Cerven
ohodnotit

Gloria

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
108 minut
„Sharon Stone jako roztrpčené xantipa, ve které se probudily mateřské city.“
Popis / Obsah / Info k filmu Gloria
Prostitutka Gloria byla právě na Floridě na podmínku propuštěna z vězení, kam se dostala poté, kdy na sebe vzala vinu za svého milence gangstera Kevina. Ihned po propuštění podmínku poruší a zamíří na letiště a odletí do New Yorku, kde chce najít Kevina a vzít si od něj peníze, které jí dluží. Mezitím je v New Yorku najat profesionální zabiják, aby zabil nenápadného účetního Jacka Nuneze, protože prý podvedl gangstery, pro které pracoval. Masakr Nunezovy rodiny přežije pouze jejich sedmiletý astmatický syn Nicky. Je chycen a dovlečen ke Kevinovi, od něhož se právě Gloria pokouší získat své peníze. Když jí gangster odmítne peníze vrátit, využije naštvaná žena příležitost a peníze mu ukradne, včetně chlapce, který má u sebe disketu s informacemi, kvůli kterým byla jeho rodina zavražděna. Začíná nelítostná štvanice, během níž se Gloria dozví mnohé nejen o chlapci, kterému dává najevo, že nemají nic společného, ale také o sobě.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Gloria
Silná, ale osamělá Gloria se právě vrátila z tříletého pobytu ve vězení a hodlá razantně změnit svůj život. Vhodnou potenciální šancí se pro ni zdá být sedmiletý chlapec Nicky, který právě přišel o rodinu. Osud je svede dohromady prostřednictvím Gloriina přítele a zároveň vraha Nickyho rodiny. Zpočátku pouze utíkají před gangstery, kteří je pronásledují kvůli disketě s daty, údajně nebezpečnými pro newyorské podsvětí. Ale postupně je k sobě sváže fatální pouto.
Ostřílený veterán Sidney Lumet (Dvanáct rozhněvaných mužů) už zkrátka stárne a pomalu neví, co by točil. Tentokrát si vzal na mušku remake stejnojmenného filmu Johna Cassavetese a zřejmě si myslel, že odvede lepší práci než jeho zesnulý kolega. Nepovedlo se. Téma dospělého a dítěte na útěku je sice otřepané, ale s trochou snahy a talentu by se z něj dala vyždímat průměrně slušná zábava s chutnými ingrediencemi napětí, humoru a emocí. Lumet však svým postavám dopřává velmi málo prostoru na psychologický vývoj jejich vztahu. Sharon Stoneová tedy měla co dělat, aby to herecky vykompenzovala. Přimělo ji to ke značnému přehrávání a výsledná postava nakonec působí směšně hystericky a nerozhodně. Scenárista zoufale doháněl zhuštěný děj scénami typu „hlavní hrdinka jezdí v autě dokolečka, protože za tu krátkou chvilku se nestačila rozhodnout, co vlastně chce", které na vaše emoce zapůsobí zcela jiným způsobem, než bylo jistě původně zamýšleno.
mž Cinema 2000/8/113

Autor/Zdroj: mž/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:05 - 12:30

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 12:55

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama