Cerven
ohodnotit

Dobrá sestra

The Good Nurse

Žánr:
Rok:
2022
Délka:
123 minut

Obsah filmu Dobrá sestra

 
Zdravotní sestra, která pracuje na jednotce intenzivní péče je také matka, která vychovává své dvě dcery sama. Aby toho nebylo málo, tak se u ní objeví problémy se srdcem a protože nemá zdravotní pojištění, tak si nemůže dovolit nepracovat. Musí vydržet ještě čtyři měsíce. Naštěstí do nemocnice dorazí posila v podání mladého kolegy, který jí slíbí, že jí se vším pomůže. Brzy dojde na jejich oddělení k podezřelému úmrtí pacientky o kterou se společně starali. Policejní vyšetřování spěje k šokujícímu zjištění.

Autor: PROCESOR
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tobias LindholmTobias Lindholm...... [44]   
hraje:
Eddie RedmayneEddie Redmayne.....Charlie Cullen [40]   
Jessica ChastainJessica Chastain.....Amy Loughrenová [45]   
Myra Lucretia TaylorMyra Lucretia Taylor.....Vivian Nealová [61]   
Marcia Jean KurtzMarcia Jean Kurtz.....Jackie   
Alix West LeflerAlix West Lefler.....Alex Loughrenová   
Ajay NaiduAjay Naidu.....Dr. Robert Hind [50]   
Devyn McDowellDevyn McDowell.....Maya Loughrenová   
scénář:
Krysty Wilson-CairnsKrysty Wilson-Cairns......   
hudba:
 Biosphere Biosphere......   
kamera:
Jody Lee LipesJody Lee Lipes...... [40]   
střih:
Adam NielsenAdam Nielsen...... [48]   
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dobrá sestra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2022
PROCESOR!
Film byl skvěle zahraný a neměl jsem s ním   problém, tedy až do závěru. Takže nechci   spoilerovat, ale to nejzásadnější proč? Se   někam vypařilo. Ono kdyby zabíjel jenom ty, co   mají nesnesitelné bolesti a každý výdech je   pro ně už jenom utrpení, tak by se snímek   posouval do zcela jiné roviny. Takhle to   sklouzává jenom do děravého přetíženého   zdravotního systému, kde může řádit   libovolně, kdoví jaký psychopat, tak dlouho,   dokud mu to systém dovolí. A to je myslím   škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem   více.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2022
Netflix uvedl snímek, který jakoby námětem i   podstatou věci kopíroval snímek český pod   názvem „Hodinu nevíš…“ (2009), takže   nelze tyto oba filmové počiny neporovnat.   Ohledně vraha je pouze jediný rozdíl. Český   používal heparin, zatímco ten americký   inzulín. Oba jsou antispektakulární,   aseptičtí a minimalističtí. Oba ve svém   podstatě ale zvyšují faktor neklidu. Nikoli z   hrůzy, ale naopak z klidu, který vyzařuje něco   šíleného. Americký snímek navíc poukazuje na   fakt, že takový nevyvážený a podezřelý   člověk může i nadále fungovat v systému, ve   kterém je podnikání důležitější než   etika. Tím svým způsobem příběh předkládá   zajímavé argumenty o stavu zdravotnictví a   především zkoumá systém zdravotní péče,   který se pouze stará o zisk. České   zdravotnictví však, pro to porovnání, na tom   není o nic lepší. Počet obětí by tak nemusel   nabýt vysokého počtu. Příběh je vyprávěn z   pohledu zdravotní sestry, čímž je více   prohloubeno tajemno. Tvůrci se také vymanili   přílišné dramatizace a takřka až   psychologické hororové atmosféry. Vše   probíhá v poklidu, čímž se také posiluje   rafinovanost událostí. Takovým poklidem se ale   zase naprosto rozpadají emoce a soucit.   Poukazování na společenskou odpovědnost je   prostě na takový případ poměrně málo. Ale   možná to bylo i záměrem, aby snad diváci   nepropadli strachu v nemocnici pobýt, když si to   zdravotní stav žádá. Těžko posoudit.   Každopádně Jessica Chastain v roli zdravotní   sestry a Eddie Redmayne coby (inzulínový) vrah   podali skvělý výkon. Oba filmy jsou tedy   téměř totožné, ale co se týče scénáře a   stylem estetického a vizuálního zpracování   vyšel tento americký počin daleko lépe.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Vraždy bez předpisu (2022)

 Vraždy bez předpisu (2022)
Vraždy bez předpisu n
Capturing the Killer Nurse
Žánr: krimi / dokument
Země: Velká Británie
Režie: Tim Travers Hawkins

(jiná verze filmu)

Reklama