Cerven

Milla Jovovich

Rodné jméno:
Militza Jovovich
Známá jako:
Milla
Národnost:
Věk:
48
Narození:
17.12. 1975, Kyjev, SSSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se jako Milla Nataša Jovovich 17. prosince 1975 v ukrajinském hlavním městě Kyjevě. Když jí bylo pět let, rodina emigrovala do USA. Její ambiciózní rodiče - otec srbský lékař z Bělehradu a především matka - slavná ruská herečka Gallina Loginová jí přivedli do světa showbussinesu už jako devfóletou holčičku - tehdy zahájila svou úspěšnou kariéru modelky a zároveň s ní matka začala obcházet filmové konkurzy. Získala první role v dětských filmech, ve dvanácti se stala nejmladší modelkou na titulní straně amerického časopisu.Světoznámou se stala hlavní rolí v teenagerském
romantickém filmu „Návrat do modré laguny" z roku 1991, v době uvedení
filmu jí bylo patnáct let. Poté se její sláva přesunula znovu především do
módní oblasti, jako herečka hrála především v méně významných filmech
a rolích. Zásadním pro ni bylo setkání s populárním a podivínským
francouzským režisérem Lucem Bessonem, kterého si v prosinci 1997 kterého si v prosinci 1997 vzala. Vdaná už byla předtím krátce v roce 1993, její druhé manželství vydrželo pouze dva roky.
Právě Luc Besson ji obsadil do hlavních rolí jejích zatím nejvýznamnějších filmů - „Pátého elementu" (1997)a „Johanky z Arku" z roku 1999. Poté účinkovala mj. ve filmu „The Million Dollar Hotel" (2000)a komedii „Zoolander" (2001). Kromě profesí herečky a modelky se věnuje i zpěvu, zpívala v kapele a vydala své sólové autorské album „The Comedy".
Jako modelka se stala tváří kosmetické firmy L'Oreal, modelkou Calvina Kleina a byla na obálkách více než stovky světových magazínů.

Životopis (biografie) / Informace:
Modelka, herečka, skladatelka a dokonce i zpěvačka. Všestranně nadaná, talentovaná a krásná Milla Jovovich pochází sice z Ukrajiny, ale ani tento fakt ji v Americe nebránil tomu, aby se stala oblíbenou a slavnou. Její kariéra začala v roce 1991 rolí Lilli ve filmu „Návrat do Modré laguny“, pak si zahrála po boku i takových hvězd jako jsou Mel Gibson nebo Bruse Willis.

Milla Natasha Jovovich se narodila 17. prosince 1975 v Kyjevě na Ukrajině. Její otec Bogdanovitch Jovovich studoval v Londýně, její matkou byla ruská herečka Gallina Loginova. Dokonce i Milla se může pochlubit plynulou ruštinou. Od svých pěti let žila s rodinou v Americe, v Kalifornii. Již od devíti let se věnovala herectví, od 11 let pak i modelingu. Poprvé jsme její krásnou tvář mohli vidět na obálce italského časopisu Lei. Jako modelka pak pracovala i pro firmu Calvin Klein. Počátky její herecké kariéry byly v různých školních divadelních představeních, její první opravdová filmová role přišla až v roce 1988. Natáčel se film „Spojení dvou měsíců“ (Two Moon Junction) a Milla v něm ztvárnila postavu Samanthy Delongpreové.

V roce 1991 jsme mohli její krásu obdivovat v roli Lilli ve filmu „Návrat do Modré laguny“ (Return to the Blue Lagoon). Jedná se o příběh dvou dětí, kteří vyrůstají sami na opuštěném ostrově daleko od civilizace. Jejím filmovým partnerem byl Brian Kraus, který se nám představil v roli Richarda. O rok později si zahrála i v dramatu „Chaplin“.

V roce 1997 po boku Bruce Willise a Garyho Oldmana ztvárnila postavu Leeloo Minai Lekararibaové ve filmu „Pátý element“ (The Fifth Element). Film se odehrává v budoucnosti a natáčel se pod vedením režiséra Lucase Benssona, který se pak na několik let stal i jejím partnerem v soukromém životě. V roce 1999 se objevila v hlavní roli Johanky z Arku v historickém filmu „Johanka z Arku“ (The Messenger: The Story of Joan of Arc). Její herecký talent jsme i o rok později mohli obdivovat ve filmu „The Million Dollar Hotel“, kde se objevila po boku Mela Gibsona. Poté následovaly role ve filmech „Zoolander“ a „Resident Evil“.

Milla dokázala proniknout nejen jako herečka a modelka, ale dokonce i jako zpěvačka. Již ve svých 18 letech vydává desku "The Divine Comedy" (Božská komedie). Ve svých 28 letech prošla již dvěma ne příliš úspěšnými manželstvími: první sňatek byl v roce 1993 se Shawnem Andrewsem, vztah však po dvou měsících skončil rozvodem. V prosinci roku 1997 vstoupila do druhého manželství, tentokrát s režisérem, producentem a scénáristou Lucasem Bessonem. Ale i tento druhý vztah končí v roce 1999 rozvodem. Ráda navštěvuje různé party, módní přehlídky a nechybí na žádném udělování cen. Díky této vlastnosti se pak často objevuje na stránkách časopisů jako úlovek všudypřítomných novinářů a fotografů.

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milla Jovovich

Jovovich Milla

Naposled navštívené:
Milla Jovovich

Jovovich Milla