Cerven
ohodnotit

Podzimní sonáta

Höstsonaten

Další název:
Sonate d'automne (FR); Herbstsonate; Autumn Sonata; Jesenná sonáta
Země:
Rok:
1978
Délka:
97 minut
„Pro kariéru byla ochotná obětovat vše. I vlastní rodinu.“

Obsah filmu Podzimní sonáta

 
Jediný film, na kterém spolupracovali Ingrid Bergman a Ingmar Bergman. Zároveň poslední, který herečka před smrtí natočila. Podzimní sonáta, oceněna Zlatým glóbem za nejlepší film (1979), je dalším potvrzením mistrovské Bergmanovy režie a zároveň hereckým koncertem Liv Ullman a Ingrid Bergman.

Eva, bývalá manželka venkovského pastora, pozve na návštěvu svoji matku,světoznámou klavíristku Charlotte, se kterou se již léta neviděly. Namísto láskyplného a přátelského setkání však na povrch vyplouvají hluboko ukryté křivdy a rozpory. Matka, která opustila rodinu, aby se mohla věnovat své hudební kariéře, stráví s dcerou několik dní, během...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
švédská, anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Podzimní sonáta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Bergman a spojení dvou velkých hereček Liv   Ullmannové a Ingrid Bergmanové. Šlo zároveň o   poslední film Bergmanové, která byla nemocná   rakovinou. Setkání matky a dcery posléze   přejde v nemilosrdné účtování, při němž   dcera vyčte matce všechny její chyby, chlad a   bezcitnost.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Podzimní sonáta
Tak tohle je typický Bergman. S citem odhaluje   minulost i přítomnost vztahu matky a dcery.   Zpočátku jen po kapkách dává divákovi   ochutnat tenhle, snad až příliš hořký   nápoj, aby ho na něj v samém závěru nalil   celé vědro. Celý film je vlastně vodopád slz,   nepochopení, citových zmatků a výčitek.   Ingrid Bergman a Liv Ullman v něm však plavou   opravdu bravurně. Doporučuji všem milovníkům   Filmového klubu.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2006
Můj první Bergmanův film. Fakt jsem byl   zvědavý, co na něm všichni mají. A co je tak   zajímavého na filmu s tak banální zápletkou.   No a po 15 nebo 20 minutách mi spadla čelist a   tu jsem do konce filmu nezavřel. Neuvěřitelný   herecký koncert Bergman a Ullmann, skvělá   kamera, vnitřní drive, který se jen tak   nevidí. Film určitě není pro každého a   rozhodně se na něj nejde dívat při žehlení.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)
Reklama