Cerven
ohodnotit

Proces H [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
52 minut, (10 částí)
„Unikátní dokumentární série Proces H (10 × 52 min.) vypráví o přípravě, průběhu a aktérech komunisty inscenovaného „Procesu s vedením záškodnického spiknutí proti republice se skupinou Dr. Milady Horákové“ z roku 1950.“

Obsah filmu Proces H

 
DEN PRVNÍ Středa 31. května 1950. První den vražedného procesu byl na programu výslech JUDr. Milady Horákové. Historikové přiblíží její osobnost, přípravu i mezinárodní a historické souvislosti politického procesu, jehož hlavním účelem bylo vyvolat nenávist pracujícího lidu, jak si komunisté předsevzali v přípravných fázích procesu.
DEN DRUHÝ Čtvrtek 1. června 1950. Mašinérie propagandistické a desinformační kampaně řízené po stranické linii z Ústředního výboru KSČ Gustavem Barešem a Marií Švermovou se rozjela na plné obrátky. Na „mezinárodní den dětí" probíhal u Státního soudu v Praze na Pankráci výslech obžalovaných JUDr. Josefa...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin VadasMartin Vadas  
scénář:
Martin VadasMartin Vadas  
námět:
Martin VadasMartin Vadas  
kamera:
Antonín WeiserAntonín Weiser  
střih:
Michal CucMichal Cuc  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV seriál]
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Proces H >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Henry123
Hodnocení:
Přidáno: 22.6.2009
Velmi dobře udělaný dokument o případu Milady   Horákové. Z dokumentu čiší bezmocnost   obžalovaných, kteří byly nespravedlivě   souzeni. Pokud budete mít možnost dokument   shlédnout, určitě tak učiňte protože večer   nebude vyhozený.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Neuvěřitelné, šokující! První slova, které   mě napadnou v souvislosti s tímto dokumentem a   událostmi, které zachycuje.
Naprosto   vynikající práce tvůrců, kteří podrobně a   do nejhlubší podstaty přiblížili věci, o   kterých jsem se dovídala jen povrchově.   Sesbíraný zvukový i obrazový materiál spolu s   komentářem a slovy historiků představuje   opravdu jedinečné dokumentární dílo. Den po   dni... a čím dál tím víc nad tím vším   zůstává rozum stát. Ještě teď mě z toho   všeho mrazí.
Už zároveň vím, proč Hejdův   román Útěk, který jsem loni přečetla jedním   dechem pulzoval tak neuvěřitelnou autentickou   silou.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Obecenstvo u Státního souduProkurátorka Ludmila Brožová-PolednováObecenstvo u Státního souduObžalovaný JUDr. Oldřich Pecl
Reklama