Cerven
ohodnotit

Poslušně hlásím

Další název:
Dobrý voják Švejk II.
Žánr:
Rok:
1957
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
3.1.1958
„... že jsem opět zde.“

Komentáře k filmu Poslušně hlásím

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Putim a policejní strážnice   s Flanderkou Jaroslavem   Marvanem a závodčím Fandou   Mrázkem, to je můj hit.   Cesta do Písku a výpočet   všech možných kořalek na   velitelství, to jsem viděl   snad stokrát a příště si   to opět nenechám ujít. A   Jaroslav Vojta: "A varta   byla?"
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2018
Švejka jsem nikdy nečetl,   pamatuji si, když kdysi otec   knihu přinesl, bylo mnoho   slovíček začerněno,   protože se tam hovořilo jako   mezi dlaždiči. Zfilmování   v 50 letech, bylo impozantní,   Kopecký, Marvan, Beneš,   Filipovský a grandiózní   Hrušínský jako Švejk. A   vždy, při každým   promítání, se alespoň na   kousíček podívám. Pamatuji   si, že byla ještě natočena   Velká cesta, trochu   nepovedený, hodně málo   reprýzovaný film od Jurije   Ozerova, který je více o   Jaroslavu Haškovi, který se   v Rusku střetává s   vojáčkem, který byl blbec   již od narození, podle   kterého vznikla nedokončená   kniha o Švejkovi...
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2006
Poslušně hlásím
Švejk byl dokonce zfilmován   v Německu a hrál jej tedy   velmi populární herec Hans   Rühmann. U nás to Byl V.Noll   a Saša Rašilov, ale mě se   líbí v této roli Rudolf   Hrušínský. Druhý díl jak   Švejk putuje ke své   marškumpačce je motanice   hodna péra pana Jaroslava   Haška a tak jako vždycky   jsem se i u tohoto filmu   ohromě bavila :o)
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2020
... že jsem opět zde!
Volné pokračování Dobrého   vojáka Švejka je možná o   chloupek méně vydařené   než jeho 1. díl, ale opět   je tu "srandy   kopec", (jak s oblibou   říkával můj děda) a   skvělá zábava jede naplno   dál. Nechybí zde slavná   scéna se zastavením vlaku,   ani Švejkova proslulá   jihohočeská anabáze a   dostaneme se s ním až na   frontu. Jenom Švejkův   závěrečný výkřik do   kanonádové vřavy "Co   blázníte, vždyť jsou tady   lidi!", už nepatří   komediálnímu žánru,   nýbrž plně vystihuje   myšlenku celého díla.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Taky poslušně hlásím, že   je to vydařiný snímek! A   tak nám zabili Ferdinanda.   Hlásá hospodinka Švejkovi.   Ale kdo by to neznal tento   film, že???
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2018
Druhý díl je pro mě už   malinko slabší, chybí mi   tam nějaká   "významná" role ve   stylu feldkuráta Katze s tak   silným představitelem jako   byl Miloš Kopecký. I tak   samozřejmě zůstalo   nadstandardní dílo, které   prostě žádné jiné další   zpracování nemá možnost   překonat.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Suprove natoceny snimek od   K.Stekleho.
Zahrala si   tady spousta ceskych hercu,ale   to co tady predvedl Rudolf   Hrusinsky...........tak to byl   teda velky herecky koncert.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Funguje ruční brzda vlaku?
Švejk se vydává vstříc   vojenským dobrodružstvím a   dělá to způsobem sobě   vlastním. Je hloupej nebo tak   chytej a dělá si vlastně ze   všech na vojně legraci? Film   na který se vždy rád   podívám. Co scéna to   hláška. Jako perlička v   tomhle dílu je Baloun, který   sežere co může, on vlastně   jen přivoní a pak   ochutná... :-)
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Víte, co způsobuje nadměrné padání vlasů?
Ano, správně - přece   duševní pohnutí v   šestinedělí a vůbec není   problém, že se tato hláška   vztahuje na starého   "lampasáka" c. k.   armády, kde by asi tak k tomu   šestinedělí přišel:-))   Ale u Švejka je prostě   možné všechno, včetně   anabáze, na jejíž cestě se   setkává s nadstrážmistrem   a jeho skvělým   "informátorem"   Josefem Vyskočilem, tedy - to   říká pan nadstrážmistr,   ale my víme, že onen pán se   ve skutečnosti jmenuje Pepek,   ale říkají mu Vyskoč. Co   na tom? Třeba byl také   superarbitrován pro blbost   jako Švejk, zatímco   nadporučík Lukáš musí   všechny ty průšvihy na   posádce v Budějicích   pořádně žehlit. A pak   honem na frontu.   Ale..."co střílíte,   vždyť jsou tady   lidi.":-) Ano, báječné   pokračování osudů Haškova   Švejka stejně dobré,   možná ještě i maličko   lepší, nežli první díl.   Každopádně klasika a pro   milovníky nesmrtelného   humoru to pravé ořechové. A   když ještě k tomu   připočtete i milovníky   Haškova díla, jako já, tak   není co řešit a je tu plný   počet jak vyšitý.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Ďalšie skvelé pokračovanie   úspešnej komédie o vojakovi   Švejkovi. Tento diel v   podstate nie je o nič   slabší ako predošlý.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2016
