Cerven
ohodnotit

Úctyhodní lidé

Gente di Rospetto

Další název:
The Flower in His Mouth
Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
110 minut

Obsah filmu Úctyhodní lidé

 
Úctyhodní ľudia (Gente di rispetto) 1975 , talianska kriminálna dráma v réžii Luigiho Zampu vznikla na základe románu Giuseppe Fava (1925–1984) ktorého neskôr mafia zavraždila.
Elena Bardi , krásna mladá učiteľka prichádza učiť do malého sicílskeho mesta. V autobuse ju slovne obťažuje spolucestujúci, dáva jej neslušné návrhy.Večer ked dôjde do cieľa ,čaká ju na námestí muž ktorý ju ubytuje v staromódne zariadenom domčeku so záhradkou.Na druhý deň v škole sa zoznamuje s kolektívom a hlboký dojem na nej zanechá kolega Michele.S hrôzou ale zisťuje že v triede ja iba niekoľko žiakov a vačšina chýba pre rôzne výhovorky.Rodiny sú také...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Úctyhodní lidé >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Viliam9
Hodnocení:
Přidáno: 2.5.2019
Nejzaujímavější je pre mňa záver filmu. Po   rozuzlení Bellocampovho komplotu je zavraždený   jediný svedok - hrbáč, pričom dostane ešte aj   učiteľka preventívnu nakladačku od   Bellocampovho sluhu Lucia. Druhý deň ráno, ako   si to predstavoval Bellocampo učiteľka   spakovaná opúšťa mesto. Cestou na autobus ale   na námestí nájde zavraždeného Lucia. Kvet v   ústach ukazuje, že je to trest za zbitie   učiteľky. Jej slová "Hlupák, vidíš   Lucio, ty si sa tu narodil a predsa si v tomto   kraji vúbec nič nepochopil. Tu je predsa hosť   posvätnou osobou." Čo sa stalo? Kto ho   zavraždil? Bellocampo to tentokrát nemohol byť.   Miestna mentalita, ktorú Bellocampo využil na   dosiahnutie svojich zámerov nabrala vývoj,   ktorý sa dostal mimo jeho kontrolu. Zlovestný   úsmev učiteľky a vystrašený pohľad   Bellocampa spoza okeníc dáva tušiť, že sa mu   vývoj vymkol z ruky. Učiteľka si uvedomuje, že   mu vo svojej moci už prerástla cez hlavu. Na   autobus nenastúpi, v meste zostáva. A to pre   Bellocampa neveští nič dobrého.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2016
Pozoruhodné je, že hlavní postava učitelky   určitě neměla za úkol získat si moje   sympatie. Což podtrhuje hlas Evy Hudečkové,   která je mi protivná i jako herečka a tady v   dabingu je za supermegeru. V drobnostech mi to   připomnělo několik dalších filmů,   například zoufalou samotu jedince ve městě   plném lidí (Motýl na rameni) nebo důležitou   úlohu mumií v kostele (Ctihodné mrtvoly). Má   to výborně vystavěnou kontinuálně houstnoucí   atmošku a krásný exteriéry Ragusy. Taky trochu   do počtu Franca Nera, kterej se sice dobře   vyjímá v titulcích, ale sem si přišel akorát   vrznout a dotvořit mystérium koem hlavní   postavy. Rád bych dal vyšší hodnocení, ale   nemůžu, protože abych pro pochopení   závěrečný pointy musel mít po ruce obsah na   italský wikipedii, to pak skoro nemá smysl na   něco koukat dvě hodiny.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Reklama