná   závěrečným   "duchovním"   soubojem.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Ne všechno české je dobré   nebo špatné. Tohle je asi   něco mezi tím. Pokus o   Šifru mistra Leonarda to   opravdu není, ale zase tak   špatné to není. Dobře   herecky obsazené, ale tři   hodiny to trvat   nemuselo.Případ nalezené   zraněné studentky souvisí s   existencí Ďábelské bible.   Není to ale můj šálek   kávy, abych to musel vidět   několikrát.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Strach umí
Taková Šifra mistra Leonarda   po česku a to rozhodně   nemyslím nijak pejorativně   nebo s posměchem. Naopak.   Scénárista Arnošt   Vašíček nezklamal a stejně   tak režisér Strach odvedl   výbornou práci.
Velmi   příjemná televizní   podívaná. Dobře sem se   bavil a obzvlášť mám rád   když se děj podobných   filmů odehrává v českých   reáliích.
Sice nejsme   v českém provedení na   podobný žánr příliš   zvyklí, ale přesto doufám,   že to není ojedinělý   počin.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2015
České mystery
Na české poměry výborné   mysteriózní dobrodružství   rozhodně ne pro celou rodinu.   Pokaždé si říkám, kdy už   to přijde, a Jirka Strach to   prostě zvoře, ale zatím   jsem neměl to   "štěstí", že by   se tak stalo. Jistě, ďábel   nás tu šálil věcmi, které   by se daly vynechat nebo   udělat lépe - zejména   závěrečná část by   ochuzení o některé akční   detaily (!!!laserový   zaměřovač na samopalu   příslušníka URNy   přítomen!!!:)) snesla bez   jakékoliv úhony, ba spíše   naopak - ale celkově po   obsahové stránce   přinejmenším   nadprůměrné. Nějaký ten   humor se najde, a je obvykle i   skutečně vtipný a   nenásilně působící,   zahráno je to celé více   než slušně , s mystickými   proprietami a šokujícími   proroctvími se pracuje umně   (čti "nemáte pocit, že   z vás někdo dělá pitomce,   a když, tak vám to dojde až   za nějakou dobu"),   atmosféra až na výjimky   velmi vydařeně temná, no a   po formální stránce radost   pohledět, i zde je řemeslo   kvalitně provedeno. O to víc   zamrzí, když Vojta Dyk jako   mladistvý antianti   satanistický pozérek a   shodou okolností i   vynikající "hekr"   dobývá z běžných   internetových stránek v   danou chvíli životně   důležité důvěrné   informace, a ještě si při   tom výská "Jo, jsem   dobrej!" - tohle je   chvíle, kdy máte SILNÝ   pocit, že z vás někdo   dělá pitomce;) Ale nevadí,   ty tři hodiny se dají ve   velmi dobré pohodě přežít   až k závěrečnému   záběru, který vážně,   vážně, vážně není   vtipný...ale přemýšlel   jsem o tom dlouho, a ty marné   momenty (byť výrazné)   prostě nemůžou zavinit, aby   se něčemu takovému dalo   míň než 80%. A ano, je v   tom kus patriotismu, ale také   obdivu nad tím, jak se na   tomhle českými televizemi   takřka neoraném (a když,   tak trapně jako ve Strážci   Duší:P) poli nečekaně   slušně urodilo.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Velmi pěkná detektivka, jen   pro materialistickověřice   možná hůře skousnutelná,   pro mě naopak přitažlivá   zabývajíc se jednou z   největších českých   záhad, kterou pěkně   rozvádí. Kromě Ďáblovy   bible se dozvíme něco o   satanismu; vzhledem k ražení   série očekávám, že   informace vycházejí z   reálných základů, ale   samozřejmě to není hlavní   otázka.
O příběhu   se příliš rozepisovat   nebudu, ale chaotičnost   závěru, o níž zde píšou   ostatní komentátoři mi   přijde taková individuální   způsobená nepochopením   lidí; dobře, já se na   detektivky koukám kvůli   příběhu, navíc možná   polovina národa ani neví,   že nějaká Ďáblova bible   existuje a nejenže pak   nepochopí duchovní rozměr   filmu, ale možná ani motiv   vraha související s   apokalyptickou vizí, který   začínal být jasný již v   první polovině filmu.   Překombinovaný mně závěr   nepřijde, jenom složitý.   Detaily se budu zabývat, až   u případné reprízy, zatím   mám dojem, že všechno   sedí.
Zato   režisérství Jiřího   Stracha musím opět   vyzdvihnout; jak jsem již   zřejmě napsal někde jinde a   jak se ani zde nerozepisuju   naposled, je to jediný   neautorský režisér, který   mě dokáže takovýmto   způsobem dostat. Přirozeně   to souvisí i s výběrem   herců; opět jsme i ve   vedlejších rolích viděli   známé lidi a znovu na   naprosto vhodných   místech.
K Ivanu   Trojanovi a Jiřímu   Dvořákovi není co dodávat,   jejich postavy jsou v   příběhu ústřední;   detektiv (Dvořák) je celkem   běžný, religionista   (Trojan) je postava potřebná   pro objasnění souvislostí   rituálních vražd, které by   komisař sám dal jen těžko   dohromady. Annu Geislerovou   nemám zvlášť v oblibě,   ale herečka je objektivně   výborná, jenom by si mohla   odpustit svoje škatulové   role blbých ženských   kraviček, jež řeší   ,,hrozně vážné"   problémy, za něž si stejně   může sama; nicméně líbila   se mi v Želarech a tady taky;   Geislerové postava je i   záhadná, celkem povedená.   Zbytek bych už ani   nerozváděl, z vedlejších   postav mě zaujala Součková   Jany Štěpánkové...
sarhod79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Musím přiznat, že na tento   český mini seriál jsem se   vyloženě těšila a   nezklamal a velmi potěšil.   Nejen námět a scénář   Arnošta Vašíčka ale i   výkony herců a to zejména   Ivana Trojana a Jiřího   Dvořáka tomuto seriálu   dodávají šmrc.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2009
V poslední době zase jeden z   lepších českých filmů a   Strach teda opravdu umí   točit film :-). První dva   díly se mi velice líbili   ....napětí, tajemno,   všechno jak má být...ale   ten poslední díl se jim   nějak vymkl kontrole, konec   jsem nějak nepochopila,   hlavně s tou obětí satanovi   ?? to nějak nemělo logiku a   pak ten kříž to už je na   mě většinou hodně.....ale   auto mě zas pobavilo :-)
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Hodně se mě líbilo, že to   bylo originální a obsazený   skvělýma hercema. Bylo to   napínavý a konec byl pro mě   fakt překvápko, ta ženská   by mě teda fakt nenapadla...   A taky musim říct, že Vojta   Dyk se mě nelíbí, ale v   tomhle filmu mu to móc   slušelo :) Měl by změnit   image :)
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2009
"česká šifra mistra Leonarda"
Tak tento film se mi opravdu   líbí. Pentagrami, vraždy a   tajemno. A navíc je to   smíšený horor s krimi.   Doporučuji se na třídílný   film podívat v televizi anebo   na iternetových stránkách   www.ceskatelevize.cz/ivisilani
Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Ano, sledovala jsem to,   protože mi anotace připadala   natolik praštěná, že jsem   usoudila, že by to mohlo   dobře hovět mým choutkám   zvrhlého diváka. Jo, bylo to   super. Bubácká slátanina z   dílny České televize nejen   naplnila, ale v posledním   dílu i předčila   očekávání. Pokud pominu   snahu vytvářet u diváků   obavy ze satanistických   rejdů (odborný poradce asi   Zdenda Vojtíšek, český   sektobijec a kazatel), máme   tu úsměvnou, místy trapnou   masalu (čili směsku :-) na   téma mniši, čerti,   apokalypsa atd. natočenou už   v mnoha variacích po celém   světě v uplynulých 40   letech. Originálním vkladem   scénáristy záhadologa je   zakomponování Ďáblovy   bible, to aby tam bylo něco   českého. Škoda, že se   dílko nepodařilo uvést v   době, kdy tu byla k vidění,   určitě by to zvedlo   sledovanost (mimochodem ona   stránka v originále   nepůsobí nijak zvlášť   strašidelně, je dost   ušmudlaná a čertík   roztomilý). Jako v každém   filmu tu hraje Ivan Trojan,   který v závěrečné scéně   vykoná nějaký zázrak či   co a zachrání svět.   Jediné, co chybí jsou   mimozemšťani a taky Rosemary   se svým děťátkem – ten   kluk už přece musel vyrůst.   Označit prastarý symbol   života - vejce omotané hadem   - za arciďáblovo znamení mi   zavání křesťanskou   politikou využívání nebo   překrucování starých   konkurenčních tradic. Dost   jsem se nasmála, jen mě   trochu děsí, kolika   komentátorům se to líbilo a   snad tomu i věří.
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Strach mi strach nenahnal
Můj ty bože, co to jako   mělo bejt za závěr?!?!

