Cerven
ohodnotit

Rovnice o jedné krásné neznámé [TV hra]

Žánr:
Rok:
1979
Délka:
54 minut
„I když na počátku nevypadá vše růžově, z rodinného kolbiště si nakonec odnese palmu vítězství láska.“

Obsah filmu Rovnice o jedné krásné neznámé

 
Televizní hra z rodinného prostředí. Vypráví o vztahu rodičů a dětí. Děti jsou už ve věku, kdy mají skládat maturitní zkoušku. V podstatě už jsou dospělé, ale přesto stále součástí rodiny. Rodiče mají svůj pohled na svět, i na to, čím by měly jejich děti být, a tento svůj pohled na svět se snaží vnucovat.

Rovnice o jedné krásné neznámé je příběhem tří rodin. Dvou již zaběhnutých a jedné budoucí. Je to také konfrontace rodičovských představ o naplnění „štěstí“ dětí. Ty nastupují svou životní cestu a problémy chtějí řešit po svém.

Autor: hvezdyn
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize Praha
 
 
Typ:
[TV hra]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rovnice o jedné krásné neznámé >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2020
Příběh ze života, který platil, platí a   platit v budoucnu i nadále bude. Nic než pouhá   realita života bez příkras. Mladí lidé Borek   a Lenka mající před maturitou spolu čekají   dítě, takže se dějově neprobírá nic   jiného, než jejich svatba. Celý koncept je   však o vnímání dané situace především   rodiči, což je věc velice vrtkavá hlavně co   se týče vztahu mezi nimi a mladými. Zpočátku   se sice z dané situace jeví čiré nadšení u   obou rodičů, ale jen do chvíle, než si matka   Borka všimne, že Lenka kulhá. Vzniká   nevraživost a spory vedoucí jen k nepřátelské   nenávisti. Na konci však u ní dojde k   procitnutí a to jenom vlivem jisté události,   která musí citově zasáhnout každého rodiče.   Příběh v jistém smyslu moralizační, avšak v   tom správném směru. Rodiče mohou mít obavy a   strach o své děti, ale vše má svou hranici.   Příběh je napsán impozantně a do podoby   televizního filmu zpracován tak, že od prvních   minut zaujme. Po shlédnutí zbývá jen otázka,   jestli si z toho někdo něco vezme.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Rovnice o jedné krásné neznámé (1979) [TV hra]Rovnice o jedné krásné neznámé (1979) [TV hra]Rovnice o jedné krásné neznámé (1979) [TV hra]Rovnice o jedné krásné neznámé (1979) [TV hra]
Reklama