Cerven

Eva Green

Povolání:
Rodné jméno:
Eva Gaëlle Green
Národnost:
Věk:
43
Narození:
5.7. 1980, Paříž, Francie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Eva Green se narodila 5. července roku 1980 v Paříži. Má sestru, dvojče. Její otec Walter Green byl zubař, matka Marléne Jobert byla herečka a spisovatelka dětských knížek. Mladá Eva opustila francouzskou školu v 17 letech. Přestěhovala se do Anglie, kde navštěvovala americkou a anglickou školu. Studovala herectví na St. Paul po dobu 3 let. Poté navštěvovala 10týdenní kurz na Weber Douglas akademii dramatických umění v Londýně. Také studovala režii na Tisch School na New York University.

Vrátila se do Paříže, kde hrála v divadle ve hrách La Jalousie en Trois Fax a Turcaret, díky rolím v divadle zaujala režiséra Bernarda Bertolucciho. Eva pracovala na své angličtině, studovala 2 měsíce s lektorem angličtiny, před svou první rolí ve filmu Snílci Bernarda Bertolucciho.

Po Snílcích Evina kariéra stoupala a v roce 2004 dostala roli ve filmu Arsen Lupin - zloděj gentleman po boku Romain Durise.

V roce 2005 získala roli ve filmu od reřiséra Ridleyho Scotta - Království nebeské, kde spolu s ní hrál ve filmu Orlando Bloom a Liam Neeson. Film se stal trhákem po celém světě.

Rok 2006 se stal zlomovým, protože získala roli Bond girl v nové bondovce Casino Royale a tak se stala 5. francouzskou herečkou, která ztvárnila Bond girl.

V roce 2007 dostala roli v fantasy filmu Zlatý kompas, kde hrála s Nicole Kidman a opětovně s Danielem Craigem.

V roce 2008 hrála ve filmu Trhliny, který byl natočen podle románu africké spisovatelky Sheily Kohlerové. Další snímek, v kterém Eva potvrdila, že je vynikající herečka.

Mezi její oblíbené herce patří Edward Norton a Joaquin Phoenix.
Mezi její koníčky patří hraní na piano a ráda navštěvuje muzea.

Autor: hledaseniki

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Green

Green Eva

Naposled navštívené:
Eva Green

Green Eva