Cerven
ohodnotit

Šílený kankán

Piráti

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1983

Obsah filmu Šílený kankán

 
Skončila první světová válka, svět se potýká s hmotnou i duchovní krizí a někdejší elity se ocitají v nouzi. Přesně to postihlo bývalého důstojníka, jenž se v poválečné Vídni setkává se svým někdejším sluhou, jenž se nyní prosadil díky šmelinářským schopnostem. Sociálně akcentovaný snímek, který ilustrativně popisuje ztrátu svědomí i zábran honbě za pochybnou prosperitou, vznikl v koprodukci s Rakouskem.

Zdroj: Československá filmová společnost

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2021
Rozsáhlá freska režiséra Jaroslava Balíka   znázorňuje příběh moci peněz a rozklad   morálky ve Vídni po ukončení první světové   války. Vše ukazuje na podivném vztahu   bývalého důstojníka Krumky a jeho   někdejšího pucfleka Scholefa. Oba spojí své   síly a zapojí se do poválečného podnikání   ne právě v legální rovině. Škoda, že   pozadí historických událostí nelze brát   vážně, protože je poplatné době vzniku filmu   v normalizační době a poněkud dobově   upraveno. To se také projevuje v sociální   rovině filmu, kdy je tendenčně znázorněno   rozvíjející se dělnické hnutí a podhoubí   nastupujícího fašismu. Jinak vynikající   herecký výkon Josefa Vinkláře, jemuž   sekunduje Karel Heřmánek.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Film jsem viděl jednou, nebylo to nic   mimořádného. Snad nejvíce na mne zapůsobily   exteriéry z Vídně. Trošku jsem si   zavzpomínal, kdyžjsem viděl pana Dohnala,   který byl už jen takovýms tínem svého   předválečného herectví. Nenápadný film.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Šílený kankán (1982)
Reklama