Cerven

Ivana Christová

Povolání:
Národnost:
Věk:
53
Narození:
10.8. 1970, Prešov, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ivana Christová sa narodila 10. augusta 1970 v Prešove na Východnom Slovensku. V r. 1988 ukončila Strednú priemyselnú školu stavebnú v Prešove. Už v mladosti spievala v súbore Prešovčatá, a neskôr vo folklórnom súbore Šarišan.

V r. 1989 vyhrala jednohlasne súťaž MISS ČSSR ako prvá Slovenka v novodobej súťaži Miss Československo. Napriek tomu ale na súťaž Miss World a Miss Universe poslali sponzori 1. vicemiss. Ivana sa ale zúčastnila na menej prestížnej sútaže Miss Maja International 1989, kterou opať jednoznačne vyhrala.

Od roku 1989 pôsobí ako modelka v New Yorku, Miami a neskôr v Paríži a Mníchove. V súčastnosti je podnikateľkou, založila nadáciu na podporu detských a dojčenských ústavov a venuje sa charitatívnej činnosti.

Autor: cicis

Životopis (biografie) / Informace:
Nádherná a uhrančivá první novodobá MISS ČSSR Ivana Christová (1970) se narodila ve východoslovenském Prešově. Velkou oporou jí byla maminka - její bulharský otec je záhy obě opustil, i proto si Ivana vždy počínala velmi samostatně.

Od dětství tančila v souboru Šarišan, vystudovala Stavební průmyslovku a v r. 1989 ji kolegové z práce přihlásili do soutěže Miss, kterou s přehledem vyhrála v konkurenci 24 soutěžících. Třebaže ji ostravské obecenstvo ve Sportovní hale vypískalo a sponzoři nebyli jejím prvenstvím příliš nadšeni (a díky zákulisním machinacím odjela ČSSR reprezentovat na MISS UNIVERSE druhá finalistka J. Hronková), vyhrála krásná a přirozená Ivana suverénně méně prestižní světovou soutěž MISS MAJA INTERNATIONAL 1989 v Dominikánské republice. Tehdejší ceny pro vítězku byly oproti dnešním luxusním více než skromné - tmavovlasá kráska ze Slovenska získala šicí stroj, svatební šaty a zahraniční zájezd (na který ale nikdy neodjela).

Také pracovní vztah s ředitelem M. Zapletalem byl víc než chladný a I. Christová si místo ve světovém modelingu získala víceméně sama svou pílí. Předváděla nejen v Americe, kde jí lukrativní kontakty sjednal režisér M. Forman, ale i v řadě evropských měst. A právě v metropoli lásky - v Paříži - potkala Ivana svého osudového muže - Daniela Ubauda, francouzsko-vietnamského režiséra a rozevlátého bohéma, se kterým prožila hektické dva roky. Po svatbě se narodila dcera Daniela (1994), ovšem rozdílné povahy a následné "vystřízlivění z bouřlivého vztahu" signalizovaly brzký rozvod, o kterém dodnes Ivana nerada mluví.

Pracovně však zažívala modelka i příležitostná herečka a zpěvačka z východního bloku vrchol, předváděla modely pro společnosti Ch. Diora, Y. S. Loraine, několik let byla tváří kosmetiky CLARIS a později MARY KAY. Zahrála si ve filmu JAK CHUTNÁ SMRT (1995), zpívala v KRÁLI ZLODĚJŮ (2003), vydala 2 alba - IVANA a FLÁM 2000.

Několik posledních let trochu bojuje tato charismatická, téměř čtyřicátnice nejen s mírnou nadváhou, ale i s nevhodnými partnery - jak sama říká - přitahuje samé nezodpovědné floutky. Teprve před nedávnem poznala při natáčení slovenské reality show Celebrity na Filipínách, moderátora Roberta Beňa, který se zdá být tím pravým mužem.

V současné době se stala její podstatnou činností charita, je ředitelkou Nadace ORIN PANACEA a velmi aktivně spolupracuje s Dětskou fakultní nemocnicí v Bratislavě a Dětskou klinikou fakultní nemocnice v Motole. Žije s dcerou i maminkou střídavě v Praze i v Bratislavě.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ivana Christová

Christová Ivana

Naposled navštívené:
Ivana Christová

Christová Ivana