Cerven
ohodnotit

Pavučina

Cobweb

Další název:
Toc Toc Toc: El Sonido Del Mal
Žánr:
Rok:
2023
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
10.8.2023
„Dříve nebo později, rodinná tajemství vylezou napovrch.“

Komentáře k filmu Pavučina

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.10.2023
Já tyhle   "duchařiny" moc   nedávám, ale dostal jsem   Tip, tak jsem zkusil. Velmi   pozvolný rozjezd, chybělo mi   více hororové atmošky a   více napětí, závěr ušel,   stopáž rozumná. Celkově   ucházející snímek, který   ale ničím extra   "neoslnil" ani v   rámci žánru.
horribile_dictu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2023
Vydarená prácička - až na   ten záver, ktorý ako keby   bol ušitý horúcou ihlou, a   na jeho rozvinutie už   nezostalo dostatok vlákna ...   Samuel Bodin ako režisér   však od seriálu Marianne   spravil niekoľko ráznych   krokov vpred, a na Pavučine   je to čertovsky poznať.   Okrem toho, že sa pohráva s   diváckymi predpokladmi a   dokáže situácie pekne   vypointovať, svoj filmový   zásek môže oprieť aj o   dobrý výber hercov,   znamenitú kameru, štýlový   baráčik, správne budovanú   atmosféru, presne   načasovaný strih, a   svižnú, nekompromisnú   akciu. Logické minely a   prípadné klišé tu nebudem   rozoberať, pretože toto je   horor, a nie prevratný   vedecký dokument s   rigoróznou faktografiou, a u   hororu mi bohate stačí, ak   ma nenudí, obsahuje   charakteristické žánrové   znaky, a je zručne natočený   ... A Pavučina - podľa mojej   mienky - toto všetko spĺňa.
Flekoun
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2023
Pecka, napínavé, až do konce
Tak tohle byla absolutní   pecka! Sice je mi jasný, že   ten film pro odležení bude   ještě větší pecka, ale   proč to sem nenapsat hned.   Mám slabost pro tyhle   příběhy, kde strašně   dlouho není jasné, o co   přesně jde, ale zároveň je   to celou dobu strašně   napínavé a děsivé.   Protože kdyz malý divný   kluk, kterého navíc ve   škole šikanují, začne ve   zdi svého pokoje slyšet   hlas...je to jeho   představivosti, způsob   projekce, který mu radí, jak   na věci nebo je něco   vážně ve zdi? Přece jen,   už jenom to, jak vypadá   dům, ve kterém bydlí rodina   malého Petera...já bych tam   večer neusnul nejspíš ani   jako dospělý. A potom se   začnou dít věci, které   jsou absolutní psycho,   přičemž se ukáže, co se   děje v domě doopravdy. A to   bylo, jako že fakt bylo. Aby   vše skončilo v brutálním   závěru, který je hodně   nechutný, až do úplného   závěru, který je   příjemně děsivý. Skvěle   zahrané. Celá rodinka byla   uvěřitelná celou dobu a   podle toho, jak se odkrývalo,   co se dělo. Navíc je   Pavučina skvěle natočená.   Jak v momentech dětského   strachu, tak v děsu   prozrazení všeho. Navíc   tady nejsou žádný laciný   jumpscary, když to k tomu   vyloženě vybízí. Hudba   perfektně funguje se   stupňováním strachu. A při   druhém shlédnutí se moc   těším, až si vychutnám ty   skvělé momenty,  navíc   film obsahuje spoustu skvělé   práce s kamerou. Vážně   povedený film, kde jsem byl   napnutý každou minutu   stopáže. Toto se opravdu   povedlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama