Duben
ohodnotit

Pyramida hrůzy

Young Sherlock Holmes

Další název:
Mladý Sherlock Holmes; Das Geheimnis des verborgenen Tempels
Rok:
1985
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1989
„Tajemství smrti ukryté ve staroegyptské svatyni“
Popis / Obsah / Info k filmu Pyramida hrůzy
ÚPOZOR SPOILER

Mírně zasněženou ulicí kráčí muž. Sleduje jej tajemná postava v hábitu a s kápí. Ta na něj vystřelí šipku. Muž pak v restauraci zpanikaří, protože se mu zdá, že jej napadá pták, kterého si dal k jídlu.  
Muž prchne až domů, kde se mu zase zdá že hoří, a tak skáče z okna. K jeho mrtvole přistupuje opět ona tajemná postava… 
Do města přijíždí mladý John Watson do nové školy. Ihned se seznámí se stejně mladým Sherlockem Holmesem. Při hodině chemie také pozná Elizabeth Hardyovou. Ta pochopitelně není ve chlapecké škole žákyní, ale bydlí zde u strýce, ředitele na odpočinku. Ten se neustále snaží sestrojit létací stroj a skoro se mu to i daří. Jednou jej vyhledá podivný muž, kterého bývalý ředitel evidentně zná.  
Holmes šermuje s učitelem tohoto sportu a kolem se potlouká ona podivná postava. Je napadena psíkem Unkasem, který patří Elizabeth.  
Další obětí postavy a šipky je reverend Duncan Nesbit. Tomu se zdá že ožil rytíř, který byl jen malbou na skle. Zděšen vběhne pod kola kočáru. 
Holmes řeší „zločin“. Jeho nepřítel Dudley jej vyzval, aby nalezl školní trofej. A dal mu hodinu. Holmes to přijal a samozřejmě zvítězil.  
Později opět navštíví Lestrada, policistu, a hovoří o dvou vraždách. Leč, jeho teorie není uznána. 
Dudley ušije na Holmese boudu a Holmes je ze školy vyloučen. Přesto si ještě zašermuje s učitelem šermu a kvůli jeho prstenu je raněn.  
Tajemná postava tentokrát šipkou zasáhne právě Elizabetina strýce. Tomu se zdá, že jej napadají létající potvory a zapíchne se. Holmes je u toho, když umírá.
Proto zaslechne jeho poslední slova, a Watson zahlédne na zemi foukačku, kterou tu postava ztratila. Její stopa zavede oba mladé detektivy až do hospody. Zde ukáží foukačku a majitel začne křičet slovo rametep a vyhodí kluky ven.  
Později Holmes zjistí, že Rametep je název sekty, a že někdo z ní foukačkou střílí otrávené trny, které způsobí úděsné halucinace. Z kousku látky, kterou utrhl pes postavě tak zjistí, odkud je. Jdou na to místo a naleznou malou pyramidu. Když se pak propadnou podlahou, zjistí, že je vlastně pořádně velká. Dostanou se dovnitř, kde mají členové sekty Rametep zrovna obřad. Při něm má zemřít děvče, ale tomu Holmes zabrání. Začne honička, při které jsou všichni tři postřeleni trny. Když si odtrpí své, ocitnou se opět u Lestrada. Holmes opět není brán v potaz. 
Pátrání má pokračovat, ale jsou načapáni učitelem šermu. Ten je zavře, ale oni utečou. Najdou posledního muže z obrázku, na kterém jsou ti, kteří už zemřeli. Tento muž osvětlí souvislosti s mrtvými a Rametepem. Vše začalo už hodně dávno a muž vypráví.  
Elizabeth nechtíc odhaluje jedno z tajemství sekty. A stává se její zajatkyní. 
Holmes konečně odhalí další souvislosti, ale již je pozdě, protože Elizabeth je unášena pryč.  
Už je i položena do sarkofágu a omotávána obvazy. Má být zaživa zalita vařícím voskem. Holmes a Watson jsou již zde, ale ani jeden si neví rady co udělat. Až Holmes najde řešení. Má plán a hned se vydá jej uskutečnit.
Otázka zní, zda je to dobrý plán a zda to vůbec Sherlock stihne.  
 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pyramida hrůzy
Chcete vědět kde se seznámil Sherlock Holmes s Dr. Watsonem? Chcete vědět, proč nosí ten strašný plášť, hroznou čepici a kouří lulku? Chcete vědět proč se v jeho soukromém životě neobjevují ženy? Chcete vidět vražedný útok šílených kremrolí a větrníků? Chcete ......

Pokud hledáte odpovědi na tyto a další otázky, tak už neváhejte a vyražte do nejbližší DVD půjčovny. Odměnou za Váš pohyb Vám bude svižný, vtipný a strhující příběh z Londýna konce 19. století. Pokud máte rádi vetešnictví, tajemné sekty, Egyptskou mytologii a logická řešení příběhů s citlivě dávkovanou akcí, věřte, že se nebudete nudit. A jak jsem řekl, dejte si pozor na kremrole!!! Ani čokoládové trubičky nemají čisté svědomí ......


Autor: PoliptheShits

Popis / Obsah / Info k filmu Pyramida hrůzy
„I když Sir Arthur Conan Doyle nepsal o mladistvých letech Sherlocka Holmese a jeho první setkání s doktorem Watsonem umístil až do doby jejich dospělosti, byly tyto láskyplné úvahy o tom, co se mohlo stát, natočeny na počest autora, jehož dílo dodnes nesmírně obdivujeme."

Tato slova zazní v závěru filmu Pyramida hrůzy, která nám představu je slavné Doylovy literární postavy trochu neobvyklým způsobem. Snímek nezapře, že byl vyroben produkční společností Stevena Spielberga. Upoutá především zvláštními efekty, vyprodukovanými v Lucasově trikové dílně Industriat Light ~ Magic. Škoda jen, že stejnou péči tvůrci nevěnovali scénáři. Mohl tak vzniknout víc než jen průměrný oddechový film.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Trampoty vodníka Jakoubka (200...

13:05 - 14:05

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Král Karel III. malířem

12:45 - 13:35

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Hříchy pro pátera Knoxe (1992)...

13:00 - 14:15

24 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

12:50 - 13:25

34 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190666
Osobností: 698159
Fotografií: 765168
Plakátů: 377322
Obsahů a biografií: 178488

Poslední komentáře

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Vražda v Ostrovní ulici (1933)

Vražda v Ostrovní ulici
V roce 1933 byl u nás   zvukový film stále ještě   víceméně v plenkách a   tohle je vlastně první ryze   česká filmová detektivka.   Tvůrci více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
3 + 1 s Miroslavem Donutilem

3 + 1 s Miroslavem Donutilem
3 + 1 s Miroslavem Donutilem

10 pravidel jak sbalit holku

10 pravidel jak sbalit holku
10 pravidel jak sbalit holku

Zora Castillo

Castillo Zora

Moonfall

Moonfall
Moonfall

Odette Annable

Annable Odette

Pat Zurica

Zurica Pat

Emmy Rossum

Rossum Emmy

10,5 stupně (10.5)

10,5 stupně
10.5

Willem Dafoe

Dafoe Willem

Glenn Beck

Beck Glenn

Naposled navštívené:
3 + 1 s Miroslavem Donutilem

3 + 1 s Miroslavem Donutilem
3 + 1 s Miroslavem Donutilem

10 pravidel jak sbalit holku

10 pravidel jak sbalit holku
10 pravidel jak sbalit holku

Zora Castillo

Castillo Zora

Moonfall

Moonfall
Moonfall

Odette Annable

Annable Odette

Pat Zurica

Zurica Pat

Emmy Rossum

Rossum Emmy

10,5 stupně (10.5)

10,5 stupně
10.5

Willem Dafoe

Dafoe Willem

Glenn Beck

Beck Glenn