Jo jo, vydržel   jsem a odkoukal všechny tři   díly. První dva byly celkem   dobrý, hlavně pokud jsem se   s nadhledem přenesl přes   všechna ta šablonovitá   klišé okopírovaná z   německých a jiných   evropských filmů podobného   ražení. To, co se ale   rozpoutalo ve třetí části,   potažmo v jejím závěru,   tak k tomu nemám co dodat.   Snad jenom: "pffff, ty   vole........"
Petr1984
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Určitě se tento malý   seriál povedl. Fakt to byla   taková Leonardovka po česku.   Dokonce se mi tu líbil i Ivan   Trojan, i když ho normálně   moc nevyhledávám. To tajemno   nemělo chybu, hlavně ten   satanský rituál na konci.   Anně Geislerové sice tenhle   nový účes moc nesluší,   ale na roli inspektorky do   nepohody jí to seklo.
Mantichora
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Luštěnka
No, logické luštění super,   číselná převádění na   jména taky (ještě by si to   chtělo ověřit jestli   nekecaj) pokud ne, tak je to   bomba.
Jinak natočeno   dost dobře a docela bych tomu   i věřil :)
Filmak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Ďáblova lest
Určitě velmi povedený   snímek od režiséra par   excelense Jiřího   Stracha,který tímto snímkem   chtěl říci velmi mnoho o   nebezpečí podobných sekt a   nastínil nám pozadí vzniku   Ďáblovy Bible.Herecké   obsazení bylo na velmi   slušný úrovni.hlavně bych   chtěl vyzvednout výkon Ivana   Trojana,Jiřího Dvořáka a   Ani Geislerové.Ještě jednou   díky...Akorát Plivníkovi   bych doporučil nějakou   odbornou literaturu,až se   bude pouštět do   hodnocení...jinak poho

