Cerven
ohodnotit

Hádání s Hadovkou [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
38 minut
„Veselá pohádka o tom, jak si tři bratři užili houbového čarování.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hádání s Hadovkou
POZOR SPOILER

Vyprávěč nám vypráví o čtyřech bratřích. Byli to tkalci a jmenovali se František, Bohuslav, Blažej a Antonín. A tři z bratrů jednoho dne se vším sekli a opustili domov. Jen Antonín zůstal.

Bratři jednou narazí na chaloupku s ženou, která má čtyři dcery. Jsou to Vláknice, Vohnivka a Třepenitka. Čtvrtá dcera je Serafínka, ale ta se s ostatními moc nemusí, ostatně ony ji také moc rády nemají.

Nu, chystá se trojnásobná svatba. Ale o svatební noci jsou mládenci začarováni a proměněni v houby.

A to už sem přichází bratr těch tří Antonín. I jeho naláká paní domu dovnitř a také chce nasekat dříví. Stejně jako u jeho bratrů. On však nedbá a chce odejít, dokud nespatří Serafínku. Láska na první pohled je zde. Toník zůstává a má přijít doba, kdy má být začarovaný. Serafínka jej varuje a radí mu, aby našel strom a zpřetrhal jejich čarodějnou sílu, která je pod ním ukrytá. Ale musí to být fofrem. Dá mu na cestu zlatý přívěsek.

Antonín to najde a začíná boj. Mužně zápolí s čarodějnou silou a vítězí. Ty potvory se promění v houby a bratři zase zpět do lidské podoby. A do toho přichází pan král. Všichni budou hodně překvapení, co bude následovat.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hádání s Hadovkou
Pohádka Hádání s Hadovkou vypráví o čtyřech bratrech tkalcích. Tři bratři se vydali na vandr a svého nejmladšího bratra Antoníčka nechali doma. Tkalci narazili na chaloupku, kde žila bába Hadovka se svými třemi vlastními dcerami (Vohnivka, Vláknice a Třepenice) a jednou nevlastní Serafínkou. Bratrům se vlastní dcery zalíbily a chtěli si je vzít, ale Hadovka je proměnila v houby.

Antoníček se také vydal do světa, našel chaloupku a zase Hadovka se svými dcerami ho chtěly ošálit kouzly, ale Antoníček je prokoukl a bábu Hadovku s jejími vlastními dcerami proměnil v houby. Bratrům vrátil vlastní podobu a vzal si Serafínku, která byla dcerou krále.

Pohádka je z roku 1987. Děj se odehrává v podkrkonošské oblasti, trvá asi 40 minut a kdo má rád houbaření, tak tomu se určitě zalíbí.


Autor: 381381381

Popis / Obsah / Info k filmu Hádání s Hadovkou
Tři bratři se vydali do světa hledat si nevěsty a toho nejmladšího nechali doma, aby jim hlídal chalupu. Jenže netušili, jak jim bude bratr užitečný. Kdo jiný by jim pak pomohl, když si bez rozmyslu namluvili tři vdavechtivá děvčata? Když bratry začarovala mocná čarodějka Hadovka v houby, právě Antonín jim pomohl spolu se Serafínkou, která, jak se nakonec ukázalo, nebyla dcerou čarodějnice, ale samotného pana krále. A tak se nakonec jedna svatba přece jen konala…

Veselou pohádku obrazově ztvárnila významná televizní kameramanka Věra Štinglová.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Horákovi (2006) [TV seriál]

12:30 - 13:20

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

12:55 - 13:20

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

42 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:35 - 13:30

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Reklama