Cerven
ohodnotit

Děkujeme, že kouříte

Thank You For Smoking

Další název:
Ďakujeme, že fajčíte
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
21.9.2006
„Není nutno lhát, stačí neříkat pravdu.“

Komentáře k filmu Děkujeme, že kouříte

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.6.2015
Nepočítal jsem, kolikrát se   nám ve filmu snažili   namluvit, že amíci a jejich   Amerika je prostě nej a nej a   nej. Pro mne úplně kravský   film s občasnou hnusnou   hudbou. Možná to třeba   měla být satira, já nevím,   ale skoro devadesát minut   žvatlání je prostě podle   mne blbina. Já se začal   nudit už po čtvrt hodině a   pak jsem to nechal jet a   sledoval jen na půl oka. Ty   kecy byly hrozné. Divím se   štábu a hercům že do toho   šli. Asi „musí platit   hypotéku“.   201505288341/8804
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Celý film je brutálně   vymakanou a promyšlenou   hříčkou, kterou naprosto   vystihuje slogan filmu:   Nemusíte lhát, stačí jen   neříkat pravdu.
Hlavní hrdina - stejně   jako herec - je okouzlující,   vtipný, a snad bych kvůli   němu začala i kouřit, kdyby   dělal reklamu on. Prostě   neodolatelný. Film má jasnou   dějovou linii a zdálo by se,   že pomocí satiry, vtipu a   náhledu chce i trošku   poodhalit nekalé praktiky -   přiznejme si, čirá fikce to   není. Avšak co ho posouvá   ještě o level výš je i   překvapivost - ač se zdá   jasné, kam film směřuje,   obsahuje několik   příjemných a   překvapivých kliček a   smyček...
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2009
výborný námět a neotřelý   nápad stojí jistě ruku v   ruce za vznikem filmové   komedie děkujeme, že   kouříte; jen kdyby z ní ale   nekoukal tak očividně   kalkul. ona ale ta snaha   natočit dosud něco   neojeveného ve výsledném   efektu svázala autorům ruce   a i když se povedlo natočit   místy svižnou a rytmizovanou   frašku se všemi   náležitými proplietami,   atmosféru se už vtěstnat   nepovedlo, což je škoda.   přesto lze film děkujeme,   že kouříte zařadit k   nejlepším dílům   světového   kinematografického středu.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2009
Vtipné zpracování   úvodních titulků, velmi se   mi líbil A. Eckhart a jeho   schopnost vymluvit, jak se u   nás říká, z jalové krávy   tele. Zajímavý C. Bright v   roli jeho syna a úsměvné   schůzky tria Obchodníků se   smrtí. Mám taky hypotéku,   za jakou hranici bych byla   ochotná dojít v rámci její   splátky? Asi takhle daleko   jako A. Eckhart ne.
Petantino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Pokud má člověk argumenty,   tak se nemůže mýlit. Nick   Naylor dokáže obhájit   cokoli tak přesvědčivě,   že jsem při jeho usměvavém   cynismu naprosto zapomněl na   svůj základní argument, že   nesnáším lobbisty. Prostě   jsem se jen královsky bavil,   získal pár poučení do   života a začal se pídit po   přihlášce do klubu OSS   (obchodníků se smrtí) jako   nesmiřitelný zastánce   příznivých účinků   cholesterolu na lidský   organismus.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Každý sa musí nejako živiť
Celkom zaujímavý námet.   Inak moc ako komédiu by som   to nebral, snáď ta satira je   presnejšie zaradenie. No i   neresti musí niekto   obhajovať. Je to otázka   priorít a zrejme aj výška   hypotéky (v tomto prípade   asi i alimentov). Priznám sa,   čakal som asi viac. Moc sa   rozoberal vzťah otec a syn.   Na druhej strane boli   jednoznačne na spapanie tí   "obchodníci so   smrťou", obhájcovia   takých "fajn" vecí   ako alkohol a strelné zbrane.   A potom najlepšia vec, stále   sa stretávajú, dokonca   nabrali nových členov. To   bola pecka. Ako ale dalo sa   celkom pozrieť. Vedel ale   dobre rečniť, to bola jeho   robota. A vedel ju dobre. Že   cigarety zabíjajú? Tak to   dajme na autá či lietadlá.   Jo, a tu je krásne ukázané   ako vedia so   "silnejším" (no   ako kedy silnejším)   pohlavím zamávať ženská.   Chlap ju zacíti a rozum ide   ta tam. A potom nastávajú   problémy. Ale nakoniec jej to   dal. Takže chlapi a chlapci,   ponaučenie je, pozor na   príliš ambiciózne ženy
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice zdařilý a hlavně   pekelně černohumorný   filmeček s výbornými herci.   Hlavně Aaron Eckhart je jako   lobbista neuvěřitelně   přesvědčivý.