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63298minih63298Plotýnky na tři dny (1978) [TV inscenace] 
Plotýnky na tři dny n
minih66806minih66806Zlato (2009) 
Trésor n
minih95719minih95719Obchodníci (2013) 
Obchodníci n
minih58208minih58208Legenda o Janě (2009) 
Die Päpstin n
minih57403minih57403Dva na silnici (1929) 
Bacon Grabbers n
minih183469minih18346913 minut (2021) [TV film] 
13 minut n
minih12902minih12902Most přes řeku Kwai (1957) 
The Bridge on the River Kwai n
minih48796minih48796Modré světlo (1976) 
Das Blaue Licht n
minih9296minih9296Jak si vzít milionáře (1953) 
How to Marry a Millionaire n
minih12326minih12326Město nic neví (1975) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ztracená brána (2012) [TV minisérie]

 Ztracená brána (2012) [TV minisérie]
Ztracená brána n
 
Žánr: krimi / mysteriózní
Země: Česká republika


(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Poslední mohykán (1947)

06:55 - 08:30

61 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

07:35 - 08:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

07:55 - 09:10

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

07:45 - 08:45

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178486

Poslední komentáře

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pavla Beretová

Beretová Pavla

Andrea Mohylová

Mohylová Andrea

Temná okna (Dark Windows)

Temná okna
Dark Windows

Zuzana Bydžovská

Bydžovská Zuzana

Melvil Poupaud

Poupaud Melvil

Charles Dance

Dance Charles

Matka v trapu

Matka v trapu
Matka v trapu

Beetlejuice (Beetle Juice)

Beetlejuice
Beetle Juice

Jiří Dvořák

Dvořák Jiří

Will Smith

Smith Will

Naposled navštívené:
Pavla Beretová

Beretová Pavla

Andrea Mohylová

Mohylová Andrea

Temná okna (Dark Windows)

Temná okna
Dark Windows

Zuzana Bydžovská

Bydžovská Zuzana

Melvil Poupaud

Poupaud Melvil

Charles Dance

Dance Charles

Matka v trapu

Matka v trapu
Matka v trapu

Beetlejuice (Beetle Juice)

Beetlejuice
Beetle Juice

Jiří Dvořák

Dvořák Jiří

Will Smith

Smith Will