Cerven

Komentáře uživatele fsenk

fsenk

fsenk zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 5
Lepší už to nebude (As Good as It Gets)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Opět jeden z hereckých   koncertů J. Nicholsona, kde   mu velice bravurně sekunduje   zejména H. Huntová.   Příběh stárnoucího   nesnesitelného egoisty a   sobce je zpočátku   sarkasticky vtipný. Pozvolna   se snímek stává citlivým   až nešikovně dojemným s   náznakem amerického hepíku   na konci.
Bravurně zde   nicholson zvládá další   roli člověka postiženého   psych. úchylkou - obsedantní   neurozou, že mu to divák od   první chvilky 100% věří.   Mile pojatá klopýtající   love story se zaručeně   povedla. Nicholsonova souseda   - homosexuálního umělce -   nakonec nelze než milovat.
Na dotek (Closer)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Dle mého názoru jeden z   nejlepších filmů o   mezilidských vztazích. Film   o faktu, že v lásce neplatí   žádná pravidla a zejména   logika ne. Herecký koncert   všech 4 hlavních   představitelů, zejména Law   a Portman jsou velice   přesvědčiví a Nat. Portman   opět dokazuje, že je   herečkou velkého formátu a   samozřejmě i nádhernou   ženou.
Neblahý Juda (Jude)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film syrovým (a ne moc   romantickým) způsobem   popisuje situaci rozporů mezi   venkovem a městem v Anglii   19. století. Snaha hlavního   hrdiny stát se učencem je   zpočátku až dojemná,   posléze svou beznadělností   zničující. Do chmurné   atmosféry prostého života   vpluje jako osvěžení   Judeova sestřenice v podání   K. Winslet a drama je na   světě. Od začátku patrná   náklonnost přeroste v lásku   a posléze v nemanželské   děti, což konzervativní   Anglie 19. století   neodpouští. Tragédie je   dovršena osobou Judeova   malého syna z prvního   manželství, který pod   dojmem nadbytečnosti a   nositele trablů ("proč   nás tu mami   nechtějí?", "   protože je nás moc...")   zardousí své 2 sestry a sebe   oběsí. Následovný rozchod   dvou zatracených milenců   nemá další východisko. A i   přes Judeovu urputnou   zoufalost zůstává sám bez   své jediné a milované   ženy.
Takže žádný   happy end nečekejte.   Každopádně o filmu budete   ještě druhý den   přemýšlet.
Osvícení (The Shining)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film veterána   nezávislých a často i   kontroverzních filmů S.   Kubricka je sice staršího   data, ale po zhlédnutí   pochopíte, kdo je Jack   Nicholson. Je to Pan Herec.   Proměna zcela tuctového a   rodinně založeného,   neúspěšného spisovatele ve   vraždící monstrum   ovládané duchy starého   hotelového komplexu je   pozvolná, ale zato   strhující. Film citlivě   buduje napětí a gradaci,   zbytečně neplýtvá   "duchy" a "   mostry". Je postaven   převážně na osobnosti J.   Nicholsona. Tento film by měl   patřit do videotéky   každého příznivce hororů   jako kultoví snímek.
Vratné lahve
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento hluboce lidský film   tandemu Svěrák a Svěrák   musí chytit za srdce   každého. Celým filmem se   prolíná nostalgie sklonku   života, křehkost   mezilidských vztahů, na   první pohled neviditelné   pouto dvou lidí, spojených   životem a také jemný,   inteligentní humor Z.   Svěráka. Ústřední dvojice   v podání Z. Svěráka a D.   Kolářové nemá chybu,   myslím, že Kolářová   aspiruje na Českého lva za   hlavní ženský výkon.   Velice mile překvapuje i J.   Macháček, který na 100%   dokazuje, že umí hrát i   civilně a zcela normální   osoby, ne jenom zhulence a   ztroskotance. A samosebou   výkon P. Landovského, byť   toho moc nenamluví, je   ocenění hodný.
Všem   vřele doporučuji!!!