Misantrop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Mohla to být dobrá satira -   kdyby se opět, po americku,   nezvrhla v úsměvnou,   všeobjímající a   všeodpouštějící parodii   na život ve světě, kde   všichni mají rádi svou   práci, ať je jakkoli   bezectná, podrazácká a   škodlivá, protože každý   musí holt splácet hypotéku,   že? Nechybí, opět po   americku, soudní drama,   patriotismus a šťastný   konec v náručí smířené   rodinky. Tvůrci tak vlastně   stvořili parodii na sebe sama   a na filmové diváky. Jako   bych slyšel, jak si   producenti cynicky povídají   někde v zákulisí, aby je   nikdo neslyšel: "Tohle   tam těm blbcům dáme, tohle   ne, tohle zabere na jejich   blbé citečky, na tohle se   povalí do kin a budou solit   penízky." Jako   vystřižené z filmu. Jako   vyňaté ze skutečnosti.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2012
Děkujeme, že kouříte
Nikterak oslnívá komedie,   která postrádala vůbec to   nejdůležitější - humor.   Ano, je pravda, že se zde   našlo několik úsměvných   situací a zejména pár   trefných hlášek, které to   častečně zachraňují,   nicméně neustále   klábosení o neškodlivosti   cigaret mě jako   zapřísáhlého nekuřáka   moc nebavilo.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Hezkej film o kouření a o   tvrdém chlebu tabákovýho   průmyslu.Jelikož sem sám   kuřák, film mě pobavil,   občas jsem se i zasmál a   Eckart je sympatický herec,   takže nemám nic ani proti   obsazení hlavní role.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2010
Komedie s velmi neotřelým   nápadem, která je vlastně   celá nečekaně o   kouření:-)Aaron Eckhart je v   roli neskutečně výmluvnýho   zástupce tabákových   společností prostě   výbornej, skvěle mu   sekundujou i Maria Bello,   Katie Holmes a obzvláště   mladíček Cameron Bright,   kterej má slušně   našlápnuto k pořádný   kariéře.Hlavní devizou   týhle komedie jsou dialogy,   který jsou základem všech   vtipných situací, není tu   sice ani jediná, která by   mě donutila vybouchnout   smíchy, ale jako celek to   funguje velmi slušně a ke   konci jsem se bavil už i   jenom záběrem na schůzku   Obchodníků se smrtí:-)   Škoda že komedie nemá   stejný tempo po celou dobu a   v první části je to   chvílema jen hodně   průměrná podívaná až   nuda, ale poslední půl   hodina je super, a to jak   dějovýma zvratama tak   samotnym provedenim. Vidim to   tak na 75%.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Výborná satirická komedie   postavená téměř výhradně   na dialozích. Žádní   prdící komici, papoušci bez   hlavy a ženy s penisem. Jen   vtipné dialogy.