Přiznám se že jsem to v   klidu a v kuse viděl až   teď. Knižní předlohu jsem   nikdy nečetl, je vidět že   je to poslepované (nejspíš)   z různých povídek a je to   dost vidět. Každopádně   hlody tam jsou excelentní a   Hrušínský je boží.   Vyloženě typicky českej blb   :-)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2023
Ťažko sa vešia bez stromoch
Dvojka vlastne pokračuje tam,   kde skončila jednotka. Ide sa   na frontu. Voľné   pokračovanie, viac   epizódnych momentov a skôr   nesúvisiacich príhod, trocha   menej pamätných viet, o to   je hlavne druhá polovica   trocha iná, možno   smutnejšia kvôli   konfrontácii s blížiacou sa   realitou prichádzajúcich   bojov. Koniec bol mrazivý a   smutné vyvrcholenie v podobe   zborenej kostolnej veže   poukázal na ničotu vojny.   „Priveďte odsúdeného,   teda chcel som povedať   obžalovaného.“ Prečo sa   však preobliekol do tej   ruskej uniformy, to som akosi   nepochopil ani pri hutne   pridanej fantázie
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Druhý díl opět kanonáda   vtipných hlášek a   neuvěřitelně směšných   situací.Tohle je další   perla v českých komediích u   které se smějete od   začátku do konce.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Podle mého názoru jeden z   nejlepších švejků  
senzační   obsazení naprosto skvělé   není co dodat pan   Hrušínský to zahrál   skvěle .
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Monumentální dílo
Na realizaci filmu (vlastně   dvojfilmu) byly vrženy   všechny nejlepší lidské i   materiálové zdroje   tehdejší doby - a je to   vskutku znát. Musíme si   např. připomenout, že   barevný čs. film byl ještě   dlouho poté výjimkou. Barva   filmu, ten barevný odstín,   ostatně díky tehdejší   dostupné kvalitě materiálu   skvěle vytváří spojitost s   prvoválečnými ručně   kolorovanými pohlednicemi,   čímž skutečně navozuje   atmosféru doby. Všímám si   i jiných nepatrných   drobností: např. v pohledu   na putimskou strážnici, z   níž se ozývá ožralé   pění písně "Hej,   Slované", ožívá   vzpomínka na Ladovy idylické   obrázky vsí. Pozoruhodná je   scéna na nádraží, plného   vojska, kde je názorně   vidět keťasení typických   pejzatých židů v kaftanech,   kteří si mnou spokojeně   ruce nad uzavřenou dohodou s   vojáky, kteří jim   prodávali kradený vojenský   materiál. Něco podobného   natočit by si dnes už také   nikdo netroufl.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Poslušně hlásím
Druhé pokračování adaptace   Haškova literárního díla   na mě působilo   ucelenějším dojmem. Opět   je zde řada vynikajících   hlášek a komických   situací, kterým jsem se s   chutí zasmál. Líbí se mi   hlavně první dvě třetiny   filmu, kdy je Švejk na   cestách, v závěru filmu   možná trochu dochází dech,   nicméně scéna, kdy se   Švejk převleče za ruského   vojáka, je jak blesk z   čistého nebe (samozřejmě   že z toho komického).
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Pokračování filmového   přepisu slavného románu   Jaroslava Haška nelze   hodnotit jinak než první   díl - skvělá barevná   podívaná, vynikající   herecké obsazení a komické   příhody dobrého vojáka   Švejka při jeho putování   do války. To vše jsou   atributy filmu, na který se   dá dívat opakovaně a stále   bude zdrojem dobrého   pobavení.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2012
I toto pokračování se   povedlo. Je to o válce, ale   jinak s humorem. Pan   Hrušínský opět skvělý   Švejk. Jsou tam vynikající   a vtipné momenty, vzpomínám   na Františka Filipovského a   jeho profesora ve vojenským,   sranda! Takových filmů není   nikdy dost.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Poslušně hlásím, že jsem opět zde!
