Duben
ohodnotit

Děti z Bullerbynu

Alla vi barn i Bullerbyn

Další název:
The Six Bullerby Children
Žánr:
Země:
Rok:
1986
Délka:
90 minut

Komentáře k filmu Děti z Bullerbynu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Tuhle milou knížku Astrid   Lindgrenové jsem v dětství   četla tolikrát, že jsem z   ní mohla celé pasáže   citovat zpaměti. Film mě ale   už tolik neoslovil, nejspíš   proto, že jsem ho viděla až   jako dospělá. Přestože   objektivně nemůžu jeho   zpracování, výpravě, ani   celkové atmosféře v   podstatě nic vytknout,   trošku mě rozladilo, že   děti v něm vypadaly jinak,   než jak jsem si je pamatovala   z kouzelných obrázků paní   Zmatlíkové. A také s   dabingem by si určitě   stálo za to víc vyhrát -   něco tak toporně   znějícího jako tady přece   nemá v dětském filmu co   dělat.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2016
Nádherné příběhy z pera   úžasné autorky. Zavedou   děti i nás dospělé na   švédský venkov minulého   století, kdy nebyla televize,   mobily ani internet a přesto   se žil veselý a naplněný   život. Děti pomáhaly při   práci a nijak je to   netrápilo, protože si   přitom užily hodně   legrace...prostě idylka,   jakou dnes sotva najdeme a   navíc i pro dnešní děti   přitažlivý snímek, jak mne   o tom přesvědčila moje   pětiletá vnučka.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Několik příběhů dětí z   Bullerbynu, které (jako   obvykle) vypráví Lisa. Pokud   se budu držet knihy, tak se   jedná například o : Kolik   je nás dětí v Bullerbynu;   Když nám skončila škola;   Jednotíme řepu a dostaneme   koťátka; Jak Olle dostal   psa; Anna a já jdeme   nakupovat; Nocujeme na seníku   a další. Film je hezounký,   ale knížka Astrid   Lindgrenové s ilustracemi   Heleny Zmatlíkové je přeci   jenom nepřekonatelná. Je jen   škoda, že filmy podle   jejich knih u nás nejen nikdo   nevydává, ale dokonce i   televize se jim pečlivě   vyhýbá. Takže tomu kdo je   miluje, a rád by viděl i   filmové zpracování,   nezbývá než si koupit DVD   v zahraničí a tam je (   oproti nám) opravdu z čeho   vybírat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:20 - 22:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Trabantem z Austrálie do Asie

21:20 - 21:55

26 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:05

6 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

21:40 - 22:50

6 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama