Cerven

Ana Belén

Známá jako:
Ana Belen
Národnost:
Věk:
73
Narození:
27.5. 1951, Madrid, Španělsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ana Belén je španělská herečka a zpěvačka, která se narodila 27. května roku 1951 ve Španělsku. Ve svých čtrnácti letech se zúčastnila soutěže zpěváků v madridském rozhlase a brzy byla obsazena do hlavní role ve filmu Zampo a já. Poté studovala herectví v Teatro Estudio de Madrid pod vedením M. Narrose. Účinkovala rovněž v pařížských divadlech Odeon a La Comédie Francaise a v londýnském divadle Old Vic.

Před filmovou kameru se vrátila počátkem 70. let rolí španělské venkovské dívky Isabel, pro niž se stane pracovní pobyt v Paříži tvrdou zkouškou dospělosti v dramatu Španělky v Paříži. Do mezinárodního povědomí vstoupila jako Fortunata, hrdinka televizního seriálu podle románu P.Galdóse Fortunata a Jacinta. Přelom v její kariéře nastal v roce 1982, kdy vytvořila dvě dramaticky vyhrocené postavy - nevěstu Anu a pak tetu přecitlivělého a nemocného chlapce v rodinném dramatu Démoni v zahradě.

V roce 1991 debutovala jako filmová režisérka komedií Jak být ženou a úmyslně nezemřít, který vypráví o problémech čtyřicetileté, třikrát provdané novinářky, které se stále nedaří být dokonalou ženou.

Příležitostně se Ana věnuje i hudebním aktivitám, pro gramofirmu CBS nazpívala písně s básnickými texty Nicolase Guilléna. Její repertoár tvoří písně textaře, skladatele a zpěváka Victora Manuela, kterého si později vzala.


ZDROJ: Filmoví herci současnosti

Autor: hledaseniki

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama

TV Program

ČT1 - Probuzená skála (2004) [TV ins...

14:05 - 15:00

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy v zemi na rovníku

13:55 - 14:55

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Byl jednou jeden polda (1995)

14:20 - 16:05

10 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

14:10 - 14:50

20 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ana Belén

Belén Ana

Naposled navštívené:
Ana Belén

Belén Ana