Cerven
ohodnotit

Úkryt v zoo

The Zookeeper's Wife

Rok:
2016
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
30.3.2017
„Udělali, co měli, aby zachránili, co mohli.“

Obsah filmu Úkryt v zoo

 
Až za mřížemi byli konečně v bezpečí. Druhá světová válka nabízí mnoho podobně paradoxních příběhů, jako je ten o uprchlících z varšavského ghetta, kteří našli útočiště ve výbězích tamní zoologické zahrady. Šílený a nebezpečný plán se zrodil v hlavě manželky jejího ředitele. Výsledkem bylo přes 300 zachráněných lidských životů. Úkryt v zoo, drama podle skutečné události s Jessicou Chastain (držitelka Zlatého glóbu) v hlavní roli, se z velké části natáčel v České republice. I proto v něm diváci objeví řadu známých tváří a budou mít pocit, že se varšavské zoo nápadně podobá Průmyslovému paláci v Praze Holešovicích.

Antonina Zabinská...
 
Související odkazy
 
Recenze: Úkryt v zoo

Tento týden bude na FDb patřit především sci-fi. Jedinou výjimku tvoří tento biják, který můžeme vidět... číst dál

 
 
RECENZE: Zubři, Židé, hebký králíček. Proč Úkryt v zoo působí románově

Jessica Chastainová, Daniel Brühl a zvířata od opiček po nosorožce. To jsou hlavní hvězdy amerického snímku Úkryt v zoo, který se zčásti točil také u nás, jeho děj se však odehrává ve válečné Varšavě. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Úkryt v zoo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2021
válečné utrpení lidí i zvířat
Americký film, natočený z valné části v   Čechách (viz např. pražské Výstaviště   proměněné na varšavskou ZOO) a   pojednávající o statečném polském   manželském páru Antoniny a Jana Żabińskich je   vizuálně, herecky i emotivně celkem dobře   zpracovaný a divácky podaný. Alespoň ve mě   tedy zastřelené velblouďátko budilo stejné   pohnutí jako pohled na děti, namáhavě   šplhající do vagónu, jehož cílem je plynová   komora. Přece jen si ale říkám, že natočit   to sami Poláci, možná by celý příběh šel   víc do hloubky a vyzněl mnohem syrověji.   Určitě by mu to neuškodilo.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2018
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA   $17,445,186║Tržby Celosvetovo $22,000,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Až príliš všedne podaný   príbeh na to aby to človeka viac dostalo. /60%/
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2018
Dávám tomuto příběhu, který se skutečně   stal, plné hodnocení, bez ohledu na nepřesnosti   nebo filmařské nedokonalosti.Film diváka   vtáhne do děje natolik, že si nevšímá   nepodstatných věcí, protože hlavní priorita   snímku je lidské hrdinství.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Úkryt v zoo (2016)Úkryt v zoo (2016)Úkryt v zoo (2016)Úkryt v zoo (2016)
Reklama