Film   o tom jak lze hájit celým   srdcem i lež jen proto, že   vás za to platí, jen proto,   že jste dobrý v   rétorice.... a nemusíte být   ani právník. :-)
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Mám rád filmy, které   relativizují. Dá se říct,   že tenhle splnil moje   očekávání aniž by je   překročil. Poodkrývá   roušku odvrácené straně   amerického snu s podobným,   lehce umravněným cynismem   jako třeba Americká krása,   jinými slovy "nastavuje   nemilosrdné zrcadlo   společnosti, kde dolar je   alfou a omegou." Aaron   Eckhart se pro svou roli   výborně hodí, jsou tu i   další skvělé postavičky   (hollywoodský agent:   "Kdy vůbec spíte?"   "V neděli."). Má   to vtip i přesně zacílenou   satiru, ale pronikavosti   zmíněného Mendesova   majstrštyku se přece jen   nevyrovná. Zajímavé je, že   se v celém filmu neobjeví   jediná zapálená cigareta.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2006
Pro mě spíše zklamání,   před zhlédnutím jsem všude   slyšel samou chválu a tak   sem asi od tohoto snímku   čekal moc. Jednak mě to   příliš jako komedie   nepřipadalo, satira to sice   byla, ale veselých momentů   tam bylo pomálu, špíš se   prostě zabýval vážnou   tématikou velmi odlehčeným   způsobem, mám raději filmy   kde více vynikají emoce,   tady to byla jen taková   senzace o muži který   vydělává na propagaci   cigaret, ale nic víc,   příběh se moc nerozvíjel,   takže po 30 minutách upadal   do patosu. Takže je to sice   lepší snímeček než   většina teenagerovských   "komedií" ale nic   extra, třeba v takovejch   Sexuálních praktikách   najdete mnohem větší   originalitu!
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Nápadité zpracování,   dokonale důvěrhyodný Aaron   Eckhart a zajímavé   myšlenky. Ale i přes   argumenty nikdy kouřit   nezačnu...
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2006
Od tohoto snímku jsem   původně čekal mnohem víc.   Je to taková průměrná   podívaná ze zajimavým   obsahem, ale toť vše. Děj   místy docela upadá,   začínal mě nudit a to   nemluvím o tom, že se film   nedá považovat za komedii.  
Naopak zaujme N.   Naylor, který má opravdu dar   ukecat vše co je možné i   nemožné. A to jako mluvčí   velké tabákové   společnosti. Závěrěm by se   dalo říct, že se na tento   snímek určitě dá koukat,   ale ničím nepřekvapí,   spíš zklame.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Nádrherný důkaz toho jak   dokáže člověk , který se   živí jako lobbysta doslova   ukecat a rozdrtit soupeře ,   který má pravdu , ale on jej   dokáže přesvědčit o   opaku. Skvělý výkon Aarona   Eckharta , který by obelstil   a ukecal snad i samotného   ďábla a přitom se chce   stát vzorem pro svého syna a   to bude těžké zkloubit.   Jedná se o krásný   satirický snímek , který   poukazuje na současnou   situaci kuřáctví a   protikuřáckých kampaní.   Ještě musím podotknout že   ve filmu si nikdo nezapálí   cigaretu , krom postav ve   filmu na který se hlavní   hrdina dívá v TV.
Strength
Hodnocení:
Přidáno: 11.6.2007
Čekala jsem tuhle   "ostrou" komedii   víc nabroušenou.. .Je tam   spousta drsného vtipu, ale ne   úderného.. Těch, při   kterých bych se zasmála bylo   pár.. a ten, u kterého jsem   se nasmála nejvíc, byl jak z   jinýho filmu.. .Nyní   narážim na boj novinářky   Katie Holmes s tajfunem v   závěru filmu.. .ale i tak se   mladýmu reitmanovi podařilo   natočit příjemný film,   který si člověk může zas   po čase v klidu pustit..   .povedlo se mu vybrat i   vhodné obsazení a lze jenom   doufat, že si kvalitu udrží   i v dalších filmech. Bylo by   to fajn.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Po dlouhé době kvalitní   satirická komedie, která   nepostrádá reálné prvky.   Spousta kvalitních herců,   dobré hlášky a zajímavý   příběh, u kterého se   dobře pobavíte, ať už jste   kuřáky, nebo jejich   odpůrci. Jen doporučuji.
Pokud toužíte po něčem   vážnějším se stejnou   tématikou, pak si pusťte The   Insider.
