Cerven

Peter Berg

Rodné jméno:
Peter Winkler Berg
Národnost:
Věk:
62
Narození:
11.3. 1962, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Peter Winkler Berg se narodil 11. března 1964 v New Yorku židovským rodičům Larrymu a Sally Bergovým. Dále má mladší sestru Mary.
Studoval na Macalester college, obor divadlo a historie divadla, a v jednadvaceti letech, roku 1985 po úspěšné promoci, odjel zkusit své štěstí do Los Angeles. Vyplatilo se. O rok déle dostal svojí první šanci a jeho hereckým debutem byla role v jedné epizodě seriálu The egualizer.
Zde se ukázala veškerá jeho kvalita, a tak, po řadě dalších menších rolí, se nám představil v plné své kráse. Jako dr. Billy Kronk v seriálu Nemocnice Chicago Hope. Konečně se mu dostala šance i ve světě režisérském. Dva díly posledních epizod jsou jeho.
Následovala režie filmu Šest pohřbů a jedna svatba, Vítejte v džungli, ale hlavně, to co z něj udělalo režisérskou hvězdu, film Království.
Jeho zatím nejdražším filmem je Hancock s Will Smithem v hlavní roli a do budoucna připravuje trhák Virtuality a slibuje převést scifi Dunu od Franka Herberta na filmové plátno ve stejném originále, jako je kniha.

Autor: MARi0

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Berg

Berg Peter

Naposled navštívené:
Peter Berg

Berg Peter