Cerven

Tereza Kostková

Povolání:
Národnost:
Věk:
48
Narození:
3.1. 1976, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka a moderátorka Tereza Kostková se narodila 14.června 1976 v pražské porodnici na Štvanici. Její rodiče jsou známí herci: Petr Kostka a Carmen Mayerová. Má celkem tři sestry.

Roku 1990 ukončila Základní jazykovou školu v Praze (ruština a francouzština), od roku 1990 do roku 1994 pak studovala Střední pedagogickou školu taktéž v Praze a nakonec vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou v Michli (obor: herectví a moderování).

Roku 1996 působila v Městském divadlu v Liberci (př. role: Anděla v hudební komedii Anděla a piráti), 1997 až 1999 pak v Západočeském divadle Cheb (př. rolí: Emilka ve hře Naše městečko nabo Dorotka ze hry Strakonický dudák) a nyní od roku 1999 hraje v pražském Divadle pod Palmovkou.

V tomto divadle už dodnes odehrála velkou spoustu rolí v mnoha představeních. Namátkou třeba: Tereza ve hře Skvrny na slunci, Duňaša ve hře Višňový sad a nebo Momone ve hře Edith a Marlene.

Jako moderátorku jsme ji mohli vidět ve Snídani s Novou, Cleveru a nebo jako moderátorku taneční show České televize StarDance.

Vidět jsme Terezu mohli i v několika televizních seriálech, a to například v seriálu TV Prima Bazén, seriálech České televize Četnické humoresky (role: Amálie) a Proč bychom se netopili (Lída), nebo seriálech televize Nova: Pojišťovna štěstí (letuška Andrea) a nebo od roku 2009 také Ordinace v růžové zahradě 2.

V prosinci roku 2006 se Tereza provdala za divadelního režiséra a ředitele Divadla pod Palmovkou Petra Kracíka. Obřad se konal v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí. V červnu 2007 se Tereze v porodnici U Apolináře narodilo první dítě: syn Antonín.

Je tváří a patronkou nadačního fondu Veselý senior, který se zabývá problémy starších občanů.

Autor: rarak94

Životopis (biografie) / Informace:
Je dcerou herečky Carmen Mayerové a herce Petra Kostky. Vystudovala Střední pedagogickou školu a Vyšší hereckou školu v Praze. V současnosti je jednou z nejpopulárnějších televizní hereček, její tvář jistě poznáte v seriálu Vinaři, Obchoďák, nebo Cesty domů. Věnuje se i moderování, společně s Markem Ebenem moderovala několik řad taneční soutěže Star Dance... aneb když hvězdy tančí. Hraje i v divadle, momentálně ji můžete vidět v Divadle Brodwayi v představení Mýdlový princ.

Zdroj: ambroziada.cz

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tereza Kostková

Kostková Tereza

Naposled navštívené:
Tereza Kostková

Kostková Tereza