Cerven
ohodnotit

Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Pes baskervillský [TV film]

Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Sobaka Baskervilej

Další název:
Priklyucheniya Sherloka Kholmsa i doktora Vatsona: Sobaka Baskerviley; Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Собака Баскервилей
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
147 minut

Obsah filmu Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Pes baskervillský

 
Strhující, originální, herecky mistrovsky zvládnuté – to jsou slova, která se vážou k ruskému seriálu o nejslavnějším detektivovi světa Sherlocku Holmesovi a jeho věrném pomocníkovi doktoru Watsonovi. Představitel titulní postavy Vasilij Livanov se touto rolí proslavil natolik, že je v proslulém muzeu na londýnské Baker Street popsán jako nejlepší představitel Sherlocka Holmese všech dob. Třetí série nabízí adaptaci nejslavnější knihy Arthura Conana Doylea Pes baskervillský. Od doby, co násilnický sir Hugo zabil svou manželku, kterou neprávem obvinil z nevěry, od chvíle, co její věrný pes prokousl vrahovo hrdlo, visí nad rodem Baskervillů...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Jedna z nejlepších adaptací Psa baskervillského
Další díl výborné ruské série, který   stojí zase hlavně na Watsonovi. Pes   Baskervillský je klasika a musím říct, že ho   Rusové natočili opravdu výborně a jedná se   podle mého názoru o jednu z nejlepších   adaptací románu. Nemusela sice trvat dvě a půl   hodiny, protože místy to je opravdu o ničem,   ale mě nijak výrazně nezklamala. Je věrná   předloze, atmosféra blat je překvapivě docela   výborně zachycená, není tu nouze o napětí a   samozřejmě nechybí ani humor, kterým tento   seriál oplývá. Jak už jsem řekl, stopáž   snesete, ale koho ne, tím je postava doktora   Mortimera, kterého hraje hroznej trapák. Pes   baskervillský také nevypadá špatně. Tento   dvojdíl sérii rozhodně nědělá ostudu a   uvidíme, co bude dál. Tato epizoda 85%.
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.5.2009
je mi to líto, ale dvojdílný film pes   baskervillský z volného sovětského cyklu   dobrodružství sherlocka holmese a doktora   watsona je zatím nejslabším dílem, které v   rámci série vzniklo. nejslabší je tento   dvoudílný počin i mezi všemi dosud   natočenými filmovými adaptacemi slavného   románu pes baskervillský. promarnit   příležitost, jakou je oživit skvělý román   je naprosto trestuhodné a proto tento dvoudílný   snímek padá do nejnižších příček světové   kinematografie. za to, že je i v té nejnižší   kategorii nakonec pes baskervillský v té lepší   polovině, mohou autoři filmu poděkovat jak   autorovi literární předlohy, siru arthuru   conanu doylovi, tak i hlavním představitelům,   kteří se do titulních rolí vžili.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Kolikáté že už je to zpracování tohoto   slavného románu? Moclikáté. Pes baskervillský   je jedním z mála děl, kde se dají porovnávat   jednotlivá filmová zpracování.
Pravda je ta,   že v tomto případě ve výpravě Rusové za   Západem pokulhávají. Nicméně! Je toto   zpracování slavného příběhu vynikající.   Především musím složit poklonu hlavním   představitelům. Vasilij Livanov bývá někdy   označován za jednoho z nejvěrohodnějších   představitelé slavného anglického detektiva. K   tomuto tvrzení se přidávám.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pes baskervillský (1939)

 Pes baskervillský (1939)
Pes baskervillský n
The Hound of the Baskervilles
Žánr: drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sidney Lanfield

(remake)

Reklama