Cerven

Jakub Prachař

Povolání:
Národnost:
Věk:
40
Narození:
30.8. 1983, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jakub Prachař, který se narodil 30. srpna 1983 v Praze, je český herec, kytarista, textar, hudebník a moderátor. Je synem herečky Dany Batulkové (*1958) a herce Davida Prachaře (*1959). Jeho dědečkem je zasloužilý umělec Ilja Prachař (*1924). Je členem a spoluzakladatelem kapely Nightwork. Má mladší sestru Marianu (*1994). Jeho nevlastní matkou je Linda Rybová.
Už jako třináctiletý kluk účinkoval v Divadle Komedie. Poté dostal nabídku od režiséra Jana Hřebejka zahrát si skauta v jedné povídce pro televizní cyklus Bakaláři. Další jeho filmovou zkušeností byla role rozmazleného továrnického synka Romana gráfa ve snímku Milenci a vrazi. Mediálně známější se stal až po účinkování v televizních seriálech Ulice, Bazén a Horákovi.
Po maturitě na gymnáziu začal studovat katedru alternativního a loutkového divadla na DAMU, kterou však z důvodů pracovní vytíženosti přerušil. Mnohem více než divadlo ho oslovila muzika. Postupem času se jeho jméno začalo převážně spojovat s hudební branží. Po založení kapely Nightwork, v níž působí jako kytarista a doprovodný zpěvák, se mimo jiné začal věnovet i skladatelské a textařské činnosti. V dubnu 2013 se oženil s modelkou Agátou Hanychovou, nyní Prachařovou.
V současné době působí se svým hereckým i hudebních kolegou Vojtěchem Dykem v holešovickém divadle La Fabrika v improvizační hře Kultovní představení, které apeluje na publikum, vyzývá ho ke spolupráci a umožňuje tak divákům zasahovat do děje.
V roce 2010 se stal jedním z moderátorů soutěže Česko Slovensko má talent.

Autor: Simka138

Životopis (biografie) / Informace:
Pokračovatel známé české herecké dynastie Prachařů (dědeček Ilja se proslavil nezapomenutelnou rolí statkáře Trautenberka v pohádkovém cyklu Krkonošské pohádky, otce Davida zase zviditelnila role v seriálu Ordinace v růžové zahradě, matka Dana Batulková se objevila například v seriálu Redakce) si poprvé zahrál v divadle již ve svých třinácti letech, kdy se objevil v Divadle Komedie v představení Maska. Zde také upoutal pozornost režiséra Jana Hřebejka, jenž mu nabídl první větší roli před kamerou v jedné z povídek bakalářského cyklu.

Další role (divadelní, filmové či televizní) na sebe pak nenechaly dlouho čekat. Vidět jsme jej mohli například ve filmech Úlet, Ruth to vidí jinak, Milenci a vrazi, Boží pole s. r. o., v pohádkách Poklad na Sovím hrádku, Království potoků, Boháč a chudák či v seriálech Rodinná pouta, bazén, Horákovi a samozřejmě v Ulici.

Jakub však není jen talentovaným hercem, ale také muzikantem. Ostatně jak sám podotýká, muzika ho hodně baví, a tak již několik let hraje na kytaru a zpívá v kapele Nightwork.

K tomu všemu ještě stíhá hostovat v pražském Divadle na Jezerce, v němž hraje se svou matkou v komedii Kaviár nebo čočka, v divadle Archa, kde účinkuje v projektu Ráj srdce, labyrint světa a současně zkouší pohybové představení Plačky, nebo v A-Studiu Rubín či studovat na DAMU na katedře alternativního a loutkového divadla. Zde je jeho profesorem herectví Ondřej Pavelka, s nímž se nyní potkává před kamerou v Ulici.

Relaxovat Jakub chodí do přírody. Stejně jako jeho herečtí kolegové v Ulici Rudolf Hrušínský či Štěpán Benoni rád rybaří.

zdroj - seriál Ulice

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:05 - 12:30

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

18 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 12:55

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jakub Prachař

Prachař Jakub

Stephen Shields

Shields Stephen

Naposled navštívené:
Jakub Prachař

Prachař Jakub

Stephen Shields

Shields Stephen