Duben
ohodnotit

Moje borůvkové noci

My Blueberry Nights

Další název:
Moje čučoriedkové noci (SK); 藍莓之夜
Rok:
2007
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
12.6.2008
„Cesta sebepoznání jako lék na zlomené srdce. Jaká vzdálenost nás dělí od našich citů.“

Obsah filmu Moje borůvkové noci

 
Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nového začátku? Jak se měří její délka? Penězi, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth, zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání a ve snaze vyléčit zlomené srdce. Při svých toulkách se dostává do nových a zcela nečekaných situací: filozofování s majitelem noční kavárny, zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty, zničený vztah mezi policistou a jeho vzpurnou manželkou. Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Osvobozuje se od pout minulosti a objevuje novou cestu, na jejímž konci čeká opravdová...
 
Související odkazy
 
Recenze: Moje borůvkové noci

Moje borůvkové noci mají všechno to, co režisérovy předchozí filmy – zajímavý námět, silný příběh a krásnou kameru. Tentokrát se Wong Kar Wai posunul na... číst dál

 
 
Ve fialovém hávu

A zase to hledání sebe sama, bolest z lásky, zamotané vztahy… Myslíte, že takových filmů bylo už dost? Těch není nikdy dost!
číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Wong Kar-WaiWong Kar-Wai  
hraje:
Norah JonesNorah Jones.....Elizabeth [28]   
Jude LawJude Law.....Jeremy [34]   
David StrathairnDavid Strathairn.....Arnie [58]   
Natalie PortmanNatalie Portman.....Leslie [25]   
Rachel WeiszRachel Weisz.....Sue Lynne [37]   
Nate BynumNate Bynum.....Harlan   
Jan FalkJan Falk.....Clubber   
Benjamin KanesBenjamin Kanes.....Randy [30]   
Adriane LenoxAdriane Lenox.....číšnive v kavárně [50]   
Jackie MooreJackie Moore.....přítelkyně   
Chan MarshallChan Marshall.....Katja [35]   
Frankie FaisonFrankie Faison.....Travis [57]   
LaVita BrooksLaVita Brooks.....žena s kávou [31]   
Chad R. DavisChad R. Davis.....Elizabethin přítel   
Trent DeeTrent Dee.....policejní seržant   
Geoff FalkGeoff Falk.....Lt. Mervyn [45]   
scénář:
Wong Kar-WaiWong Kar-Wai  
Lawrence BlockLawrence Block  
námět:
Wong Kar-WaiWong Kar-Wai  
hudba:
Ry CooderRy Cooder  
Steve MacklamSteve Macklam.....supervize   
Guadalupe JolicoeurGuadalupe Jolicoeur.....supervize   
kamera:
Darius KhondjiDarius Khondji  
střih:
William ChangWilliam Chang  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Moje borůvkové noci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Doktordee
Hodnocení:
Přidáno: 15.3.2014
So so
Kamerově zajímavý, s příjemným obsazením   ale zapomenutelný film. Bohužel. Jediné co si z   filmu pamatuji je sklenice s odloženými   klíčky.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Velice nudná a nedomyšlená záležitost, kterou   rozhodně nespasilo trhané snímání obrazů   napříč neony výkladů, naopak, stále se   opakující motiv, který tak zafungoval ve   "Stvořeni pro lásku", se po chvíli   stával otravným a asocioval dojem znělky z baru   "Krásný ztráty", už scházel jen   Michal Prokop. Rozbředlost dialogů bez   opěrného bodu, od kterého by se mohly odvíjet   a který by jednotlivé příběhy zajímavě   spojoval, nezachránila pouhá přítomnost   hvězd, neboť nebylo co hrát - Jude, mimo   pokuřování před kšeftem, mohl předvést   nanejvýš olizování pobryndané Norah, která,   doufám, odbočila z dráhy zpěvačky naposledy,   Rachel obdržela nevděčnou roli trapné hysterky   bez příčiny, David zase patetického opilce -   vše plytké, bez hloubky, bez sdělení a unyle   utahané popěvky Jonesové pouze podtrhovaly tu   nesdělitelnou prázdnotu.
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Čekal jsem víc, emocemi nabitý sled   příběhů. Viděl jsem jen technicky dobře   natočený film, jen zákmity opravdového   herectví a tím i prožitku. Čekal jsem víc.
Ef
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Takový borůvkový koláč - docela dobrý,   vypadá lákavě a chutná příjemně, ale   zůstává na talíři jako poslední, jelikož si   vždycky můžete smlsnout na něčem lepším.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2009
My Blueberry Nights
Film My Blueberry Nights pro mne byl stejně   lákavý jako borůvkový koláč, který   zbožňuji. Příběhem nás provází mladá   žena, která zrovna dostala kopačky a vydává   se do restaurace, kde byl její přítel viděn   naposledy, aby tam zanechala klíče, kdyby jí   náhodou sháněl. Díky této události se   seznamuje s majitelem restaurace a pravidelně tam   začíná docházet na borůvkový koláč a   nějaký ten pokec. Příběh v příběhu, tak   jasně by se dal shrnout tento film, objevuje se   tam jen pár postav a každé z nich je věnována   jedna číst, hlavní hrdinka, přesto, že je   hlavní postavou toho prostoru pro sebe moc nemá,   divák ví jen základní informace, což jak se   zdá byl záměr, protože vlastně nejde o ní,   ale o lidi, které poznává a kteří jí   ovlivňují, stejně jako ona je. Což je vlastně   dalo by se říct podstata našeho bytí, že se   vtiskujeme do životů druhých a oni do nás.   Film mnohé přilákal především kvůli   hereckému obsazení, asi nejvíc jsem byla   zvědavá na zpěvačku Noru Jones, kterou mám   jako zpěvačku ráda a tohle byla její první   role a marná rozhodně nebyla, navíc společně   s Judem Lawem si notují a navíc to mezi nimi   jiskří od první konverzace, takže tohle tady   funguje perfektně. Je trošku škoda, že ty   vztahy a celkově to vyobrazení hlavní hrdinky   nebylo hlubší, protože kdyby ano, tak by   hodnocení bylo rozhodně vyšší, protože já   se skvěle bavila, užívala jsem si tu hudbu,   herce a příběh jen to chtělo víc hloubky.
