Jak je důležité zavazovat si tkaničky sám? (2011)

Jak je důležité zavazovat si tkaničky sám? (Hur många lingon finns det i världen?)
75 %
 
 

Hur många lingon finns det i världen?

Další název: The Importance of Tying Your Own Shoes

    Žánr: komedie / drama
    Země: Švédsko
    Délka: 100 min.
„Alex se stane vůdcem skupiny mentálně postižených lidí...“
Alex je notorický povaleč, sní o tom, že bude jednoho dne působit v divadle. Necítí v sobě žádnou zodpovědnost, za sebe ani za své blízké a jeho život je absolutně mimo kontrolu. Když jeho přítelkyni Lise nakonec dojde trpělivost a vyhodí ho na ulici, nezbývá Alexovi nic jiného, než si najít práci. Z ničeho nic mu do klína spadne místo asistenta skupiny mentálně postižených lidí, kteří žijí společně v jednom zařízení se zkostnatělými pravidly a nekonečnými kurzy zavazování tkaniček – a příšerně se nudí. Po katastrofálním začátku, kdy úplně zamotal rozvrhy jednotlivým pacientům, následně dostal důtku od ředitele a několikrát musel řešit nouzový zásah hasičů, se Alex postupně začne zžívat s novým prostředím a dokonce objeví individuální kouzlo jedinců kolem něj. Za různými hendikepy a silnou medikací se skrývají zajímaví lidé plní energie, snů a nečekaných talentů. Alexe a jeho nové přátele čeká těžký boj, musí totiž překonat předsudky okolí a dosáhnout svého - jejích cílem je zúčastnit se televizní show Hledá se talent.

Tento film je volnou filmovou adaptací skutečného příběhu Divadla GLADA HUDIK, které se svou produkcí stalo slavným nejen ve Švédsku, ale postupně i v mezinárodním měřítku.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing

režie:
Lena Koppel
 
 
hraje:
Sverrir Gudnason (Alex), Vanna Rosenberg (Hanna), Mats Melin (Kjell-Åke), Theresia Widarsson (Filippa), Bosse Östlin (Ebbe), Ellinore Holmer (Katarina), Maja Carlsson (Kristina), Marie Robertson (Anna-Lena), Claes Malmberg (Peter), Cecilia Forss (Lisa), Nadine Kirschon (Laura)
 
 
scénář:
Lena Koppel, Trine Piil Christensen
 
 
kamera:
Rozbeh Ganjali
 
 
hudba:
Josef Tuulse
 
 
kostýmy:
Margareta Altin
 
 
střih:
Mattias Morheden
 
 
zvuk:
Séamus Deivert, Erik Guldager
 
 
koproducent:
Peter Kropenin
 
 
producent:
Peter Possne
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.