Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Detektivní příběh

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Věřte, že braní otisků prstů je bezbolestivé,
akorát si pak musíte umít   ruce. Třeba tamhle.

Krásné dílo.   Opět bych zvolal, kéž by   obdobných filmů bylo více a   je škoda, že dnes filmařům   schází takový um, který je   v tomto příběhu vidět.
Takřka celý děj se   odehrává na jednom místě.   A tím je jedna policejní   stanice v jednom newyorském   obvodu. Setkáváme se tu s   celou řadou většich i   menších postav a   postaviček. Každá je nějak   vykreslena, každá má svůj   charakter. I když film je   dramatem i tragédií,   nabízí mnoho a mnoho   úsměvných situací. Ale   také nutí diváka   přemýšlet. Přemýšlet o   životě i o tom, co se   odehrává na plátně.   Dnešní lidské hodnoty i   morálka jsou dávno někde   jinde, než co ukazuje   snímek.
Celý dej se   odehrává během jednoho dne   (nebo skoro půldne) a   odehraje se toho spousta.   Vedle detektivů do děje   vstupují různí delikventi.   Ať už ti začínající, tak   i ti zkušení. A sranda je na   place. Jeden zajímavý dialog   střídá druhý. Jednou z   nejroztomilejších postav   filmu je dívka, která se   zlodějny v obchodě   dopustila. Ta je tak   kouzelná, že skoro nejde se   do ní nezamilovat. Kouzelné   je třeba i její zjištění,   že braní otisků prstů   nebolí. Co by svobodná   dívka se alespoň během   zatčení a zadržení snaží   zbalit nějakého toho   policajta. Však už je to   dívka na vdávání. Do děje   zasahuje i mladík, který byl   pro změnu zatčen za   okradení svého   zaměstnavatele. Potřeboval   peníze na to, aby uspokojil   dívku svých snů. Jiné   děvče se jej snaží z toho   maléru dostat.
Je tu   i doktor, který provádí   nelegální interupce a   porody. Onehdá to velice   zlověstný trestný čin na   půdě americké. Tento   lékař a jeho právník   nejvíce zasáhnou do života   hlavního hrdiny, detektiva   McLeoda.
Životy   policistů se prolínají se   životy jejich zadržených.   Ač každý na jiné straně   barikády, mají toho hodně   společného.
Snímek   nabízí i mnoho smyslu pro   detail. Např. jsem ocenil   situace s lítacími vrátky u   vstupu do kanceláře   detektivů, kdy jeden z   četníků stojící zády k   těm vrátkům vždy   navstavoval nohu, aby jej   nepraštily do pozadí, když   někdo těmi vrátky   procházel. Diakogy ve filmu   jsou takové normální a   přirozené. Jo. To už se   dnes neumí.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Detektivní klasika, která se   dnes už netočí a která si   vesměs vystačila s jednou   místností, kde jsou   dohromady všichni zadržení,   policisté i oběti.
Nedovedu si dnes   představit identifikaci   pachatele, jak stojí v řadě   mezi figuranty a oběť ho má   identifikovat položením ruky   na rameno.
Druhá věc,   co mě zaujala byla, jak byli   všichni chlapi vypasení.   Možná to bylo i filmem, ale   ten dojem ve mě   nepřestával.
Samo   rozuzlení zápletky mě nijak   nezaujalo, spíš odpudilo a   to nejen tím, jak člověk   dokáže neodpustit milované   osobě. Konec byl pak už   nabíledni.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190658
Osobností: 698125
Fotografií: 765078
Plakátů: 377264
Obsahů a biografií: 178472

Poslední komentáře

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Johanka z Arku (Joan of Arc)

Johanka z Arku
Joan of Arc

Skandar Keynes

Keynes Skandar

Rodinný film

Rodinný film
Rodinný film

Milý Evane Hansene (Dear Evan Hansen)

Milý Evane Hansene
Dear Evan Hansen

Gilbert Gottfried

Gottfried Gilbert

Arnold Diamond

Diamond Arnold

Michael Dorman

Dorman Michael

Rod Paradot

Paradot Rod

Bruno, l'enfant du dimanche

Bruno, l'enfant du dimanche
Bruno, l'enfant du dimanche

Gennadij Poloka

Poloka Gennadij

Naposled navštívené:
Johanka z Arku (Joan of Arc)

Johanka z Arku
Joan of Arc

Skandar Keynes

Keynes Skandar

Rodinný film

Rodinný film
Rodinný film

Milý Evane Hansene (Dear Evan Hansen)

Milý Evane Hansene
Dear Evan Hansen

Gilbert Gottfried

Gottfried Gilbert

Arnold Diamond

Diamond Arnold

Michael Dorman

Dorman Michael

Rod Paradot

Paradot Rod

Bruno, l'enfant du dimanche

Bruno, l'enfant du dimanche
Bruno, l'enfant du dimanche

Gennadij Poloka

Poloka Gennadij