adam75
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Nepodařilo se mi trefit do nálady tohoto filmu,   takže se mi zdál nudný, ale pro romantické   duše má určitě svoje kouzlo...
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Já mám tyhle komorní příběhy docela rád a   když do toho přijde i správné duševní a   myšlenkové rozpoložení... Navíc se mi velmi   líbila perfektní Khonjiho kamera.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Nestandardní ale o to působivější romantika,   která se nevidí každý den. Film začíná   víceméně klasickým způsobem kdy se   setkávají dva osamocení lidé avšak ve chvíli   kdy se film začne ubírat vyšlapanou cestou   nechá reřisér hlavní hrdinku odjet napříč   amerikou. Film je vyprávěn epizodicky a   zaměřuje se především na postavu Elizabeth a   nechávají jí na své cestě potkávat samé   zajímavé postavy, které mají své vlastní   příběhy. Ať už to je alkoholický žárlivý   policista nebo vášnivá hráčka pokeru. A   právě epizoda s hráčkou pokeru v podání   skvělé Natalie Portman je jedna z nejlepších z   celého filmu. Co se týká herců tak všichni   zúčastnění podávají velice dobré výkony.   Zpěvačka Norah Jones rozhodně překvapila a i   když celý film stojí na ní hravě to zvládla.   Jude Law už si zahrál několik romantických   rolí avšak tato je pro něj atypická a jeho   hrdina není klasickým romantickým hrdinou jaké   normálně ve filmech vídáme. Rachel Weisz a   David Strathairn si zde zahrali jen vedlejší   role ale i tak jsou jejich postavy zajímavé a   dobře zahrané. A Natalie Portman je jak už jsem   psal skvělá a i když zde nevypadá tak dobře   jako v jiných filmech její hráčka Leslie je   jednou z jejích nejlepších postav. Od   režiséra Wonga jsem neviděl žádný z jeho   předchozích filmů takže nevím jak moc se   odchýlil od svého stylu ale jeho režie je na   vysoké úrovni a celý film drží pěkně   pohromadě. Určitě se nejedná o klasickou   romantiku a film plyne dost pomalu ale rozhodně   má co nabídnout i když vytoužený polibek   přijde až na konci filmu.
retrogirl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Na tenhle snímek musíte mít náladu. Je o   hledání sebe sama, o času k překonání   zlomeného srdce, o obyčejných lidech...   Výborná atmosféra nočních podniků, skvělé   herecké výkony.
BlueBull
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Vřele doporučuji
všem, kteří mají po krk "legrácek"   a "dramat" hollywoodských filmů.   Výborné herecké výkony, zajímavá kamera,   dobrý scénář... Co více si přát?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43109minih43109Záhada Bermudského trojúhelníku (2005) [TV minisérie] 
The Triangle n
minih51366minih51366Pohřben na Sibiři (1991) 
Zateryannyy v Sibiri n
minih8294minih8294Hlava 22 (1970) 
Catch-22 n
minih49108minih49108Ozbrojení a nebezpeční (2009) 
Armored n
minih43066minih43066Most do země Terabithia (2007) 
Bridge to Terabithia n
minih6637minih6637Dokonalý džentlmen (1992) 
The Distinguished Gentleman n
minih28824minih28824Skvělí chlapi (2000) 
Wonder Boys n
minih38715minih38715Uneseni (2002) [TV minisérie] 
Taken n
minih33607minih33607Rychlý běžec (2001) 
Atanarjuat-The Fast Runner n
minih35687minih35687Niko Pirosmani (1969) 
Pirosmani n


Hodnocení:n12345678910
Moje borůvkové noci (2007)Moje borůvkové noci (2007)Moje borůvkové noci (2007)Moje borůvkové noci (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178486

Poslední komentáře

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tim Ryder

Ryder Tim

Andrej Danilko

Danilko Andrej

Timothée Chalamet

Chalamet Timothée

Jason Schwartzman

Schwartzman Jason

More Miko

More Miko
More Miko

The Beach Boys

The Beach Boys
The Beach Boys

Duna: Část druhá (Dune: Part Two)

Duna: Část druhá
Dune: Part Two

Gabriel Basso

Basso Gabriel

Anakonda (Anaconda)

Anakonda
Anaconda

8 MM

8 MM
8 MM

Naposled navštívené:
Tim Ryder

Ryder Tim

Andrej Danilko

Danilko Andrej

Timothée Chalamet

Chalamet Timothée

Jason Schwartzman

Schwartzman Jason

More Miko

More Miko
More Miko

The Beach Boys

The Beach Boys
The Beach Boys

Duna: Část druhá (Dune: Part Two)

Duna: Část druhá
Dune: Part Two

Gabriel Basso

Basso Gabriel

Anakonda (Anaconda)

Anakonda
Anaconda

8 MM

8 MM
8 MM