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Zaujalo mě pár věcí ale   jinak jsem měl po dlouhé   době u filmu pocit   ztraceného času - a to se mi   nestává často.
jakuza29
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Film ma naramne pobavil.   Komedia o tom,ako tabakovy   priemysel a najmä lobista   ukeca kazdeho kto nefajci.A   este jedna vec,ze nikto si v   tom filme nezapalil cigaretu.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2007
Každý splácíme svou hypotéku
Tak tahle satirická komedie   mne dostala. Aaron Eckhart   (Jádro) ve své nejlepší   roli bezohledného lobbisty se   šarmem a milujícího otce   Nicka Nolana, by vás   přesvědčil, že země je   placka na které žijí   červení trpaslíci. Milým   překvapením pro vás   určitě bude i mladý Cameron   Bright (Zrození) v roli   Nolanova syna. Třešničkou   na dortu je Robert Duvall jako   Kapitán - šéf tabákového   průmyslu.
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Nick Naylor je vážně   otřesný člověk. Říká si   lobbista a přesvědčuje lidi   o tom, aby se svobodně   rozhodli. Navzdory svému   pokřivenému charakteru je to   docela milý chlápek, který   má rád svého synka (jehož   nenásilně zasvěcuje do   tajů své profese) a musí   přece splácet hypotéku.   Snímek se veze na vlně   politicky nekorektních   komedií, které si berou na   paškál americkou realitu   jaká je a jak ji vnímají v   cizině. Troufnu si říct,   že něco takového se doma   může líbit jen hrstce   intelektuálů z Manhattanu   (protože dokážou pochopit   humor filmu), kteří jsou   stejně všichni rudí (s   těmi komunisty a   hipízáckými levičáky se   mělo zatočit už dávno).   Očistná lázeň, která   ovšem zabalená do   komediálního hávu nikoho   reálně neohrožuje ani   neburcuje. Neškodné   šaškování, jež budí   dojem společenské kritiky a   umožňuje tak upustit ventil   a ještě v zahraničí   vzbudit dojem, že „si tady   každý může točit, co   chce“. Ano, je to zábavné,   vtipné a úplně benigní.
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2014
Průměr
tak tahle komedie nemá s   komedií nic moc společného.   Snad jen nějaké ty   odlehčené chvíle. Občas   nuda a jen čekání co z toho   vyleze.
karelhamsa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
DOTAZ :D
Naprosto bezkonkurenční   dílo s příběhem jaký   svět ještě nezažil.   Opravdu bych to doporučil   všem co se rádi pobaví.

PS: Nevíte někdo   kde bych mohl stáhnout tu   úžasnou písničku Mills   Brothers- Smoke rings
scéna jal letí na   kapitánův pohřeb :´(
Wojta.albert
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Neni důležitý abych měl   pravdu, ale abych vás   dokázal přesvědčit, že vy   jí nemáte. Myslim, že tohle   ten film dokonale vystihuje.  
Pár vtipnejch   scének, zajímavej nápad,   občas klišé dialogy, ale   občas tam z Aaronových úst   docela perly, který   "bohužel" jsou v   dnešní době všeobecnou   pravdou. A docela názorně to   ukazuje, jak to dneska   funguje. A že pravda je to,   co si dokážete obhájit nebo   o tom přesvědčit ostatní.   Jinak kromě těch dialogů to   zas tak úchvatný neni (abych   jenom nechválil)
7/10
ryss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Moc jsem od toho nečekal, ale   film mě mile překvapil.   Inteligentní snímek v němž   vynikaly sedánky tří   lobistů hájící své   /neetické/ zájmy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67825minih67825Hlasy mrtvých (2008) [TV film] 
A Near Death Experience n
minih50451minih50451Lidice (2011) 
Lidice n
minih51735minih51735Mrazivé peklo (2008) [TV film] 
Yeti: Curse of the Snow Demon n
minih24503minih24503Slečna od vody (1959) 
Slečna od vody n
minih34791minih34791Hellraiser: Návrat mrtvých (2005) [Video] 
Hellraiser: Deader n
minih5090minih5090Cestující v dešti (1969) 
Le Passager de la pluie n
minih56529minih56529Strom vědění dobrého (1976) [TV inscenace] 
Strom vědění dobrého n
minih41803minih41803Nevinný (1997) [TV hra] 
Nevinný n
minih68938minih68938Experiment (2010) 
Eksperimentet n
minih80678minih80678Přátelé (1987) [TV hra] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama