Cerven

Bruno F. Apitz

Povolání:
Rodné jméno:
Bruno Frank Apitz
Známý jako:
Bruno Apitz
Národnost:
Narození:
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Bruno Frank Apitz (*1957) pochází z východoněmeckých Drážďan a v současnosti patří mezi nejobsazovanější německé herce. K herectví tíhnul už od dětství, jako kluk často účinkoval ve školním divadle, a když později studoval na Theaterhochschule „Hans Otto“ v Lipsku, ukončil ji s červeným diplomem. Poté následovala divadelní angažmá v Staatsschauspiel Schwerin a Schauspiel Leipzig. Příležitostně hostoval i v berlínském Divadle Maxima Gorkého. V 80. letech minulého století pomáhal budovat Nové divadlo Halle a do roku 2005 byl jeho ředitelem. Divadlu zasvětil dlouhých 23 let života a teprve od roku 2001 divadelní scénu postupně opouštěl, víc filmoval a jako hostující lektor učil na Hudební a divadelní univerzitě Felixe Mendelssohna Bartholdyho v Lipsku.

Od roku 2002 je nezávislým hercem, pracujícím především ve filmové a televizní produkci. Na svém kontě má více než 90 rolí v mnoha filmech, seriálech a televizních inscenacích. Od roku 2010 strávil cca 10 let před kamerou jako vrchní inspektor Hans Moor v televizním seriálu Notruf Hafenkante (Policie Hamburk). Tato role mu přinesla značnou popularitu nejenom u německých, ale třeba i u našich televizních diváků. Bruno F. Apitz je členem Německé filmové akademie. Často navštěvuje školy, aby s budoucími umělci diskutoval o otázce Herectví - SEN (nebo) PROFESE? Kromě toho vyučuje herectví na berlínské dramatické škole Drehbühne.

Bruno F. Apitz není pouze herec, ale prosadil se i jako talentovaný malíř. Vystudoval umění a malbu na Škole života a v současné době má za sebou už celou řadu výstav v prestižních galeriích. Není to žádný drobeček, měří téměř 190 cm, miluje přírodu a v mládí byla jeho vášní jízda na koni. Je dlouhodobě ženatý s bývalou herečkou Dianou Apitz, která nyní pracuje jako umělecká agentka. Žijí v malebném braniborském Senzigu, ještě nedávno samostatné obci, dnes už předměstí velkoměsta Königs Wusterhausen, 20 km jihovýchodně od Berlína. Jejich syn Leo Natalis Apitz (* 1997) zahájil hereckou kariéru jako dětský herec a se svým otcem se už několikrát setkal při natáčení.

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bruno F. Apitz

Apitz Bruno F.

Naposled navštívené:
Bruno F. Apitz

Apitz Bruno F.