Cerven
ohodnotit

Sníh padá na cedry

Snow Falling on Cedars

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
13.7.2000
„První láska je jen jedna“

Obsah filmu Sníh padá na cedry

 
Na San Piedru, jednom z malých ostrůvků v Pacifiku, žili po léta pohromadě Američané a Japonci. Právě tady se zrodilo přátelství mezi Ishmaelem a japonským děvčátkem Hatsue, které v dospívání přerostlo v hluboký milostný cit. Zákeřný útok na Pearl Harbor i jejich lásku proměnil v trosky. Jatsue byla, stejně jako všichni ostatní japonští obyvatelé, odsunuta do pracovního tábora, kde si pak našla svého muže. Ishmael oblékl uniformu, aby se domů vrátil jako invalida a zatrpklý samotář. Píší se 50. léta a zdá se, že antagonismus podnícený válkou, je zapomenut. Ale soud s manželem Hatsue, který byl obviněn z vraždy potvrzuje, že tomu tak ani...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sníh padá na cedry >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Ta kamera a atmosféra je božská a jedná se   vlastně o komorní příběh o hledání toho   dobrého v nás a jak lehce pošlapeme vše na   čem záleží jen ze strachu, z předsudků či   jen že věci přestaneme hlouběji zkoumat.   Rozhodně stojí film za vidění už jen proto,   jak se ta úžasná amerika, země svobody,   vypořádávala s obyvateli japonského původu za   druhé světové války. A o tom, že tam rasizmus   je do dnešních dnů vím své, ikdyž to   officiálně nikdo nedává na odiv, je to   takzvaně politicky nekorektní.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Pomalé vyprávění příběhu zbytečně   rozmělňuje celistvost snímku, mezi hlavními   hrdiny by to mělo jiskřit, což se bohužel   neděje a naopak milostný vztah je častými   flashbacky rozdrobován a napětí   přerušováno.Vše umocněno sychravým   počasím, ve filmu neustále prší nebo   sněží, což bohužel zjevně ovlivnilo i herce,   kteří jsou nemastní, neslaní. Čestnou   výjimkou je James Cromwell.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Sníh padá na cedry (1999)Sníh padá na cedry (1999)Sníh padá na cedry (1999)Sníh padá na cedry (1999)
Reklama