Tato hláška se snad stala   již kultovní. A přispěl   tomu hlavně tento film,   který již nepojednává o   Švejkovi válejícím se v   Praze. Ale o Švejkovi   táhnoucím na frontu. Při   jehož pouti se stanou další   a další nezapomenutelné   lapálie...Samozřejmě že   tento film je také tak dobře   natočen jako jeho   předchůdce, ale ten konec!!   Zase tak divně ustřihnut! No   jo co se dá dělat...
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Mnoho vtipu lepsich nez v   prvnim filmu, ale jinak je vse   pri starem. Dokonce i sceny   kopiruji Ladovy kompozice.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Velice povedený film se   spoustou vtipných scén. Ve   filmu hraje mnoho kvalitních   českých herců, kteří   dodávají filmu   nezapomenutelné kouzlo   českého humoru.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
"Podívaj se   vašnostové,.. když se na to   podívaj, musí jim bejt   hnedkonc jasný, že je to   parádemarš jak vyšitej a na   to člověk musí bejt hrdej,   že tady u nás maj takovej   batalion, kterej todlenc   dokáže" - Řečeno   jednoduše, výborný film.
hlavsa5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Pokračování Švejka je   špičkově odvedená práce.   Marvan a Hrušínský tady   přímo excelují - škoda,   že v současné době se   netočí takové super filmy.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Těžko můžu napsat něco   jinýho než u prvního dílu.   Hrušinský je opět   dokonalý. Všechno je, tak   jak má být. Takhle nějak si   představuju výborný film.   Vynikající je epizodka v   Putimy. Genialní.
Warden
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Zdařilé pokračování   Švejkových   příhod.Někteří herci   hrají zcela jiné postavy   než v 1. dílu,ale i tak   vysoká kvalita a dobrá   zábava
Bezuchova
Hodnocení:
Přidáno: 3.4.2012
Díly 2 až 4 v jednom
Velmi dobrá adaptace s   některými vynikajícími   scénami, právem postavenými   na hereckých výkonech   (pohříchu opomíjen   zůstává generálmajor von   Schwarzburg v neodolatelném   podání Miloše Nedbala). Jen   místy filmem prolíná snaha   tvůrců vyjádřit toho na   omezené ploše co nejvíc:   Především scéna při   pochodu, kdy Švejk   nadporučíku Lukášovi   řekne asi tři svá moudra v   těsném sledu, působí   čítankovitě. A proti tomu   zase jeden klad: I když v   románu má postava   hungarofoba sapéra Vodičky   nejspíš své opodstatnění   (zdá se, že Maďaři měli   za monarchie sklon ke   grófské nadřazenosti),   čím dál víc si cením   faktu, že ve scénáři,   který vznikal během   maďarských událostí 1956,   sapér Vodička chybí. 8/10
blackpoint
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Osudy dobrého vojaka Svejka   na jeho slavne budejovicke   anabazi a pri ceste na frontu.   Co k tomu dodat. Staci rict   slovo Svejk a kazdemu se ihned   vybavi Rudolf Hrusinsky a jeho   skvela postava ve filmu o   Josefu Svejkovi. To co Svejk   provadi svym nadrizenym by se   dalo klidne prevest i do   soucasneho vojenskeho zivota.   A jestli to jenom hraje nebo   opravdu je blb? Co uz na tom   zalezi, hlavne ze se krasne   pobavime.
gottlieb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2014
Perlení
Tady není,co vytknout - že   se to nedalo zkazit? Ale dalo!   Už by to ale dneska   nebylo.žel možné takhle   geniálně obsadit.
pgplum
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Téměř bezchybný   zfilmování geniálního   románu Jaroslava Haška.   Těžko už se někdy najdou   lepší herecký   představitelé než Rudolf   Hrušínský pro Švejka,   Svatopluk Beneš pro   nadporučíka Lukáše,   František Filipovský pro   poručíka Duba a Josef   Hlinomaz pro feldvébla Vanka   ...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9834minih9834Kabaret (1972) 
Cabaret n
minih162392minih162392Zamčený pokoj (2018) 
Elizabeth Harvest n
minih6485minih6485Dnes naposled (1958) 
Dnes naposled n
minih69914minih69914Tři mušketýři (2011) 
The Three Musketeers n
minih79038minih79038Dovolená po francouzsku 3 (2006) 
Les Bronzés 3: amis pour la vie n
minih6478minih6478Dlouhý souboj (1967) 
The Long Duel n
minih48617minih48617Bratři Bloomovi (2008) 
The Brothers Bloom n
minih19875minih19875Sůl nad zlato (1982) 
Sol' nad zlato n
minih9929minih9929Kapitán Blood (1935) 
Captain Blood n
minih180719minih180719Údolí slz (2020) [TV minisérie] 
Sh'at Neila n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dobrý voják Švejk (1956)

 Dobrý voják Švejk (1956)
Dobrý voják Švejk n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Karel Steklý

(pokračování)

Reklama