Cerven
ohodnotit

Policie stíhá, zákon osvobozuje

La polizia incrimina la legge assolve

Další název:
High Crime
Žánr:
Rok:
1973
Délka:
100 minut

Obsah filmu Policie stíhá, zákon osvobozuje

 
Komisař Belli se jako jeden z mála dostane na stopu janovského drogového kartelu, za své vyšetřování ovšem zaplatí příliš vysokou cenu.

Na janovském policejním oddělení je zástupce komisaře Belli (Franco Nero) vyhlášený svou urputností a někdy až bezhlavým smyslem pro spravedlnost. Už několik měsíců se Belli společně se svým nadřízeným Scavinem (James Whitmore) snaží rozkrýt mezinárodní drogový kartel, ale jejich zátahy nic nového neodhalily. A když se jim konečně podaří zatknout jejich libanonskou spojku, popraví kartel nepohodlného svědka dřív, než stihnou dojet na stanici. Scavinovi se tak potvrdí nejhorší obavy: vedení kartelu má...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2020
Další z kvalitních filmů subžánru   poliziotteschi a spolupráce režiséra Enzo G.   Castellariho a Franca Nera. Bezvadnou atmosféru   navodí už začátek filmu a desetiminutová   automobilová honička v ulicích Janova.   Samozřejmě, když jde o Itálii, nemůže   chybět korupce v policejních řadách a   politické sféře, prostě   "chobotnice". Přesto je film   napínavý, policejní vyšetřování vedené   komisařem Bellim je vedené v tempu,   odstraňování svědků jednoho po druhém,   vražda komisaře Scavoliniho, nadřízeného   Belliho, připlete se i stávka přístavních   dělníků řízené KS Itálie. Herecký projev   Franca Nera odpovídá začátku sedmdesátých   let, jakoby naspeedovaný komisař stále s   prudkými pohyby, hlasitým projevem, přehnanými   gesty a neustále rozčilený. Proto je nutné   vidět film v originálním znění, kdy vynikne   Nerův výkon. Fernando Rey v roli šéfa mafie   (obměna Francouzské spojky) odvádí standart,   překvapí James Whitmore v roli komisaře   Scavoliniho.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Policie stíhá, zákon osvobozuje (1973)Policie stíhá, zákon osvobozuje (1973)Policie stíhá, zákon osvobozuje (1973)
Reklama