Cerven
ohodnotit

Finance pana velkovévody

Die Finanzen des Großherzogs

Další název:
The Grand Duke's Finances
Rok:
1934
Délka:
96 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Finance pana velkovévody
Německý romantický film "Finance pana velkovévody" byl výrobci zpracovaný podle knihy Franka Hellera v zábavnou a ne tak docela prázdnou veselohru a tím sáhli znovu po látce, nikterak nezvyklé.

Takže: Neznámé ostrovní velkovévodství s mladým panovníkem v čele je v těžké finanční krizi. Divoká krčmářka rozdmýchává povstání, jež se zdaří v době, kdy velkovévoda je se svým kancléřem na cestě do Paříže za nejnesmiřitelnějším věřitelem. Okolnost, za níž tento bankéř může usuzovat na brzký sňatek exotického vladaře s bohatou šlechtičnou, zapůsobí, že se zdaří nový úvěrní plán. Zbývá zachránit zemi, která je v revoluci. Na lodi, bezmála strašidelné, se dávají na cestu k ostrovu, panovník, jeho rádce, jeho milenka a detektiv, vyslaný za šlechtičnou. Ukončují vnitřní zmatky a dávají nožnost, aby film skončil šťastně.

Režisér Gustav Grüngens učinil pro tuto běžnou příhodu velmi mnoho tím, že třeba nepůvodním způsobem, zasadil pařížskou část filmu do prostředí roku 1900, jehož kostýmní kouzlo a atmosféru evokuje svěžím způsobem. Celkem volil více prostředky satiry nežli nesnesitelné formy realistických veseloher a tím docházejí také herci Viktor de Kowa, Hilde Weissnerová, Paul Henckels a Hans Rühmann k novému spokojenějšímu výrazu.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama