Cerven
ohodnotit

Komisař Maigret zuří

Maigret voit rouge

Další název:
Komisár Maigret zúri, Maigret Sees Red; Maigret e i gangsters;
Žánr:
Země:
Rok:
1963
Délka:
87 minut

Obsah filmu Komisař Maigret zuří

 
Policejní inspektor Lognon se stane svědkem události, jak z jedoucího automobilu je postřelen neznámý chodec. Než však policista stačí přivolat pomoc, objeví se druhý vůz a postřeleného muže sebere a odjede. Jedinou stopou, která po incidentu zůstane, jsou brýle a číslo vozu, které si Lognon zapamatoval. Majitelem vozu je majitel baru Manhattan Luigi Pozzo. Ten má však neprůstřelné alibi. Vzápětí je inspektor přepaden a unesen trojicí Američanů, kteří ho přinutí prozradit, co se stalo s tělem jejich oběti. Dalšího vyšetřování se ujímá sám komisař Maigret…

Autor: Veronika42
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Zatímco ve starším filmu Maigret klade past   dostali zajímavý prostor i jiní, tohle celé   stojí na charismatickém a pěkně   hláškujícím Gabinovi. Poctivá gangsterka, i   když chvilkama trochu nepřehledná. Navíc v   roce 1963 už se to dalo natočit trochu   modernějším stylem, takhle to dnes působí   jako dost archaická vykopávka.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Každému musí být jasné, že Jean Gabin je   ideálním představitelem komisaře Maigreta.   Škoda, že šlo pouze o tři filmy. Když jsem   četl detektivky George Simenona, vždy jsem si   už představoval Gabina. Film je poměrně i   napínavý, obdivuji i další herce ve   vedlejších rolích inspektorů, kteří   zazářili později na filmovém plátně.   Klasická zápletka, která bylo mnohokrát   zfilmována, vyznívá velice dobře. Stejně jako   francouzské kriminálky RIFIFI s Robertem   Hosseinem atd.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Jean Gabin, hrál hodně zločinců, detektivů a   starých senilních dědků, při sledování jeho   Maigretů si povšimněte jeho držení pistole v   ruce. Je to zvláštní a velice zajímavé. Co by   to mělo naznačovat? Když v jednom filmu se   nerozpakuje odbouchnout Delona a zde jako by měl   strach, že z tý hračičky může něco   vystřelit..


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Komisař Maigret zuří (1963)Komisař Maigret zuří (1963)Komisař Maigret zuří (1963)
Reklama